Młody syberyjczyk do adopcji! Zanim trafi do schronu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 18:55 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

no to ja potrzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt lis 25, 2011 19:01 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

klementyna30 pisze:moja znajoma emerytka jest zakochana w moim Lucjuszu syjamopodobnym kawalerze o niebieskich oczach, kiedyś mówiła mi że chętnie by takiego samego kupiła, ale przekonałam ją, że może jak poczeka chwilę to znajdzie się jakiś na forum miau jakiś kotecek , któremu można będzie pomóc - i teraz jest zadzwonię i się odezwę

hmm, a ile lat ma ta emerytka? To młody kociak jest. Może dla tej pani jakiegoś starszego kocurka?
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pt lis 25, 2011 19:11 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

dzwoniłam- emerytka jest jeszcze spoko nie ma 60 -ki , ale niestety kota już ma, ktoś jej podrzucił jak tylko zasugerowała gdzieś w sklepie, że rozgląda się za kotem, ale spróbuje jeszcze u mojej siostry zadzwonię i się odezwę :kotek:

klementyna30

Od: Sob paź 29, 2011 17:32

Post » Pt lis 25, 2011 19:12 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

klementyna30 pisze:dzwoniłam- emerytka jest jeszcze spoko nie ma 60 -ki , ale niestety kota już ma, ktoś jej podrzucił jak tylko zasugerowała gdzieś w sklepie, że rozgląda się za kotem, ale spróbuje jeszcze u mojej siostry zadzwonię i się odezwę :kotek:

co wcale nie przeszkadza miec drugiego 8)

kotx2

Post » Pt lis 25, 2011 19:25 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

tak myślę od jakiegoś czasu o adopcji drugiego kota, miałam kiedyś dwa koty, a nawet trzy

klementyna30

Post » Pt lis 25, 2011 19:26 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

klementyna30 pisze:tak myślę od jakiegoś czasu o adopcji drugiego kota, miałam kiedyś dwa koty, a nawet trzy

co sie z nimi stało?

kotx2

Post » Pt lis 25, 2011 19:48 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

Lucka mam dopiero od lutego, a do zeszłego roku przez 10 lat byłam szczęśliwą posiadaczką perskiej kotki Klementyny, niestety zachorowała i pomimo moich wysiłków w drodze do kolejnego weta. odeszła na moich kolanach, :cry: Klementyna miała bardzo dominujący charakter :twisted: i niestety nie pozwoliła egzystować innym koteckom w swoim otoczeniu z tego powodu musiałam oddać Helenę, którą miałam też z tzw. łapanki

klementyna30

Post » Pt lis 25, 2011 19:49 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

klementyna30 pisze:Lucka mam dopiero od lutego, a do zeszłego roku przez 10 lat byłam szczęśliwą posiadaczką perskiej kotki Klementyny, niestety zachorowała i pomimo moich wysiłków w drodze do kolejnego weta. odeszła na moich kolanach, :cry: Klementyna miała bardzo dominujący charakter :twisted: i niestety nie pozwoliła egzystować innym koteckom w swoim otoczeniu z tego powodu musiałam oddać Helenę, którą miałam też z tzw. łapanki

:(

kotx2

Post » Pt lis 25, 2011 19:59 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

wysłałam pw.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lis 25, 2011 21:24 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

Ustosunkuje się do wszystkich wieści jutro, ok?

Dopiero co wróciłam do domu i po prostu padam na pysk ;)

A swoją drogą to takie trochę przykre, kiedy zakładałyśmy wątek jakiemukolwiek bezdomnemu opolakowi była w nim martwa cisza, do tego stopnia, że przestałyśmy po prostu zakładać wątki na Kociarni poszczególnym kotom z naszego schroniska. A tutaj już dwie strony, kilka PW w zaledwie kilka godzin. Dziwne... Rasizm jakiś czy coś...
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt lis 25, 2011 22:59 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

Czy coś się wyjaśniło w sprawie tego syjamka?

wlapka

Od: Czw cze 03, 2010 0:00

Post » Pt lis 25, 2011 23:44 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

Boo, rasizm na 100% :wink:
A tak serio, wiesz, że "zwykłych" kotów jest na pęczki i każdy może takiego sobie zawinąć choćby z ulicy. Trafia się taki "wyjątek" i od razu jest poruszenie, bo oryginalny. Smutne, ale prawdziwe.
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Sob lis 26, 2011 7:54 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

Miss pisze:Boo, rasizm na 100% :wink:
A tak serio, wiesz, że "zwykłych" kotów jest na pęczki i każdy może takiego sobie zawinąć choćby z ulicy. Trafia się taki "wyjątek" i od razu jest poruszenie, bo oryginalny. Smutne, ale prawdziwe.

zgadza się.Rasizm. :mrgreen:
Kazda to wie. To w telefonach adopcyjnych widać.
Szukam DT dla zwykłej koci co to na ulicę zaraz wróci po zabiegu. Zwykła, najzwyklejsza. :cry: Tylko zmieniła zdanie i z dzika zrobił się miziak. Szkoda,że nie syjam :mrgreen:

Kciuki za dobre zakończenie historii.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 26, 2011 8:57 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

Tylko zmieniła zdanie i z dzika zrobił się miziak. [b]Szkoda,że nie syjam [[/b
]/quote]

No, właśnie - dobrze przynajmniej, że jest to zauważalne w 'środowisku'. Miałam takie poczucie od początku wątku, że 'osoba idzie do szpitala, w domu zostaje kicia, zwykła, bura.... ' itd.... i nie ma wątku :? Tzn. takich wątków jest pełno ale się nie rozrastają w ciągu doby do takiego stopnia.
Taki kotek może być łatwiejszy do wyadoptowania na zewnątrz, ale tutaj? Kot to kot. Syjam tylko wygląda inaczej, a niekoniecznie będzie fajniejszy w 'obejściu' i niekoniecznie bardziej potrzebujący.
To nie rasizm ...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lis 26, 2011 9:42 Re: Młody syjam do adopcji! Zanim trafi do schronu!

sjamy to piękne i madre koty. Napewno znajdzie szybko domek.
Zwykłe kotki też znajduja domy - ja mam europejczyka i jest ona najukochańszy na świecie, a co najwazniejsze podbił serce mojego TŻ,który dla niego zrobi wszystko.
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

[poprzednia][następna]