KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 26, 2011 22:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dzisiejszy wieczorny dyzur obfitował w wiele wydarzeń i mieliśmy wielu gości :lol: no ale na początek news dnia :mrgreen: LONGER POJECHAŁ DO DOMKU :1luvu: :1luvu:
Longer będzie mieszał w Rudzie Śląskiej z Panem Grzegorzem, Panią Kasią i ich 12 letnim synem, który bedzie jego głównym opiekunem. Na razie będzie jedynakiem choć nie wykluczone ja się sprawy pomyślnie ułożą że nie dołączy do niego któryś z naszych maluchów Sabinka, Biedronka, Inka lub Dropsik pożyjemy zobaczymy :D
Longer chyba zostanie przechczony na Garfilda :D najbardziej podobała się nowemu domkowi gadaniana kocia Longera.
Pan Grzegorz mówi do Longera "chłopie pamiętaj sofa do leżenia jest moja" :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lis 26, 2011 22:16 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

cudownie :ok: Dużo szczęśliwych lat w dobrym domku dla Longera i oby któryś z młodziaków mógł do niego dołączyć - przecież on je tak kocha :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lis 26, 2011 22:20 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Na dyżurze tak poza tym w miarę spokojnie.
Zakupiłam 50 saszetek Winstona wszystko w otwartej szafeczce. Na wszelki wypadek kupiłam 5 kg żwiru, Mara w między czasie dowiozła 1 worek już nie zdążyłam go rozsypać do pojemników, 1 worek jest na zdrowej w przedsionku to jest dla MartynyP.
Jak dziewczyny pisały mamy nowych lokatorów:
-w dwóch złączonych boksach na górze kocia rodzinka Tata typowy pręgus, mama typowa pręguska, dzieci mały pręgusek także , drugie dziecię czarne z bbiałym krawacikiem. Kociaki są zaszczepione i odrobaczone - książeczki zdrowia są ale nie zernęłam jakiej płci są maluszki, kociaki już lekko wyluzowane :) proszę o imiona :D
-na wolności na kwarantannie biega mamuśka jest już po sterylce miziasta kicia trezba ją tylko podtuczyć i obejrzec oczka - Piotruś a kicia ma książeczkę zdrowia.
- Imbir już całkiem na luzie - Piotruś też pytanie czy ma książeczką zdrowia
- i w boksie tai pingwinek chłopak też ze schronu - na mnie nasyczał i się boi nie wiem jak reagował na innych dyżurach - i znów pytanie do Piotrka czy ma książeczkę? no i imię by się przydało.

terenia1

Post » Sob lis 26, 2011 22:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Odzwiedziny na dyżurze była Pani od Paulinki przwiozła kociakom piersi z kurczaka - powiedziałam jej na temat wyników krwi i śledziny Paulinki - pierwsze słowa były takie że w takiej sytuacji jej nie weźmie :( potem po rozmowie jednak stwierdziła, że ją weźmie zrobi jej usg i będzie z nią u weta, no troszkę mnie Pani zdrzaźniła - bo powiedziałam jej wprost, że już była na nią zdecydowana i jeśli chce żeby została u nas i że mamy ją leczyć a ona po wyleczeniu kotki łaskawie ją weźmie to taka sytuacja odpada. Dla Paulinki najlepszym rozwiązaniem jest to żeby znalała się w domku, i to że teraz weźmie innego zdrowego kota to nie oznacza że on bedzie zdrowy do końca :) życia i musi się liczyć z kosztami. Nie wiem mam mieszane uczucia, ale tu także musi się wypowiedzieć Pani Małgosia.

Potem przyjechała Pani Ola B. przywiozłą dwie zgrzewki puszek dla kociaków :1luvu:
I przyjechała Pani Kasia z mężem którzy adoptowali Fredzię - przywieźli jedzonko dla kociaków i poważnie zastanawiają się nad adopcją Mani :D
Porobiłam troszkę zdjęć nowych kociaków i zaraz powrzucam :D

terenia1

Post » Sob lis 26, 2011 22:34 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:Dzisiejszy wieczorny dyzur obfitował w wiele wydarzeń i mieliśmy wielu gości :lol: no ale na początek news dnia :mrgreen: LONGER POJECHAŁ DO DOMKU :1luvu: :1luvu:

To wspaniala wiadomosc , duze kocurki z takim trudem znajduja dom , powodzenia Longerku - Garfieldzie , na dlugo zapamietamy Twoj nosek z dwoma czarnymi kropeczkami a takze niespotykana u kocurow sympatie do malych kotkow :kotek:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob lis 26, 2011 22:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze: Pani zdrzaźniła - bo powiedziałam jej wprost, że już była na nią zdecydowana i jeśli chce żeby została u nas i że mamy ją leczyć a ona po wyleczeniu kotki łaskawie ją weźmie to taka sytuacja odpada. Dla Paulinki najlepszym rozwiązaniem jest to żeby znalała się w domku, i to że teraz weźmie innego zdrowego kota to nie oznacza że on bedzie zdrowy do końca :) życia i musi się liczyć z kosztami.

Tereniu osobiscie uwazam ze dobrze zrobilas -jesli ktos tak podchodzi do klopotow zdrowotnych kota, to raczej nie nalezy liczyc na jego skrupuly jesli kot zachoruje juz u niego w domu . Przeciez szukamy potencjalnych wlascicieli ktorzy adoptuja zwierze nie tylko dla wlasnej przyjemnosci , ale takze aby pomoc zwierzeciu . Ta Pani nie rozumie ze zwierze nie sluzy dla jej przyjemnosci , bo to zywa istota . Ja tam bym poczekala na innego, bardziej empatycznego adoptujacego.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob lis 26, 2011 23:05 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:Dzisiejszy wieczorny dyzur obfitował w wiele wydarzeń i mieliśmy wielu gości :lol: no ale na początek news dnia :mrgreen: LONGER POJECHAŁ DO DOMKU :1luvu: :1luvu:
Longer będzie mieszał w Rudzie Śląskiej z Panem Grzegorzem, Panią Kasią i ich 12 letnim synem, który bedzie jego głównym opiekunem. Na razie będzie jedynakiem choć nie wykluczone ja się sprawy pomyślnie ułożą że nie dołączy do niego któryś z naszych maluchów Sabinka, Biedronka, Inka lub Dropsik pożyjemy zobaczymy :D
Longer chyba zostanie przechczony na Garfilda :D najbardziej podobała się nowemu domkowi gadaniana kocia Longera.
Pan Grzegorz mówi do Longera "chłopie pamiętaj sofa do leżenia jest moja" :ryk:

O matko! Po prostu szok!!! Longiś znalazł domek szybciej niż maluchy 8O

Powinnam się cieszyć jak wszyscy, ale :cry: będzie mi go strasznie brakowało w Chatce, był tam królem, wyjątkowym kotem, a moim totalnym pupilem :P
Dużo szczęścia cudowny kocurku :1luvu: Będzie bez Ciebie po prostu smutno....
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Sob lis 26, 2011 23:07 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Odnośnie Pani zainteresowanej adopcją Paulinki też nie mam w 100% przekonania :? , bo Pani już myślała wcześniej o Arletce, ale...z powodu jej choroby nie zdecydowała się na kiciusię. Teraz pewnie ma tysiac wątpliwości odnośnie Paulinki :|
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Sob lis 26, 2011 23:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dla Longera super! :ok: Ale dla mnie :( a moja mama to juz całkowicie :cry: Ale go wynosiła!!!
Duzo miłości i szczęscia zyczymy ci Longer :1luvu: :1luvu:

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Sob lis 26, 2011 23:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocia rodzinka :)
dzieciak czarnuszek
Obrazek
Mamuśka
Obrazek

dzieciak tygrysek :D
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Sob lis 26, 2011 23:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Też według mnie szkoda Paulinki oddawać jeżeli pani wystraszyła się jej stanu zdrowia!!

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Sob lis 26, 2011 23:41 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Tak Agatko, brak Longisia w Chatce będzie baaaardzo odczuwalny. Jeszcze go dziś "wyhuśtałam" na rękach i wyprzytulałam :D
Tak cudownie opiekował sie malcam i mam wrażenie, że było mu w Chatce naprawdę dobrze. To super kot, baardzo mądry i niezwykły. Teraz będzie na pewno ubóstwiany przez nowych opiekunów :kotek:
Och, jak tu się nie przyzwyczajać :?: :!: :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Sob lis 26, 2011 23:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

KOCIA RODZINKA :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob lis 26, 2011 23:44 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

cd kocia rodzinka
Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob lis 26, 2011 23:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Nowa kocia rodzinka jest fantastyczna :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

[poprzednia][następna]