Pomoc, potrzebna. Środa Wielkopolska sterylizacja.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 19:47 Re: Środa Wielkopolska sterylizacja.

:D pociachać czyli sterylka oczywiście?
No teraz było zimno i to nawet bardzo ale od dzisiaj chyba zaczyna się odwilż bo bardzo mnie zęby bolą.
Wieczór jest bardzo ciepły, +6 stopni, więc spodziewam się rui. Za dwa miesiące znowu młode i tak w kółko. W tym roku bardzo nam obrodziło jak nigdy. Mało tego nigdy te kociaki tak nie świrowały. Teraz właśnie trwa akcja ratunkowa, ściągania małego z dachu. Ale to nie nasz czarnulek tylko szarak z białym brzuszkiem i nóżkami, jakby go ktoś za grzbiet trzymał i umoczył w białej farbie. Matka(jego) kręci się wokół ale poza nawoływaniem do skoku z niskiego piętra to raczej nic nie zdziała. Boję się, że mały postanowi przespacerować się rynną i wpadnie do odpływu. Jak na złość na tej stronie dachu odpływ nie kończy się na chodniku tylko wpada do szamba...
Dobra sąsiadka nawet poszła z puszką by go zwabić na jedzenie ale od razu ucieka na szczyt dachu więc nawet gdybym tam wszedł to raczej nie przyjdzie do mnie. Może by mu ustawić drabinę i się schować? Tylko skąd ją wziąć...
Pewnego dnia będę miał prace i nie będę musiał się nikomu prosić ani o podwózkę ani o pieniądze na sterylke czy żarcie... Prawdziwych przyjaciół poznaje się dopiero w biedzie
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=aHY2oEX1bu4&feature=channel_video_title

mszmarcin

Od: Pt paź 21, 2011 13:36

Post » Pt lis 25, 2011 19:53 Re: Środa Wielkopolska sterylizacja.

Pociachać czyli sterylka oczywiście :lol:

Nijak nie wiem, skąd się bierze drabinę :wink:
Zmień tytuł (w temacie pierwszego postu), że pomoc potrzebna - może się ktoś znajdzie, kto będzie mógł pomóc w temacie? Kotkę trzeba przetrzymać min. tydzień po sterylce. Teraz jak teraz, mała szansa, ale wiosną będziesz miał niezłą orkiestrę pod oknami, jak się tym nie zajmiesz teraz. Rozwojową orkiestrę ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lis 25, 2011 20:05 Re: Środa Wielkopolska sterylizacja.

myślałem o strażakach ale chyba nie ma sensu... Teraz już przez okno nie patrzę bo momenty są straszne. Ale muszę coś pomyśleć bo za jakieś dwie godziny ucichną telewizory i raczej się nie wyśpię bo już teraz go słychać przez zamknięte okno.
Coś już wiem na temat orkiestr. Ale raczej są to odgłosy walki. Jedynie potem koncertują młode porzucone na środku ulicy.
Pewnego dnia będę miał prace i nie będę musiał się nikomu prosić ani o podwózkę ani o pieniądze na sterylke czy żarcie... Prawdziwych przyjaciół poznaje się dopiero w biedzie
Obrazek

mszmarcin

Post » Pt lis 25, 2011 20:09 Re: Środa Wielkopolska sterylizacja.

W zasadzie... dla kota to nie trzeba drabiny - po desce też zejdzie. Zwłaszcza, jak micha będzie na dole stała ;)

A co do koncertów - ja bym nie wyrobiła.
Mówisz, że w tym roku obrodziło? To w przyszłym dopiero będzie wesolutko :twisted:
Schronisko nie może pomóc w sterylkach?

OKI

Post » Sob lis 26, 2011 14:44 Re: Środa Wielkopolska sterylizacja.

Kot uratowany! To znaczy zszedł z dachu, a co dalej się z nim działo to nie wiadomo. Pomyślałem, poszukałem i z dwóch drabin skleiłem jedną. Oczywiście kotek się przestraszył i postanowił zwiedzić cały dach oraz dach sąsiedniej kamienicy. Gdyby z niego spadł to nie wiele by z niego zostało bo to już wysokie trzecie piętro. Ale w końcu zauważył drabinę i jakoś po niej zszedł.
Zanim to wszystko zorganizowałem minęło trochę czasu i troszkę ludzi się przewinęło przez tą ulicę. Albo nie zwracali uwagi na kota albo sprawiał im radość swoim "wesolutkim" donośnym miauczeniem i popisami akrobatycznymi na szczycie dachu. :evil: No ale to tylko prowincjonalna mieścina więc nie ma co się spodziewać wrażliwości dla zwierząt. W końcu nietoperze wkręcają się w włosy(zwłaszcza gdy ktoś ma jasną karnację) i dotkliwie gryzą a koty należy topić w worku gdy w domu pojawia się nowy członek rodziny(sąsiadka pozbyła się kota bo miała dziecko). Kiedy ja organizowałem pomoc mama pilnowała kota i patrzyła z ukrycia na tych śmiesznych ludzi... A najlepsza była para która widziała kota który wchodzi na drabinę. "Patrz kot... ha ha ha ale zabawny..." Mama ich napomniała, żeby byli cicho bo nie zejdzie (bardzo był wypłoszony) a oni coś odburkneli złośliwie. :evil:

Ja tez nie mogę jak koty wyją bo nigdy nie wiem czy się tylko leją między sobą czy znowu penerstwo postanowiło podpalić ogon dla zabawy. Bo tak fajnie biega gdy się pali... :evil:
Zima je przerzedzi. Nie ma dla nich ciepłego schronienia ani pokarmu. Połowa już ma katar. Na wiosnę będzie ich tyle samo lub mniej.
Obrazek

mszmarcin

Post » Sob lis 26, 2011 18:29 Re: Środa Wielkopolska sterylizacja.

Kocięta są wszędzie nie tylko u nas w piwnicy. Najbardziej martwi mnie ich beztroska i to, że łażą byle jak i byle gdzie, bez ładu i składu. Nie powinno mnie to dziwić bo przecież skąd maja wiedzieć co mają robić.
Ciekawe kto go na ten dach wrzucił. Dziś się dowiedziałem, że tam już od rana siedział. Ale mimo tysięcy ludzi, którzy się przewinęli chodnikiem pod tym dachem to nikt się nim nie zainteresował. A teraz to już chyba będzie tylko jeszcze gorzej. Idą jeszcze gorsze czasy więc znieczulica wzrośnie. Kobiety będą pracować do 67 lat. Ciekawa, która kasjerka, sprzątaczka, szwaczka itd., to wytrzyma…
Ludzie jakoś dadzą sobie rade, ale kto zajmie się stworami w miastach?
Obrazek

mszmarcin

Post » Śro gru 07, 2011 19:50 Re: Środa Wielkopolska sterylizacja.

:oops:
Obrazek

mszmarcin

Post » Śro gru 07, 2011 20:04 Re: Środa Wielkopolska sterylizacja.

a ja już mówiłam - dopisz w tytule, że potrzebna pomoc.
Ja wiem, że to trudno ;)

OKI

Post » Wto gru 13, 2011 18:40 Re: Środa Wielkopolska sterylizacja.

ok, a jak to zrobić. Nie widzę opcji/guzika gdzie można zmienić temat.
Obrazek

mszmarcin

Post » Wto gru 13, 2011 19:54 Re: Środa Wielkopolska sterylizacja.

Trzeba zmienić temat pierwszego w pierwszym poście (w opcji edycji).
Dopisz "pomoc potrzebna", np.

OKI

Post » Czw gru 15, 2011 9:19 Re: Pomoc, potrzebna. Środa Wielkopolska sterylizacja.

OK, zmienione.
Co do kotków w piwnicy to już dawno ich nie widziałem. Ani tego czarnego ani klonów tego malca co siedział na dachu. Pewnie już rozjechane, zdechły z głodu lub zamarzły. Chodź przyznaję (i odpukuję), że zima na razie jest litościwa.
Obrazek

mszmarcin

Post » Czw gru 15, 2011 10:47 Re: Pomoc, potrzebna. Środa Wielkopolska sterylizacja.

Mam nadzieję, że nic im nie jest :roll:
Może tu coś pomogą viewtopic.php?f=1&t=136959&start=0&hilit=mopsik rejon przynajmniej się zgadza

OKI

Post » Sob gru 17, 2011 10:23 Re: Pomoc, potrzebna. Środa Wielkopolska sterylizacja.

Bardzo ciekawa akcja. Czy nadal działają?
Obrazek

mszmarcin

Post » Sob gru 17, 2011 14:10 Re: Pomoc, potrzebna. Środa Wielkopolska sterylizacja.

A może ich spytaj? To świeżo założony wątek, więc pewnie działają :D

OKI

Post » Śro gru 28, 2011 17:14 Re: Pomoc, potrzebna. Środa Wielkopolska sterylizacja.

Znowu kot siedzi na dachu. :)
Teraz jeszcze nie polecę z drabiną bo za dużo "ludzi" się kręci i samochodów. Ale już sklepy zamknięte i za chwile ostatni autobus odjeżdża więc miasto za kwadrans będzie wymarłe i pomogę mu zejść.
Ciekawe jak on tam wlazł. Przecież nie mógł się tam wspiąć z podwórka które nie ma żadnego połączenia z ulicą.
Obrazek

mszmarcin

[poprzednia][następna]