DZIKUSku zdrowiej ............SZCZECIN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 19, 2011 22:36 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

lula11 pisze:witaj animalon - jak on się czuje, lepiej trochę?
Czy udało Ci się złapać mamę maluszków ?

Jutro odwiedzam Dzikuska - mam dla niego wołowinę , WET polecił ja podawać aby nabrał sił i krzepy :1luvu: ....spróbujemy

.... nioooo , a mama Ciasteczek sobie krąży po podwórku :kotek: , nie mam kiedy jej wyłapać .... troszkę za dużo mam do ogarnięcia wszystkiego, poza tym musiałabym ją gdzieś przetrzymać, a nie mam gdzie i dlatego raczej zostawię łapanie jej na wczesną wiosnę .... popracuję nad argumentami dla karmicielki , która się na mnie obraziła .....
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Sob lis 19, 2011 23:27 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Obraziła 8O Czyżby za to, że kociaki ukradłaś .

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lis 19, 2011 23:45 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

... obraziła się .... w sumie nie wiem na co .... chyba , że poprosiłam aby nie karmiła kotów w moim garażu, bo sobie ubikację z niego zrobiły .... o! ale może też chodzi o to , że tak czy inaczej Mamuśka pójdzie po nóż - z jej pomocą lub bez . Z jej pomocą byłoby lepiej - koteczka mniej stresu miałaby. No ale cóż .... jak to mówi Ptyś : " Jak się nie ma co się lubi, trzeba włożyć co się ma :ryk: "
Obrazek

animalon

Post » Sob lis 19, 2011 23:46 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

jasdor pisze:Obraziła 8O Czyżby za to, że kociaki ukradłaś .

... kobita wolałaby ,aby maluszki się "rozeszły" - tak TO nazywa :?
Obrazek

animalon

Post » Sob lis 19, 2011 23:50 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

A ja myślałam, że to się nazywa ŚMIERĆ :evil:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lis 20, 2011 7:27 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Oj tam, oj tam . ..
Dla karmicielki słowo "rozeszły się" a "śmierć" chyba mają podobny wydźwięk. Tak czy inaczej nie ponosiłaby za nie odpowiedzialności. Tak jak "rozeszedł" się ten pierwszy. Był i go nie ma, problem rozwiązał się sam :|

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Nie lis 20, 2011 7:45 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

A ja mam problem. Stary kot którego karmię od wielu wielu lat po blokiem, przyprowadził sobie kumpla. Kumpel ma około 5,6 miesięcy i jest mocno "napakowany", ale obawiam się że zimy nie przeżyje. Niestety (albo stety) jest zupełnym dzikusem. Co w przypadku Starego było na korzyść, bo obrzydliwym dzieciom z naszego bloku nie udało się go uszkodzić. Ale ten maluszek jest chyba za mały na przetrwanie zimy. Codziennie około 17-18 przychodzą na karmienie. I teraz ze względu na bezpieczeństwo małego muszę ich karmić "pod samochodem".
Tak oto wygląda "ten obcy".

Obrazek

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Nie lis 20, 2011 8:48 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

.... ja1 , a ja myślę, że masz już tymczasa. Tylko dlaczego jest on pod samochodem?

Mówisz , że jest "obcy" - w sumie aż oczy mu się świecą, ale to się świecą do ciebie , ta "obcość" to tylko pozory..... :ryk: A KOCUR to bystra i mądra bestia, wie gdzie stołówka dziłała 24h i proszę...... klientela się rozrasta. To bardzo dobrze świadczy o gospodyni :ok:
Obrazek

animalon

Post » Nie lis 20, 2011 9:02 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

jasdor pisze:A ja myślałam, że to się nazywa ŚMIERĆ :evil:

Rok temu ze swojej piwnicy zabrałam kociaka, którego ta karmicielka dokarmiała.

ObrazekObrazek

Był tak zasmarkany, tak bardzo ,że nie było go aż widać. Był tak bardzo zapchlony, tak bardzo, że aż pchły potrafiły go przenieść na inne miejsce.....
Jak zobaczyłam jego stan .... bez namysłu zabrałam pod pachę , a że był dłuuuugi gorący wekend i wyjazd zaplanowany , więc kocio pojechał ze mną w to samo miejsce co ja1. Tam został "wygolony" i ręcznie odpchlony i przygotowany na wizytę do WETa na następny dzień....
Kocio wydobrzał , wypiękniał , sierść odrosła i z dumą mówię o tym karmicielce i że domu mu szukam .... A ona na to ,że "A w piwnicy nie będzie miała lepiej ....." :?

Oczywiście ma kochany dom i kochanych Duzych - to ich drugi kociak , ale jest wyjątkowo przez nich rozpieszczana i wychwalana.... :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie lis 20, 2011 16:44 przez animalon, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

animalon

Post » Nie lis 20, 2011 11:26 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

witam u mnie też teściowie mówią po co kota leczyc można drugiego wziąc i mój TŻ również tak myślał ale jak pokazałam mu miau zmienił zdanie jak zobaczył te wszystkie cudne kotki umówiliśmy na sterylizacje naszą kicię a wszyscy się z nas śmieją że chorzy jesteśmy
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Nie lis 20, 2011 16:46 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

panimama pisze:witam u mnie też teściowie mówią po co kota leczyc można drugiego wziąc i mój TŻ również tak myślał ale jak pokazałam mu miau zmienił zdanie jak zobaczył te wszystkie cudne kotki umówiliśmy na sterylizacje naszą kicię a wszyscy się z nas śmieją że chorzy jesteśmy

.... Witaj panimama :1luvu: ....skąd to się bierze ???? Nigdy nie zrozumiem ...
Obrazek

animalon

Post » Nie lis 20, 2011 23:41 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

.... i byłam u Dzikuska :ok: i był tak potfornie najedzony, (pomocnica wysypała kupę suchego)że miał mnie w nosie :? ja wykładam mu jedzenie z tabletką a tu podlatuje inna koteczka - Toffinka ... o ! tak ją nazwę dla celów marketingowych i promocyjnych.... miałam pstryknąć parę zdjęć, ale się zeźliłam i już i mówię do siebie podjadę po południu .... może zgłodnieje :? - suche pozbierałam i wróciłam po paru godzinach...
A tu klapa - Dzikusek zatacza kręgi , a podbiega Toffinka .... zatem wsadziłam mu do budki troszkę jedzenia z tabletką i odjechałam, czekanie nic nie pomogło...
Obrazek

animalon

Post » Czw lis 24, 2011 0:20 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

...a Niedźwiadek :1luvu: : pije, je, siusia,śpi .... pije, je, siusia, śpi.... Teraz jest szczęśliwy : ma co pić, ma co jeść i ma gdzie w spokoju spać. Które "patrzenie" na świat i życie jest kocie?
Obrazek

animalon

Post » Czw lis 24, 2011 8:03 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

witam co tam nowego słychac
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Pt lis 25, 2011 0:39 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Witaj :1luvu: Niedźwiadek sobie mieszka u mnie w pracy - rozmawiałam z Wetką , że zrobimy mu prześwietlenie płuc ./.. muchy nad nim już nie fruwają ale cały czas ma zawalone drogi oddechowe.... Jest bardzo grzeczny - nie drapie, nie walczy o wyjście tylko grzeczniutko sobie śpiiii i je. Codziennie mu otwieram drzwi, że jakby go ochota naszła na spacerek to proszę bardzo - ale on nie ma ochoty opuszczać swojej samotni :kotek:

A Dzikusek jest na antybiotyku - dobrze ,że ta pani mi pomaga bo inaczej to bym się zajeździła.
Cieszę się , że temperatura będzie "wysoka" jak na tę porę roku. Kociaki będą zdrowsze i lepiej przetrwają taką pogodę.

Dziękujemy za pamięć panimama :1luvu: i pozdrawiamy
Obrazek

animalon

[poprzednia][następna]