50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 21, 2011 9:32 Re: 50kotów Darłowo- potrzebne domy tymczasowe !

Allegro mogę zrobić. Tekst i foty na maila monia.b1/2interia.pl :-)
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pon lis 21, 2011 14:31 Re: 50kotów Darłowo- potrzebne domy tymczasowe !

Karena pisze:Allegro mogę zrobić. Tekst i foty na maila monia.b1/2interia.pl :-)

Już znalazłam chętną na FB- zrobiła zbiorowe ogłoszenie :D Ale chyba nie zaszkodzi zrobić osobno Pulpecika :) Na Dogomanii też mam chętną :D Poproszę o drugą zbiorówkę :)

Szalony Kot pisze:To mogą być robale?

Byliśmy u weta. Najprawdopodobniej robale :/ MIsio aż się zaślinił od pasty lub nospy :roll: Wizyta wyniosła 10zł + 4,30zł bilet. 8,55zł- sucha 300g Purina Junior i Whiskas Junior.

Jest tragedia...... Na 99% nasza nieuchwytna kotka przeniosła się w inne miejsce i ma maluchy.... Widziałam dziś 1. Ale jaki on był malutki, MIKRO ! :cry: Chyba nawet mniejszy niż mój Misio :( Sypnęłam im trochę Whiskasa Juniorka. Maluszek jest biało-bury. Oby nie było ich więcej :roll: Nie mam pojęcia, co robić w takiej sytuacji. Z jednej strony kociaki są jeszcze maleńkie i najlepiej gdyby zostały z matką. Z drugiej strony- zaraz nadejdzie grudzień :roll: Noce i tak z resztą są już chłodne. Mimo wszystko i tak mogę na razie gdybać, bo nie ma DT :/

Znalezisko szuka domu, ma awaryjny DT, ale najlepiej byłoby, gdyby szybko poszedł do domu :roll:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon lis 21, 2011 21:18 Re: 50kotów Darłowo- potrzebne domy tymczasowe !

Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto lis 22, 2011 13:10 Re: 50kotów Darłowo- potrzebne domy tymczasowe !

Dziękuję bardzo za allegro :1luvu:

Kolejny, błagam o pomoc ! :arrow: viewtopic.php?f=1&t=136020

Doszło 15zł więcej w gratisie od kiwi :1luvu:

edit:
Profender nic nie da. Kupiłam Stronghold ( 40zł ) na razie tylko dla czarnej. Także mam na sprzedaż Profender 2szt dla kociąt ! 50zł. Dodatkowo bilety: 16,20zł............. Musiałam zabrać siostrę, bo inaczej by się nie dało.

Doszło 100zł od zjawki dla Myszki :1luvu:
I 55zł z bazarku od Dyktatury :1luvu: viewtopic.php?f=20&t=135341

W dodatku Pulpet był dziś u weta. Trochę się rozchorował. Wyszło 65zł.... za wszystko zapłacił Pan Jurek :?

Jest koszmar.
Obrazek

kinia098

Post » Śro lis 23, 2011 19:40 Re: 50kotów Darłowo- sprzedam Perofender dla kociąt 2szt !

Zaznaczę, kawał dobrej roboty :piwa:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro lis 23, 2011 19:41 Re: 50kotów Darłowo- sprzedam Perofender dla kociąt 2szt !

Mogę zaproponować allegro cegiełkowe.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Czw lis 24, 2011 0:09 Re: 50kotów Darłowo- sprzedam Perofender dla kociąt 2szt !

Mruczeńka1981 pisze:Mogę zaproponować allegro cegiełkowe.

Będę baaardzo wdzięczna :1luvu:
Ale na konto jakiej Fundacji będziemy zbierać ?

Muszę chyba przystopować :( Brakuje kasy na wszystko ! Mysza zżera ostatnie grosze. Chciałam sterylizować, ale nie będzie za co :( są chętne domki, ale jak ja te koty ogarnę do wyjazdu- nie mam pojęcia :( i oczywiście nadal wiszę mamie 100zł i samej sobie 70zł ( już dychę musiałam dziś zabrać, bo nie mam z czego kupować królikowi jedzenia :( ). Jest tragedia. Chyba tak kiepsko jeszcze nie było :(
Obrazek

kinia098

Post » Czw lis 24, 2011 8:38 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Na konto For Animals. Potrzebowałabym dobry tekst i zdjęcia chwytające za serce.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Czw lis 24, 2011 8:44 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

To ja skręcę jakiś bazarek, zostały mi fanty z tego wystawianego dla p. Halinki, coś tam jeszcze dorzucę. Do bazarku jakiś tekst ze zdjęciami też by się przydał.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ryśka, Tośka i Tomcio Paluszek

Betelgeuse

Od: Pon gru 12, 2005 19:47

Post » Czw lis 24, 2011 9:58 Re: 50kotów Darłowo- sprzedam Perofender dla kociąt 2szt !

kinia098 pisze:Chciałam sterylizować, ale nie będzie za co :(

KK zaprasza nieustannie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lis 24, 2011 11:38 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Ech, ja to naprawdę dopiero po 30tym mogę :( Wczoraj ściągnęłam ostatnie 50 pl z konta, a jeszcze muszę siebie i kota wykarmić za to przez tydzień...
Allegro mogę pomóc rozsyłać, więc pisz tekst, reklamą zajmę się ja :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lis 24, 2011 12:25 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Betelgeuse pisze:To ja skręcę jakiś bazarek, zostały mi fanty z tego wystawianego dla p. Halinki, coś tam jeszcze dorzucę. Do bazarku jakiś tekst ze zdjęciami też by się przydał.

Ech... tak są jeszcze fajne figurki. Muszę w końcu zrobić zdjęcia, tylko ciągle brak mi czasu. Obiecuję juz na 100 % zrobić zdjęcia w weekend i dorzucić do książek.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw lis 24, 2011 17:03 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Malutki- Misio znowu był wczoraj u weta. Dostał kolejną dawkę Vetminth- 10zł. + 4,30zł- bilet.
Doszła dla niego paczuszka 24 tacek Animondy od Joasi z FB :1luvu:

Maciupelki są na pewno 2. Ciężko mi było stwierdzić, czy jest też 3, bo było już ciemno :| Chyba trzeba je zabrać, bo ponoć kotka potem je gdzieś wynosi... a może ktoś zabija ? :| W końcu siedzi z maluchami w czyjeś komórce, a wiadomo, czym to się może skończyć.... Kupiłam znowu Whiskasa za 3,95zł, bo RC którym karmiłam już mi się skończył :|

Pokusiło mnie, żeby zajść w miejsce, gdzie czasami przebywał Klakier- ten bez ogonka. Spotkałam karmicielkę- nie widać go już od bardzo dawna :( Powiedziała mi też, że gruba pingwinka była zamknięta prawie miesiąc w piwnicy ! 8O Jak przeżyła ? Nie mam pojęcia. Ludzie dodatkowo zakratkowali jej wejście do kotłowni i teraz nie ma się gdzie schować.... Na noc chociaż karmicielka bierze ją do domu :(

No i tak też już jest, że dowiaduję się co chwilę o nowych kotach. Gdzieś tam jest kotka z młodym, osierocone, bo właściciele wyjechali i koty zostawili na pastwę losu.... :?

Na Myszkę poszło dzisiaj 46zł - badanie krwi i 7,60zł za bilety. Proszę, trzymajcie za nią kciuki :!:

Dzięki dziewczyny, jesteście wspaniałe :1luvu: ale zostawiłyście mi taką robotę, że hoho :roll: ..... oczywiście żartuję, już zabieram się za pisanie tekstu do allegro :) zobaczymy, co mi z tego wyjdzie :mrgreen:

Tekst do bazarków chyba powinien być krótki i na temat ;)
Dochód z bazarku zostanie przeznaczony na pomoc kotom z Darłowa. Jest ich około 50. Sterylizacjami, adopcjami, leczeniem, tymczasowaniem itp. praktycznie sama zajmuje się Kinga. Karmiciele myślą chyba, że ich pomoc ogranicza się jedynie do karmienia, bo oni przecież nie mogą, bo mają psa i kotka... Kinga jest w Darłowie jedynym domem tymczasowym, ostatnio pomaga jej też jednak znajoma Gosia. Przyda się każdy grosz ( u Kingi obecnie jest kotka Myszka z masą dolegliwości i na jej leczenie poszło już około 600zł :arrow: viewtopic.php?f=1&t=132544 ), dlatego gorąco zachęcam do zakupów :D

Piszę tekst do allegro.

W sumie zostało mi jakieś 30zł :( a w tym 10zł jest Czarnego... i nadal zalegam 30zł u DS Suzi... :/
Obrazek

kinia098

Post » Czw lis 24, 2011 19:01 Re: 50kotów Darłowo- okropna sytuacja finansowa :(

Może być takie coś ? :oops: mile widziane poprawki i ulepszenia :mrgreen:

A jakie cegiełki ?

Nasza aukcja tym razem ma na celu pomoc kotom z Darłowa.

Około 50-tką kotów zajmuje się jedna dziewczyna- wolontariuszka w koszalińskim stowarzyszeniu "Kundelek".
Sterylizuje je, leczy, tymczasuje, szuka nowych domów, karmi.
Karmiciele najczęściej umywają ręce i wydaje im się chyba, że ich rola, to tylko karmienie kotów.
W Darłowie nie ma żadnej fundacji, schroniska, TOZ'u. Ciężko jest także o pomoc ze strony miasta.

Sytuacja obecnie jest ciężka. Większość pieniędzy pochłania leczenie zabranej z działek w fatalnym stanie kotki Myszki, która miała wycinanego guza, później przeszła operację czyszczenia jelit i okazało się, że ma megacolon. Po operacji jej stan był niestabliny. Co chwilę musiała być u weterynarza, dostawać antybiotyki, specjalistyczną, bardzo drogą karmę i preparaty wspomagające, np. Bezo-pet, który nadal musi zażywać codziennie. W ostatnich dniach miała pobieraną krew, ponieważ nerki są strasznie powiększone. Czekamy na wyniki. Kotka obecnie przebywa u Kingi w domu tymczasowym i będzie szukała troskliwego domu.

Obrazek

to pewnie trzeba będzie oznaczyć, jako drastyczne ?
Obrazek

Bez sterylizacji dramat tych kotów się nie skończy. Będą umierały z zimna,
głodu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

chorób
Obrazek

Mimo walki, Fuxi nie udało się uratować [*]
Obrazek

Glucio odszedł za Tęczowy Most [*]
Obrazek

Kinga wyleczyła go z okropnych smarków. Niestety Glucik miał kłopoty z przewodem pokarmowym [*]
Obrazek

Dlatego bardzo gorąco zachęcamy do zakupu cegiełek.
Kinga i koty będą bardzo wdzięczne za okazane serce.
Pomóżmy tej dziewczynie dalej pomagać. Bez nas- nie poradzi sobie finansowo.

Kup cegiełkę- uratuj życie.
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]