;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2011 14:06 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

Kotów jest w sumie około 20, chociaż ciężko policzyć , gdyż złażą się koty teraz z całego osiedla. Te które bytują na wolnym terenie mają tam jakieś budki../wcześniej robiłam zdjęcia/. Były stawiane nowe ,to znikały po paru dniach.Na tym terenie też są ruiny domów, to jakoś biedactwa tam się wcisną. Pare kociaków mieszka pod takim długim blokiem,w takich otworach. Regularnie mają tam ścielone jakieś kocyki , ale też to znika. Ktoś to poprostu wyrzuca.. :evil: .coż ma zajęcie..
Pod blokiem ciężko coś zrobić , bo ludzie się wydzierają i gonią. Ot i tak to wygląda...Wydaje mi się ,że najważniejsze aby miały co jeść,mokre jak i suche.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie lis 27, 2011 14:30 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

czyli budki odpadają :?:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie lis 27, 2011 14:32 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

Zadecydujcie same,
Obrazek

cypisek

Post » Nie lis 27, 2011 14:42 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

To Ty musisz zadecydować. bo jeżeli mają zaraz zniknąć to szkoda kasy lepiej wydać na jedzenie, mam nadzieję, że kasa ode mnie doszła. Zamawiam dzisiaj te zawieszki, zrobisz bazarek i mam nadzieję, że wpadnie kilka groszy na jedzonko.
A jak za niebieskimi ślicznotkami, napisz kilka słów a może jakieś zdjęcie :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie lis 27, 2011 19:47 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

ewan pisze:To Ty musisz zadecydować. bo jeżeli mają zaraz zniknąć to szkoda kasy lepiej wydać na jedzenie, mam nadzieję, że kasa ode mnie doszła. Zamawiam dzisiaj te zawieszki, zrobisz bazarek i mam nadzieję, że wpadnie kilka groszy na jedzonko.
A jak za niebieskimi ślicznotkami, napisz kilka słów a może jakieś zdjęcie :wink:

Kochana doszła 100 i wkleiłam wyżej paragon za puszki, więcej nie uniosłam, resztę dokupię jutro. :1luvu:

Co do niebieskich ślicznotek , to nie chcę zapeszać...we wtorek będzie coś wiadomo. Napiszę tylko ,że szansę na dom mają wszystkie trzy. Oby wszystko się udało,bo zasiedziały się już nadtto.
Obrazek

cypisek

Post » Nie lis 27, 2011 19:53 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

Cypisku, ja w przyszlym tyg podesle pare groszy razem z pieniazkami na moja adopcje wirtualna z innego watku :D
Na pare puszek bedzie.

Szkoda z tymi budkami, niestety, coraz gorsza mam opinie o gatunku ludzkim.... :evil:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Nie lis 27, 2011 19:58 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

to dobrze, że masz zapas jedzonka na chwilę będzie :lol: no to cudna wiadomość z niebieskimi, mocne :ok: za całą trójkę, jak szczęśliwie pójdą do nowych domków usunę wydarzenie na fb bo i tak nic z niego nie wynikło :( fb też już zapchane biedakami do adopcji.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie lis 27, 2011 20:26 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

Najgorsze jest to ,że wandalami w większosci jest młodzież pijaca alkohol i mająca wtedy fantazję. :twisted:
Ostatnio budka ukryta w krzakach przetrwała jeden dzień. Musiało być super frajdą zdemolowanie jej i na końcu podpalenie. Pani Halinka jest też osobą nie młodą,i bałam się ,że dostanie zawału tak była roztrzęsiona gdy mi to mówiła. Zresztą same na pewno zetknęłyście się z niejednym przypadkiem..
Obrazek

cypisek

Post » Nie lis 27, 2011 20:33 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

cypisek pisze:Najgorsze jest to ,że wandalami w większosci jest młodzież pijaca alkohol i mająca wtedy fantazję. :twisted:
Ostatnio budka ukryta w krzakach przetrwała jeden dzień. Musiało być super frajdą zdemolowanie jej i na końcu podpalenie. Pani Halinka jest też osobą nie młodą,i bałam się ,że dostanie zawału tak była roztrzęsiona gdy mi to mówiła. Zresztą same na pewno zetknęłyście się z niejednym przypadkiem..

Oj tak Cypisku, niestety, co rusz spotykam sie z okrucienstwem wobec zwierzat, nieraz placze jak czytam, ze ktos znow zakatowal, podpalil psa czy kota... Coraz wiecej tego, ludzie dziczeja, mlodziez przeraza swoja bezmyslnoscia i przemoca. Ludzie starsi tez bywaja nie lepsi. :evil: :evil:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Nie lis 27, 2011 22:30 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

W ciągu dnia prędkość wiatru wyniosła do 90 km/h, wieczorem na Wybrzeżu już do 100 km/h. Synoptycy ostrzegają też przed silnym sztormem z huraganowymi porywami w tym rejonie. W Gdańsku, Gdyni i Świnoujściu odwołano promy. :roll:

Oby kociakom nic się nie stało, mam nadzieję ,że pochowają się bezpiecznie.
Obrazek

cypisek

Post » Pon lis 28, 2011 8:50 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

ewan pisze:czyli budki odpadają :?:

Raczej tak to co jest sprytnie poukrywane w krzakach musi starczyc nowe budki nie mają szansy przetrwania
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pon lis 28, 2011 22:40 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

Wiatr ucichł. :ok:

Obrazek

Mija jest ciężko chora,wszystko zeszło na oskrzelka. Ma wysoką gorączkę. Jesteśmy po wieczornej wizycie u weta.
Zatłukła bym tych ludzi, :twisted:

Trzymajcie kciuki, jutro wtorek....za Niebieskie panny, oby im się udało. :ok:
aż wstrzymuję oddech.
:ok:
Obrazek

cypisek

Post » Pon lis 28, 2011 22:52 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

Ja po kilku dzisiejszych watkach mam dosc, to co "ludzie" potrafia zrobic zwierzetom to w glowie mi sie nie miesci, a myslalam, ze widzialam juz wiele...Ze tez zadna kara boska nie spotyka takich s...now :evil: :evil:

Mnie Miau zaczyna przerastac, nie mam czasami juz sily na bezmyslnosc i okrucienstwo ludzkie. :crying:

trzymam kciuki za jutro i Niebieskie :ok: i oczywiscie Mije :ok: . >Przesylam jej duuuzo buziakow miziakow na dobranoc. Oby szybko wyzdrowiala :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Pon lis 28, 2011 23:11 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

Mije ludzie mieli miesiąc u weta byli 4 razy na początku. Przerwali leczenie ,bo za drogo. Mój wet jak ją zobaczył to się załamał , to byli tacy kulturalni ludzie...
Totalne zaniedbanie....lecz coż, nie ma na nich bata, a niewinny kot ucierpiał. :twisted:
dobranoc.
Obrazek

cypisek

Post » Śro lis 30, 2011 9:47 Re: Koty p. Jadzi ...podrzucone chore maluszki.!pomoc potrzebna!

cypisku zajrzyj tutaj,to Twoje rejony i domek szuka kociaka viewtopic.php?f=13&t=136324&start=0

no i czekam z niecierpliwością na wieści o Niebieskich Chmurkach, czy im się udało i za zdrówko maleńkiej :ok:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

[poprzednia][następna]