SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 21:34 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Ja przepraszam, ale czy obecnie wrzodów nie leczy się antybiotykami? Do tego skutecznie?

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Pt lis 25, 2011 21:38 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

emkamara pisze:Ja przepraszam, ale czy obecnie wrzodów nie leczy się antybiotykami? Do tego skutecznie?

Jak byłam jakiś czas temu w szpitalu na gastroskopii i kolonoskopii, to owszem, potem przeszłam kuracje antybiotykową, i to nawet na dłuższy czas dało mi spokój od wrzodów.
Niestety nie na stałe, po jakimś czasie odnowiły się i co jakis czas wracają.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt lis 25, 2011 21:42 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Ech Gosieńko, mam podobnie z tym jedzeniem, ale przez jelita.
Nie wolno mi smażonego, ostrego, w zasadzie pieczonego też nie, bo potem tragedia...ale jeśli czlowiek ma ochotę...

Cholernie tęsknię za smażoną rybą :roll:

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Pt lis 25, 2011 21:44 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

majencja pisze:Chcesz stracić zdrowie????Tylko nie soda!!! Polprazol jest lepszy od famogastu-i inaczej działa

Maja, ta soda to tylko w wyjątkowych przypadkach, jak mnie już naprawdę bardzo boli i chcę chociaz troche odpocząc.
Na szczęście taki okres wrzodowy nie trwa długo...
Toteż ja sama zauwazyłam, że Polprazol bardziej mi jakos pomaga, ten Famogast to jakas pomyłka...
Będę chyba musiała lekarza poprosić o zmianę.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pt lis 25, 2011 21:46 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

rapsodia82 pisze:Ech Gosieńko, mam podobnie z tym jedzeniem, ale przez jelita.
Nie wolno mi smażonego, ostrego, w zasadzie pieczonego też nie, bo potem tragedia...ale jeśli czlowiek ma ochotę...

Cholernie tęsknię za smażoną rybą :roll:

Na mnie, Martuś, bardzo kiepsko działają ostre rzeczy i smażone, surowy ogórek przyprawia mnie o agonię, i wczorajszy rosołek też... :(

vip

Post » Pt lis 25, 2011 21:47 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

To ja wam powspółczuję :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lis 25, 2011 21:50 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Bazyliszkowa pisze:To ja wam powspółczuję :(

Dorotka, dziękuję za współczucie, dobrze, że ktoś się nade mną poużala :mrgreen: .
Jeszcze tłustego nie mogę...a lubię... :( .

vip

Post » Pt lis 25, 2011 21:52 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Tłustego to i ja nie mogę (cholesterol) :twisted:

Bazyliszkowa

Post » Pt lis 25, 2011 21:56 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Bazyliszkowa pisze:Tłustego to i ja nie mogę (cholesterol) :twisted:

To ja Ci tez powspółczuję :( .
A lubisz?
Ja uwielbiam tłustą golonkę, żeberka, i takie tam... :oops: .

vip

Post » Pt lis 25, 2011 21:58 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Bardzo lubię.
I... nie wolno :twisted:

Bazyliszkowa

Post » Pt lis 25, 2011 22:01 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Bazyliszkowa pisze:Bardzo lubię.

A nie zdarza Ci się zgrzeszyć czasami? :D
Ja nie mówię, że żrę to codziennie i na kopy...ale czasem nie umiem sobie odmówić i już.
Człowiek tylko jestem przecież....

vip

Post » Pt lis 25, 2011 22:02 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:
emkamara pisze:Ja przepraszam, ale czy obecnie wrzodów nie leczy się antybiotykami? Do tego skutecznie?

Jak byłam jakiś czas temu w szpitalu na gastroskopii i kolonoskopii, to owszem, potem przeszłam kuracje antybiotykową, i to nawet na dłuższy czas dało mi spokój od wrzodów.
Niestety nie na stałe, po jakimś czasie odnowiły się i co jakis czas wracają.

Szkoooda, g... bumerangi jedne. to się użalam :(
Ostatnio edytowano Pt lis 25, 2011 22:07 przez emkamara, łącznie edytowano 1 raz

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Pt lis 25, 2011 22:03 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Gosia, kiedyś cię utłukę :evil: Jak ci czegoś nie wolno, to tego nie żryj :!: :!: :!: Masz pod opieką dzieci, koty i nas :mrgreen: I masz o siebie dbać :ok: :ok: :ok:
Masz pieniądze na leki :?: :?: :?: Tak naprawdę???
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt lis 25, 2011 22:04 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:
Bazyliszkowa pisze:Bardzo lubię.

A nie zdarza Ci się zgrzeszyć czasami? :D

Się zdarza. :mrgreen:
Czasami :twisted:

Bazyliszkowa

Post » Pt lis 25, 2011 22:07 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:Gosia, kiedyś cię utłukę :evil: Jak ci czegoś nie wolno, to tego nie żryj :!: :!: :!: Masz pod opieką dzieci, koty i nas :mrgreen: I masz o siebie dbać :ok: :ok: :ok:
Masz pieniądze na leki :?: :?: :?: Tak naprawdę???

Maryś, ja marzę o tym, żebyś mnie utłukła, ale tobie jakoś do Częstochowy nie sporo :mrgreen: .
Ja naprawdę nie żre tego nałogowo, tylko czasami, a jak mam ten okres wrzodowy, to mnie boli po wszystkim, dietetyczne czy nie, boli mnie po prostu po jedzeniu...a nie jeśc nie moge, no trudno, czasem muszę.
Marysiu, mam, mam leki dawno wykupione, tylko goopi lekarz mi zmienił i gówniano działają :evil: .
A przecież ma kopię mojej karty ze szpitala, mógłby sie przyłozyć :evil: .

vip

[poprzednia][następna]