Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 22:27 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o karme i komórke.

Zdalnie sterowana klatka do dyspozycji. Kiedy?
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pt lis 25, 2011 22:51 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o karme i komórke.

A gdzie go umieścic, nie mam pomysłu na w miare tanią i dobrą lecznice dla buraska.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie lis 27, 2011 18:59 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o karme i komórke.

W sobote nasze pudełeczko było pełne smakołyków !!! Dziękujemy za wsparcie! Wszystkie brzuszki nakarmione :D

Obrazek

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Nie lis 27, 2011 19:25 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o karme i komórke.

wow!!!!
Dzisiaj było słabiej ale też kartonik nie był pusty :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo dziękujemy!!!!!
Burasek cały czas dostaje antybiotyk trzeba poczekać moze mu sie polepszy jutro nie moja zmiana ale wszystko pod kontrola p. Wiesia bedzie kontynuowac
Jedna budka już na miejscu kotki szczęsliwe co do drugiej też mamy plan
Będzie ok!!! :D

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Pon lis 28, 2011 19:01 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o karme i komórke.

Pani Wiesia dziś specjalnie poszła na cmentarz, żeby dać burasce
antybiotyk i ukazała się kotka bez oczka, tylko sam pusty oczodół
i masa krwi i farfocli.
I co dalej robić? czy to się samo oczyści, czy trzeba do weta na wyczyszczenie i zaszycie?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon lis 28, 2011 19:13 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka z wypłyniętym okiem

czy trzeba do weta na wyczyszczenie i zaszycie?

trzeba, samo się nie zagoi i bedzie cały czas żródłem infekcji :(
AnielkaG

Post » Pon lis 28, 2011 20:03 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka z wypłyniętym okiem

AnielkaG pisze:
czy trzeba do weta na wyczyszczenie i zaszycie?

trzeba, samo się nie zagoi i bedzie cały czas żródłem infekcji :(

Anielko prosze podpowiedż do którego weta się udać w miare o przyzwoitych cenach.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon lis 28, 2011 20:24 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka z wypłyniętym okiem

Mój wet robił takie operacje za 150 zł. Tylko ze tę kotkę trzeba przetrzymać w klatce co najmniej tydzień, a nie wiem czy mają miejsce w szpitaliku.
AnielkaG

Post » Wto lis 29, 2011 0:48 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka z wypłyniętym okiem

jaaacie jeszcze to :crying:

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto lis 29, 2011 2:16 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka z wypłyniętym okiem

Mogę pokryć w części lub w całości koszt operacji. A co do szpitalika, to czy jakiś Wolszczak nie był już przypadkiem w jakimś szpitaliku?
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Wto lis 29, 2011 7:50 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka z wypłyniętym okiem

Był, ale wtedy były talony, teraz nie ma nigdzie.
AnielkaG

Post » Wto lis 29, 2011 8:27 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Prośba o karme i komórke.

meggi 2 pisze:Pani Wiesia dziś specjalnie poszła na cmentarz, żeby dać burasce
antybiotyk i ukazała się kotka bez oczka, tylko sam pusty oczodół
i masa krwi i farfocli.

8O 8O 8O
i to tak od wrzodu moze sie stac??????

(a Bialobrzeska? na Zytniej tez przetrzymuja, ZYtnia 15 chyba)

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Wto lis 29, 2011 12:22 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka z wypłyniętym okiem

Jestem po rozmowie z paną dr z lecznicy na ul. Zytniej, kotke trzeba jak najszbciej złapać i dowieżc bo kotka bardzo cierpi.
Ale cóż u nich dobra pobytu kota kosztuje aż 40zł i oczywiście do tego dochodzi koszt operacji.
Ustaliłam , że dziś po 16 będzie jeden z 3 wlaścicieli i będe do niego dzwonić i próbować negocjowąc cene.
Tylko kto ją złapie, fleur kiedyś pisała ,że do niej podchodzi, pani Wiesia mówiła
że wczoraj chciała jej obetrzeć to oczko to uciekała.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Wto lis 29, 2011 13:31 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka z wypłyniętym okiem

Rafał, kiedy możesz łapać?

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto lis 29, 2011 13:44 Re: Głodne Koty na Cmentarzu Wolskim. Kotka z wypłyniętym okiem

A w jakich godzinach kicia przychodzi na jedzenie? Od tego zależy, kiedy będę mógł. Postaram się jak najszybciej. Czy ktoś może opisać jej typowe zachowanie? Je w grupie z innymi kotami? Sama na boku? Bardzo się przydadzą takie informacje.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

[poprzednia][następna]