.Azja i Olaf szukają wspólnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 20:24 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Miya2 pisze::1luvu: Jakie piękne zdjęcia! Widzę,że chłopaki już się pogodziły, mam nadzieję że z Azją będzie wszystko w porządku, :ok: :ok: :ok:

To jest jednak trochę "szorstka" miłość. Czasem na siebie skaczą i się leją... tak pół żartem, pół serio... tzn. Olaf żartem (ale maaaało delikatnie) a Azja serio (w ramach rewanżu) :cat3:

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Czw lis 17, 2011 20:25 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Co tez się Azji znów przyplątało... :twisted:
Kiedy mogą być wyniki?
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw lis 17, 2011 20:27 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

No właśnie dopiero w środę mają do mnie dzwonić :(

mata_hari

Post » Czw lis 17, 2011 22:48 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Nie za fajnie to wygląda. Co z opisem na stronę?Asiu, ja dopiero w weekend będę miała czas coś napisac.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw lis 17, 2011 23:04 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

mata_hari pisze: Obrazek Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

oby nic Azjatkowi nie było :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lis 21, 2011 1:41 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Azja i Olaf pozdrawiają :kotek:
Obrazek

mata_hari

Post » Pon lis 21, 2011 7:42 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

mata_hari pisze:Azja i Olaf pozdrawiają :kotek:
Obrazek

Olafek od czasu pojawienia się Azji ma od razu inną buziulkę - taką zadowoloną.
Azjatku - buziaczki ode mnie w Twoją prześliczną gębulę.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lis 21, 2011 7:50 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

O rany już mogłaby być środa i dobre wyniki Azjatka :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Pon lis 21, 2011 9:07 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

widać jak bardzo Olafowi poprawił się nastrój, gdy jego braciszek powrócił :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lis 21, 2011 12:27 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Te koty po prostu muszą być razem :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lis 21, 2011 15:58 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Miya2 pisze:O rany już mogłaby być środa i dobre wyniki Azjatka :ok:

Wyniki już są:
Jeśli chodzi o guzek to raczej nie mięsak (ufff), cytuję opis :
"Pacjent: Azja
Materiał: 3 preparaty - okolica łopatki
Rozpoznanie: jałowe zapalenie ziarniniakowe tkanki tłuszczowej podskórnej z nienasiloną martwicą
Komentarz (dr D.Jagielskiego): cech mięsaka w przesłanych preparatach nie obserwowano; wszystkie zmiany obecne w miejscu wcześniejszych szczepień, o ile utrzymują się dłużej niż 3 miesiące powinny być badane histologicznie."

Czyli, jeśli się to nie zmniejszy/zniknie i tak będą wycinać za ok. 2-3 miesiące :( Ale jest szansa, ze nie bo wydaje się jakby już się zmniejszało (szczególnie po nakłuciu podczas biopsji, zmiękło)...

Jeśli chodzi o qpala to robale są (Azja był odrobaczany w schronisku Panacurem ale chyba tylko raz). Wyszła glista kocia - pojedyncze jaja - zatem odrobaczamy chłopaków razem. Bad. w kierunku lamblii - negatywne. Czekamy jeszcze na wyniki badania krwi - dziś rano miał pobieraną na czczo.
Bad. krwi + odrobaczenie + test FeLV (nawet się zastanawiałam czy robić, takie było zalecenie ale... to koszt, wiadomo... Może powinnam w ogóle oba koty sprawdzić na FIV/FeLV po tej tułaczce?) no i znowu 150 zł:(

mata_hari

Post » Pon lis 21, 2011 16:29 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

magdaradek pisze:widać jak bardzo Olafowi poprawił się nastrój, gdy jego braciszek powrócił :D

gosiaa pisze:Te koty po prostu muszą być razem :ok:

Oj, tak, dziś rano na głodniaka robiły sobie znowu zapasy. Olaf skacze Azji na głowę od tyłu tak jakby chciał zakryć mu oczy :lol: a potem Azja goni Olafa po całym mieszkaniu... lecą na potęgę kłaki... i białe i czarne... ale głownie białe ;) Potem jak gdyby nigdy nic sobie razem mruczą o jedzenie, liżą się albo Olaf wyciera się o Azję ;)

Na głodniaka - bo Azja jechał na pobranie krwi. A Olaf je tylko jak je Azja 8O Jak czarnuch przestaje to biały też odchodzi od miski :? Już się zaczęłam trochę martwić... Wydaje mi się, że wcześniej jadł więcej a teraz żyje... miłością? Tylko biały serek zachęca Olafa do samodzielnego jedzenia :?

mata_hari

Post » Wto lis 22, 2011 21:17 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Bardzo się cieszę, że Azja jest bezpieczny, nawet nie chce myśleć co by się stało z Olafem gdyby Azja znowu zachorował.
Ale one słodko śpią :1luvu:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Czw lis 24, 2011 9:13 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Co z teamem black&white?
Zadzwonię niedługo, nie mam na nic czasu ostatnio.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw lis 24, 2011 13:02 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Ja tylko tak na szybko z roboty...
Azjatkowi wyszło, że ma 42 tys leukocytów i zaordynowali mu unidox... Nie wiem czy to najszczęsliwszy pomysł przy tym grzybolu, tym bardziej, ze zaobserwowałam jakies przerzedzenie na głowie z nalotem (ale slabym - moze grzyb jakis słabo wyrażony...) ale pani dr mnie przekonywała, ze przy takim wzroście to wskazanie do podania natychmiast antybiotyku... Kupiłam mu też coś osłonowo. W rozmazie - 80% segmentowanych (norma 35-75) a limfocytów 14% (norma 20-55%) :( Ma brać 10 dni i potem kontrolna morfologia... Poza tym bialko nieznacznie podwyższone - 82 g/l przy normie 60-80... Wyniki nerkowo-watrobowe super... Nie wiem co go tam od środka zżera ale nastraszyli mnie nawet jakimś ropniem (teoretycznie oczywiście :roll: ) więc się chyba będę słuchać weta... :wink:

Aaaa, test FeLV ujemny...

Olaf to jest barfny kotek :) Jak dostał mieszankę kurczaka i nerek to zajadał nie oglądając się na Azję :)
Ostatnio edytowano Czw lis 24, 2011 16:15 przez mata_hari, łącznie edytowano 1 raz

mata_hari

[poprzednia][następna]