[WRO]Miziasta Bunia ma DS!!! str 19

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 26, 2011 18:21 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

sroka7 pisze:Myszka i Ksenia - pierwszy dzień w domku (fotostory:)

dziewczyny trafiły na super domek :)
teraz takie domki dla pozostałych kociastych :ok: :ok: :ok:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Sob lis 26, 2011 23:45 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

Cudna adopcja - mama i córcia. Gratuluje :1luvu:

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie lis 27, 2011 15:01 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

trzymam kciuki za aklimatyzacje w nowym domku :ok: :ok: :ok: :kotek:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pon lis 28, 2011 11:50 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

fajnie czytać dobre wiadomości :). no to byle więcej takich :ok:

zzuzu

Od: Śro sie 04, 2010 12:31

Post » Pon lis 28, 2011 11:58 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

to trzymam dalej :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon lis 28, 2011 17:52 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

Kciuki za aklimatyzację i domki bardzo się przydadzą!!!

Dodatkowo potrzebne też kciuki za zdrówko kotków - bo niestety "posypał się" Andrew i się rozchorował, i mam nadzieję, ze szybko uda się go z tego wyciągnąć i że pozostała dwójka - Pyza i Bułka nie pochorują się, bo kotek nie jest od nich izolowany - w tym momencie izolacja nie ma już sensu, bo kociaki cały czas były razem, więc raczej chorowałyby już wszystkie, ale kciuki za zdrowie potrzebne!!!

Andrew, najbardziej bojaźliwy kociak, ma niestety rzadkie kupy - taka biegunka właściwie, ale nie ma tego dużo, bo kociak raczej nie je, bo niestety wymiotował do tego. Na początku nie wiedziałam, który kot jest chory, bo kilka dni po zabiegu (22 obaj chłopcy i Ksenia byli sterylizowani/kastrowani) cała trójka była bardzo spokojna i zaspana. Znalazłam też wtedy jednego dnia wymioty - ślina z żółcią, ale nie było wiadomo kto to zrobił, no i następnego dnia już się nie powtórzyło. Już w piątek wieczorem kotki się ożywiły i wydawało się, że wszystko w porządku, ale niestety w sobotę Andrew miał rzadką kupę - pytacie skąd wiem - otóż przykleiła mu się do stópek i ślady prowadziły do niego. Nie ma tych kup dużo, ale raczej wynika to z faktu, że kociak nie je. Wczoraj wieczorem napoiłam go strzykawką, ale po jakiejś godznie wszystko zwrócił :(
Dzisiaj byłam z nim u weta - na szczęście nie jest odwodniony i nie wymagał kroplówki (na pewno by mu pomogła, ale stwierdziłyśmy z wetką, że byłby to dla niego ogromny stres, bo on na szczęście jest jeszcze mocno kontaktujący). Miał zrobiony test na lamblię - materiału miał ze sobą pod dostatkiem, bo niestety kupy kleją się do niego i biedak nie myje się. Test wyszedł negatywny - ewentualnie powtórzymy go za kilka dni. Temperaturę miał nieznacznie podniesioną. Tymczasem kociak dostał antybiotyk, witaminy i środek przeciwwymiotny w zastrzykach.
Następna wizyta w środę - jeśli będzie widoczna poprawa, jeśli poprawy nie będzie to jedziemy jutro znowu.
Dzisiejsza wizyta to koszt 43 zł (23 test i 20 zł za zastrzyki - i tak mi wetka policzyła po kosztach).
muszę w końcu uzupełnić wydatki na kociaki...

Mam nadzieję, że maluchowi się poprawi, a reszta pozostanie zdrowa! /jakoś tak mam wrażenie, że po kastracji go to złapało - może to reakcja na leki, które wtedy dostał, albo jakieś ukryte zakażenie się uaktywniło jak był osłabiony/
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pon lis 28, 2011 17:56 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

PS. nie byłam dzisiaj u Dużej Burej i raczej dzisiaj już nie pójdę, ale też nie widziałam jej biegającej po ulicy jak jeździłam do weta z Andrew.
Obrazek

sroka7

Post » Pon lis 28, 2011 20:43 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

sroka7 pisze:PS. nie byłam dzisiaj u Dużej Burej i raczej dzisiaj już nie pójdę, ale też nie widziałam jej biegającej po ulicy jak jeździłam do weta z Andrew.

to ja się ubieram i ide zostawić karme dla malej dzikiej..... bo ono/ona napewno glodna :(
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Pon lis 28, 2011 22:48 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

Magdalena424 pisze:
sroka7 pisze:PS. nie byłam dzisiaj u Dużej Burej i raczej dzisiaj już nie pójdę, ale też nie widziałam jej biegającej po ulicy jak jeździłam do weta z Andrew.

to ja się ubieram i ide zostawić karme dla malej dzikiej..... bo ono/ona napewno glodna :(

nie było ani Burej ani Małej dzikiej :(
zostawilam karme za bramą, może jak przyjdzie to któreś zje....

Andrew chlopie nie wygłupiaj się i nie choruj.... no co Ty... :(

Magdalena424

Post » Wto lis 29, 2011 7:21 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

Andrew, no ciocia się wybiera i wybiera. Ale jak już sie wybierze, to prosze być zdrowym. Bo niby co - nakichasz na ciocię?!
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lis 29, 2011 8:45 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

Biedactwo :( niech maluszek zdrowieje, bo nieładnie tak chorować... To jeszcze 3 domki potrzebne? Dzwoniła ta Pani ode mnie? Bo do mnie już się nie odzywała :/

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto lis 29, 2011 17:58 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

michalinadzordz pisze:Biedactwo :( niech maluszek zdrowieje, bo nieładnie tak chorować... To jeszcze 3 domki potrzebne? Dzwoniła ta Pani ode mnie? Bo do mnie już się nie odzywała :/

Nie dzwoniła. Widocznie kociaki są "za czarne"...

NO 3 domki w opcji rozdzielenia, choć ja to bym marzyła, żeby chociaż 2 kociaków poszła jeszcze do jednego domku, bo już nie spodziewam się cudu, że ktoś zdecyduje się wziąć całą trójkę....
Obrazek

sroka7

Post » Wto lis 29, 2011 18:01 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

turkawka pisze:Andrew, no ciocia się wybiera i wybiera. Ale jak już sie wybierze, to prosze być zdrowym. Bo niby co - nakichasz na ciocię?!

Lepiej ciocia niech się w końcu pokaże! i ma nawet szansę żeby Andrew wyzdrowiał do tego czasu, bo nie chcę zapeszać, ale dzisiaj jakby minimalnie lepiej było, a na pewno się nie pogorszyło - nie było wymiotów, ani też nowej kupy przyklejonej do kocia, coś tam w kuwecie rzadszego owszem, ale nie tak "zapachowego" jak wcześniej...
Jutro jedziemy do weta na kolejne zastrzyki (bo antybiotyk na pewno jeszcze dostanie) no i się zbadamy i zobaczymy. Mam nadzieję, że najgrosze już za nami i idzie ku dobremu :ok:
Obrazek

sroka7

Post » Śro lis 30, 2011 8:52 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

sroka7 pisze:
turkawka pisze:Andrew, no ciocia się wybiera i wybiera. Ale jak już sie wybierze, to prosze być zdrowym. Bo niby co - nakichasz na ciocię?!

Lepiej ciocia niech się w końcu pokaże! i ma nawet szansę żeby Andrew wyzdrowiał do tego czasu, bo nie chcę zapeszać, ale dzisiaj jakby minimalnie lepiej było, a na pewno się nie pogorszyło - nie było wymiotów, ani też nowej kupy przyklejonej do kocia, coś tam w kuwecie rzadszego owszem, ale nie tak "zapachowego" jak wcześniej...
Jutro jedziemy do weta na kolejne zastrzyki (bo antybiotyk na pewno jeszcze dostanie) no i się zbadamy i zobaczymy. Mam nadzieję, że najgrosze już za nami i idzie ku dobremu :ok:

to za zdrówko :ok: :ok: :ok:

Magdalena424

Post » Śro lis 30, 2011 9:01 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! dla 3 kociaków!

także trzymam kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

[poprzednia][następna]