Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Karena pisze:Allegro mogę zrobić. Tekst i foty na maila monia.b1/2interia.pl
Szalony Kot pisze:To mogą być robale?
Karena pisze:Allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1950757127
Mruczeńka1981 pisze:Mogę zaproponować allegro cegiełkowe.
kinia098 pisze:Chciałam sterylizować, ale nie będzie za co![]()
Betelgeuse pisze:To ja skręcę jakiś bazarek, zostały mi fanty z tego wystawianego dla p. Halinki, coś tam jeszcze dorzucę. Do bazarku jakiś tekst ze zdjęciami też by się przydał.
Dochód z bazarku zostanie przeznaczony na pomoc kotom z Darłowa. Jest ich około 50. Sterylizacjami, adopcjami, leczeniem, tymczasowaniem itp. praktycznie sama zajmuje się Kinga. Karmiciele myślą chyba, że ich pomoc ogranicza się jedynie do karmienia, bo oni przecież nie mogą, bo mają psa i kotka... Kinga jest w Darłowie jedynym domem tymczasowym, ostatnio pomaga jej też jednak znajoma Gosia. Przyda się każdy grosz ( u Kingi obecnie jest kotka Myszka z masą dolegliwości i na jej leczenie poszło już około 600złviewtopic.php?f=1&t=132544 ), dlatego gorąco zachęcam do zakupów
Nasza aukcja tym razem ma na celu pomoc kotom z Darłowa.
Około 50-tką kotów zajmuje się jedna dziewczyna- wolontariuszka w koszalińskim stowarzyszeniu "Kundelek".
Sterylizuje je, leczy, tymczasuje, szuka nowych domów, karmi.
Karmiciele najczęściej umywają ręce i wydaje im się chyba, że ich rola, to tylko karmienie kotów.
W Darłowie nie ma żadnej fundacji, schroniska, TOZ'u. Ciężko jest także o pomoc ze strony miasta.
Sytuacja obecnie jest ciężka. Większość pieniędzy pochłania leczenie zabranej z działek w fatalnym stanie kotki Myszki, która miała wycinanego guza, później przeszła operację czyszczenia jelit i okazało się, że ma megacolon. Po operacji jej stan był niestabliny. Co chwilę musiała być u weterynarza, dostawać antybiotyki, specjalistyczną, bardzo drogą karmę i preparaty wspomagające, np. Bezo-pet, który nadal musi zażywać codziennie. W ostatnich dniach miała pobieraną krew, ponieważ nerki są strasznie powiększone. Czekamy na wyniki. Kotka obecnie przebywa u Kingi w domu tymczasowym i będzie szukała troskliwego domu.
to pewnie trzeba będzie oznaczyć, jako drastyczne ?
Bez sterylizacji dramat tych kotów się nie skończy. Będą umierały z zimna,
głodu
chorób
Mimo walki, Fuxi nie udało się uratować [*]
Glucio odszedł za Tęczowy Most [*]
Kinga wyleczyła go z okropnych smarków. Niestety Glucik miał kłopoty z przewodem pokarmowym [*]
Dlatego bardzo gorąco zachęcamy do zakupu cegiełek.
Kinga i koty będą bardzo wdzięczne za okazane serce.
Pomóżmy tej dziewczynie dalej pomagać. Bez nas- nie poradzi sobie finansowo.
Kup cegiełkę- uratuj życie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości