Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 14:23 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Hej to znowu ja. Mam zapytanie w nietypowej sprawie. Mianowicie czy budce może zacząć mieszkać jakieś inne zwierzę np gryzoń? Bo zamierzam postawić następną a na terenie gdzie chcę to zrobić widziałam jakieś zwierzę (typu gryzoń lub jeż) i nie był to kot a budka ma mieć przeznaczenie dla kotów.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Wto lis 08, 2011 13:30 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

piano pisze:Hej to znowu ja. Mam zapytanie w nietypowej sprawie. Mianowicie czy budce może zacząć mieszkać jakieś inne zwierzę np gryzoń? Bo zamierzam postawić następną a na terenie gdzie chcę to zrobić widziałam jakieś zwierzę (typu gryzoń lub jeż) i nie był to kot a budka ma mieć przeznaczenie dla kotów.

Kocie domki chętnie zajmują jeże, ale teraz juz raczej śpią. O gryzoniach nie wiem, szczura raczej nie będzie to interesować.
Zrób wysoko otworek (co jest polecane dla kotów), dla jeża będzie utrudnieniem.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto lis 08, 2011 13:37 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

piano pisze:Cud się stał budka wróciła!!! Wydaje mi się że w tym miejscu nie ma żadnego dozorcy i to teren miasta. Na pewno tam są koty dokarmiane i mają już jedną budkę drewnianą ale ona jest we wnęce śmietnikowej a moja obok na zewnątrz wnęki.
Ale mam dobry humor :D a byłby jeszcze lepszy gdybym widziała kota wchodzącego do środka lub zainteresowanego tą budką. Teraz budka stoi sobie obok takich pojemników na surowce do recyklingu.
A te małe kotki sobie żyją pod takimi deskami dziś jednego próbowałam złapać ale się tak bidak schował pod te deski
(w bardzo niehigienicznym miejscu gdzie pełno rozkładających się resztek jedzenia)
że nie mogłam się do niego dostać a jak wróciłam to od razu wrócił na ogródek. Nie wiem co zrobić żeby on się mnie nie bał. Matka go jakby olewa on piszczy tam ale nie wiem z jakiego powodu ta matka to robi może on już jest duży a może go odrzuciła.

Napisz kartkę śmieciarzom, bo wyrzucą Ci budke zupełnie bez słych intencji, skoro stoi przy smieciach. Koty można zachęcić do wejścia stawiając przed sama budką jakies dobre jedzenie ( ale nie do środka, bo się się syf zrobi) albo pokropić lekko Walerianą.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Śro lis 09, 2011 15:19 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Szalony Kot pisze:Przypomnę, że mam do oddania dwa pudełka styropianowe o wymiarach 40x60x24 w Warszawie.
Zrobiłam z nich już jedną budkę i bardzo łatwo to idzie.
Aktualne?
Jeśli tak, to ja zaklepuję i odbiorę w przyszłym tygodniu! Bo potrzebuję budki dla dwóch singli.

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Śro lis 09, 2011 15:23 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

annafreesprit pisze:
Szalony Kot pisze:Przypomnę, że mam do oddania dwa pudełka styropianowe o wymiarach 40x60x24 w Warszawie.
Aktualne?
Jeśli tak, to ja zaklepuję i odbiorę w przyszłym tygodniu! Bo potrzebuję budki dla dwóch singli.

Do przyszłego tygodnia to nawet będziesz miała gotowe budki ;]
Jeśli oni się lubią, to nawet jedna budka Ci wystarczy, ale spoko, mogą być dwie :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lis 09, 2011 15:34 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Niestety, nie lubią się, a i to mało powiedziane :?
Zgodne stado futer ma duże budki.

annafreesprit

Post » Śro lis 09, 2011 20:34 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Pozwalam sobie odwiedzic watek i zaprosic chetnych z (okolic) Krakowa do rozwazenia oferty nowiutkich pudel na domki:
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=135167&p=8176668#p8176668
Polecam ! dobry gruby styropian, prawie nowe.

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pon lis 21, 2011 22:56 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Czy ktoś wie jak kotka zachęcić do zamieszkania jakiś inny sposób niż jedzenie
czy może popachnić wejście i środek kocimiętką?

piano

Post » Wto lis 22, 2011 9:19 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

piano pisze:Czy ktoś wie jak kotka zachęcić do zamieszkania jakiś inny sposób niż jedzenie

Walerianą.
Może ustawienie mu nie pasuje. Zbyt ruchliwe miejsce?
Czasami musi trochę potrwać zanim kocio zasiedli domek.

Prakseda

Post » Wto lis 22, 2011 13:48 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Szalony Kot pisze:
annafreesprit pisze:
Aktualne?

Jeśli oni się lubią, to nawet jedna budka Ci wystarczy, ale spoko, mogą być dwie :)

Budki pojechały do Anny, została mi ostatnia o normalnych wymiarach.
Póki co to samo styropianowe pudło, mogę oddać.
Im dłużej u mnie siedzi tym większa szansa, że skończy jako budka na moim osiedlu :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 22, 2011 23:36 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Prakseda pisze:
piano pisze:Czy ktoś wie jak kotka zachęcić do zamieszkania jakiś inny sposób niż jedzenie

Walerianą.
Może ustawienie mu nie pasuje. Zbyt ruchliwe miejsce?
Czasami musi trochę potrwać zanim kocio zasiedli domek.

Hmm za bardzo nie można w miejscach na tamtym terenie przebierać :(. A i budka jest duża na kilka kotów 62l (może za duża?). W sumie nie wiem czy tam jakiś kot mieszka bo w dzień nie widzę żadnego ale pachnie tam kocim oznaczeniem terenu. Może w nocy mieszkają? Kupiłam kocimietkę i zobaczę.
Chyba nastepne pudło 62l to podzielę na 2 domki.
Jak zrobiłam pierwszy domek taki beznadziejny to od razu koty małe w nim zamieszkały, jak zrobiłam wypasiony to nie widze żadnego hehe ;)... eh te kociaki...

piano

Post » Śro lis 23, 2011 10:32 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Szalony Kot pisze:
Szalony Kot pisze:
annafreesprit pisze:
Aktualne?

Budki pojechały do Anny, została mi ostatnia o normalnych wymiarach.
Póki co to samo styropianowe pudło, mogę oddać.
Im dłużej u mnie siedzi tym większa szansa, że skończy jako budka na moim osiedlu :mrgreen:

W rzeczy samej. Budki pojechały! Dzięki, Kocie, za dwie garsoniery (z wyposażeniem!) dla mało przyjaznych dla otoczenia, warkliwych, kłótliwych singli! :wink:

annafreesprit

Post » Czw lis 24, 2011 12:55 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

W mojej dużej budce mieszka kot! W nocy zauważyłam jak poszłam domek wypsikać kocimiętką. Psikam Psikam i nagle z budki wyskakuje kot hehe :). I się zdziwiłam, bo byłam przekonana na 100% że jest niezamieszkana.

piano

Post » Nie lis 27, 2011 12:08 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Czy masz jeszcze do oddania lub na sprzedaż jakieś styropianowe pudło? Dokarmiam bezdomne kociaki na tyłach budynku gdzie pracuję. Chciałam postawić im budkę,żeby tak nie marzły, bo zima za pasem, daj znać!

kociara20

Od: Nie lis 20, 2011 14:14

Post » Nie lis 27, 2011 12:31 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

kociara20 pisze:Czy masz jeszcze do oddania lub na sprzedaż jakieś styropianowe pudło? Dokarmiam bezdomne kociaki na tyłach budynku gdzie pracuję. Chciałam postawić im budkę,żeby tak nie marzły, bo zima za pasem, daj znać!

Tu masz namiary na forumowiczke , która ma do sprzedania kocie domki.

http://kocia-strefa.pl/pl/domek-dla-kot ... z-432.html
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]