SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 22:32 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

alab108 pisze:Dziewczyny u mnie stwierdzono autoimmunologiczne zapalenie wątroby. Jak trafiłam do szpitala miałam ponad 600 ALAT. Tak siedziałam w tym szpitalu 1,5 mies., przywozili takich różnych na odtrucie z ulicy i tak sobie myślałam, że oni chociaż wiedzą co im wątrobę niszczy, a ja? Do końca życia będę na sterydach. Nie wiadomo czy szlag mnie trafi z powodu wątroby czy sterydów. Ale oby do przodu :P

Ano widzisz, Alu, mój mąż- były- jest totalnym alkoholikiem od x lat, i to nie pijącym " zdrowego " sklepowego alkoholu, tylko takzwaną " ślepotkę " na kielichy...i skubanego żadne wrzody nie bolą, wogóle go nic nie boli, tak się facet zakonserwować umiał. :evil:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt lis 25, 2011 22:34 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Może to jakis sposób... :roll: :mrgreen:

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Pt lis 25, 2011 22:39 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

rapsodia82 pisze:Może to jakis sposób... :roll: :mrgreen:

Zwłaszcza, że jutro Ostatki, a ja nie mogę się porządnie zaprawić :evil: Rapsodzia, to może ty w moim imieniu :?:
I co to jest "ślepota" ?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt lis 25, 2011 22:41 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

No tak, Martusia...albo zejdę na wrzody, albo zostane alkoholikiem :mrgreen: .
Wziąwszy pod uwagę, że alkohol niespecjalnie mi podchodzi, to chyba jednak przy wrzodach zostanę :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pt lis 25, 2011 22:43 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:

Zwłaszcza, że jutro Ostatki, a ja nie mogę się porządnie zaprawić :evil: Rapsodzia, to może ty w moim imieniu :?:
I co to jest "ślepota" ?

Już wyjasniam, Marysiu..." ślepotka " to taki rodzaj alkoholu produkowany domowym sposobem z bóg wie czego...np. z płynu do szyb, albo denaturatu, albo podpałki do grilla....generalnie z tego, co ma jakies procenty.
Wiadomo, Polak potrafi :ok: :D .

vip

Post » Pt lis 25, 2011 22:45 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

ilgatto pisze:Na poprawę nastroju i złagodzenie wszelkiej maści bólu: http://video.interia.pl/obejrzyj,film,1 ... C4%85pieli :D

Ciekawe co jeden z tych kociaków w szklance miał, że nie chciał jej oddać :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt lis 25, 2011 22:47 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:
kamari pisze:

I co to jest "ślepota" ?

Już wyjasniam, Marysiu..." ślepotka " to taki rodzaj alkoholu produkowany domowym sposobem z bóg wie czego...np. z płynu do szyb, albo denaturatu, albo podpałki do grilla....generalnie z tego, co ma jakies procenty.
Wiadomo, Polak potrafi :ok: :D .

A to nie prościej piwo kupić? 8O
Nawet nie wiedziałam, że z taki rzeczy można zrobić alkohol 8O 8O 8O podpałka do grila???
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt lis 25, 2011 22:50 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Mario, piwo nie dość, że drogie, to jeszcze tych procentów jak na lekarstwo.
A jak za dwie zolki kupi takiego kielicha, to zaprawiony chodzi pół dnia :ok: .

vip

Post » Pt lis 25, 2011 22:53 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

po alkoholu nie boli bo alkohol jest środkiem znieczulenia miejscowego :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt lis 25, 2011 22:54 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Kurcze, to jest wyższa chemia, organiczna bodajże. Doktorat na tym możnaby zrobić i żyć dostatnio. Co też tacy ludzie mają w głowie????
Gosiu, dobrze, ze już masz z głowy takiego naukowca :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt lis 25, 2011 22:55 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

majencja pisze:po alkoholu nie boli bo alkohol jest środkiem znieczulenia miejscowego :mrgreen:

Aaaa, to dlatego mój były taki zdrowy :D i znieczulony :ryk: .
W takim razie na mojej dzielnicy ogólna znieczulica panuje :ryk: .

vip

Post » Pt lis 25, 2011 22:55 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

alab108 pisze:Dziewczyny u mnie stwierdzono autoimmunologiczne zapalenie wątroby. Jak trafiłam do szpitala miałam ponad 600 ALAT. Tak siedziałam w tym szpitalu 1,5 mies., przywozili takich różnych na odtrucie z ulicy i tak sobie myślałam, że oni chociaż wiedzą co im wątrobę niszczy, a ja? Do końca życia będę na sterydach. Nie wiadomo czy szlag mnie trafi z powodu wątroby czy sterydów. Ale oby do przodu :P

Moja mama od wtorku jest na OIOMie - okazało się, że ma potworną marskość wątroby 8O lekarze sądzili, że albo jest alkoholiczką, albo przez bardzo długi czas brała ogólnodostępne środki przeciwbólowe. Mama piła pół kieliszka szampana na sylwestra, a od wszelkich leków uciekała jak od ognia (właśnie ze względu na wątrobę). Zapytałam znajomego biochemika i patologa co mogło być przyczyną takiego stanu wątroby i on właśnie zasugerował podłoże autoimmunologiczne... Niestety mama od lat odmawiała jakiejkolwiek opieki medycznej...
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt lis 25, 2011 22:58 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

majencja pisze:po alkoholu nie boli bo alkohol jest środkiem znieczulenia miejscowego :mrgreen:

Jakiego miejscoweg? Jak sobie chlapnę setkę, to mnie znieczula całościowo :ok: A po kieliszku czerwonego wina, to kac na dwa dni :mrgreen: I dopiero potem potrzebne znieczulenie :ryk:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt lis 25, 2011 22:59 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:Kurcze, to jest wyższa chemia, organiczna bodajże. Doktorat na tym możnaby zrobić i żyć dostatnio. Co też tacy ludzie mają w głowie????
Gosiu, dobrze, ze już masz z głowy takiego naukowca :ok:

Marysiu, ja go mam juz z głowy dzieki bogu od bardzo długiego czasu :mrgreen: .
Po rozwodzie było, że ja sie bez niego stoczę, że sobie nie dam rady, że się rozpiję ( :!: ), że wyląduję na jakiejs melinie...
No cóż, jakie to życie bywa zaskakujące :? ...

vip

Post » Pt lis 25, 2011 23:00 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:

Jakiego miejscoweg? Jak sobie chlapnę setkę, to mnie znieczula całościowo :ok: A po kieliszku czerwonego wina, to kac na dwa dni :mrgreen: I dopiero potem potrzebne znieczulenie :ryk:

No to nie wolno odstawiać znieczulacza :mrgreen:
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]