Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 24, 2011 7:46 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Dzień dobry :mrgreen:
Wszystkie moje koty są wyjątkowo duże, żaden nie wygląda tłusto..No! Może poza Kubą, ale ona to z racji swojej rasy :mrgreen: Malina, głodzona przez swoją poprzednią opiekunkę, też była mała, co prawda u mnie jeszcze podrosła, w końcu koty rozwijają się do 3-go r.ż. ale i tak jest mniejsza od reszty. I jeszcze Karina nie jest duża, taka akuratna :ok: I tak patrząc na Ryśka to widzę, że z niego też będzie wieeeeeelki kocur :ryk:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Czw lis 24, 2011 11:31 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw lis 24, 2011 18:26 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Witamy Liliankowo i Karolkowo :mrgreen: wykarmić takie duże koty to większe wyzwanie :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw lis 24, 2011 19:35 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:
katarzyna1207 pisze:
vailet pisze:Skoro scannomune i immunodol dawały odwrotny skutek to nie pomoże.Lydium nie wiem czym się różni.Nie znam tylko nazwę.

U mnie też ani scanomune, ani immunodol nie pomogły (to chyba jest właściwie to samo -tzn. betaglukan), a zylexis pomógł ... Lydium nie stosowałam, ale to podobno bolesny zastrzyk ...

Dzięki Kasia piszesz że bolesny i też zastrzyk :? Nigdy mi Lydium nie proponowano.Jesteś pewna że pomógł Zylexis,a może u Ziabolka sterydy pomogły?Już nie pamiętam co najpierw dostawał.

dopiero zobaczyłam. ODRADZAM :!: Lydium KLP w najbliższym czasie. wypuścili bodajże w sierpniu wadliwą serię, a nie wszystkie gabinety wycofały z obrotu...
wprawdzie to na zupełnie co innego ;) ale Alizin z wakacyjnej produkcji również jest wadliwy - powoduje potworkowatość u płodów. potwierdzone w kilkunastu lecznicach w całej Polsce.

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Czw lis 24, 2011 20:00 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

novacianka pisze:
vailet pisze:
katarzyna1207 pisze:
vailet pisze:Skoro scannomune i immunodol dawały odwrotny skutek to nie pomoże.Lydium nie wiem czym się różni.Nie znam tylko nazwę.

U mnie też ani scanomune, ani immunodol nie pomogły (to chyba jest właściwie to samo -tzn. betaglukan), a zylexis pomógł ... Lydium nie stosowałam, ale to podobno bolesny zastrzyk ...

Dzięki Kasia piszesz że bolesny i też zastrzyk :? Nigdy mi Lydium nie proponowano.Jesteś pewna że pomógł Zylexis,a może u Ziabolka sterydy pomogły?Już nie pamiętam co najpierw dostawał.

dopiero zobaczyłam. ODRADZAM :!: Lydium KLP w najbliższym czasie. wypuścili bodajże w sierpniu wadliwą serię, a nie wszystkie gabinety wycofały z obrotu...
wprawdzie to na zupełnie co innego ;) ale Alizin z wakacyjnej produkcji również jest wadliwy - powoduje potworkowatość u płodów. potwierdzone w kilkunastu lecznicach w całej Polsce.

Novacianka podaj źródło informacji, moja kotka dostała Lydium i coś nie halo z nią jest!
najszczesliwsza

Post » Czw lis 24, 2011 20:06 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczęśliwsza, napiszę w pw

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Czw lis 24, 2011 21:02 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

novacianka dziękuję za info :kotek: :ok: Dobrze wiedzieć :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt lis 25, 2011 7:43 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Obrazek

witamy
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt lis 25, 2011 8:37 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Witaj Edytko :kotek: widzę że myślisz już o świętach po obrazku :) Bejbi już skończyła zastrzyki i jeszcze 3 dni probiotyku zostało.Qpale tfu,tfu :mrgreen: na razie ładne i tak nie śmierdzą :ok:
Z jedzeniem wybrzydza.Może dziś wreszcie będę te saszetki RC z podrobami :?Jeśli będą to wieczorem :x Nigdzie nie można tego dostać,a cena dość przystępna jak na RC tylko 3,70zł.Nie daję już gastro bo za grube kupska były.Teraz RC dla alergików (kiedyś wet kazał spróbować),ale mokrej nie chce,tylko suche.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt lis 25, 2011 9:23 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Dzień dobry :mrgreen:
Wbrew pozorom właśnie te wielkie koty jedzą najmniej :mrgreen:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Pt lis 25, 2011 9:28 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:Dzień dobry :mrgreen:
Wbrew pozorom właśnie te wielkie koty jedzą najmniej :mrgreen:

Szok 8O ,a Bejbi wypiła troszkę śmietanki 12% :) pierwszy raz w życiu.Wczoraj nie,a dziś jednak :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt lis 25, 2011 9:29 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Ja dość często daję ją Rysiowi, bo tłusta i przynajmniej się nie zatyka. Tak samo lubi majonez :mrgreen:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Pt lis 25, 2011 9:32 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:Ja dość często daję ją Rysiowi, bo tłusta i przynajmniej się nie zatyka. Tak samo lubi majonez :mrgreen:

Majonezu nie dam bo ma musztardę i przyprawy,ale śmietanka może być.Może troszkę przytyje?
Obrazek ,

vailet

Post » Pt lis 25, 2011 9:49 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

No wiesz, nie żebym mu zaraz pakowała pół słoika do miski :mrgreen: Ale tyle co sobie talerz wyliże czy łyżkę to proszę bardzo
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Pt lis 25, 2011 10:31 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Obrazek
Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]