KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 23, 2011 10:14 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:To fakt - malusi taki.
Najwazniejsze że to oczko go nie boli- chociaz nie wiem jak to możliwe. Ale przemyawłam mu dzisiaj i bardziej był zainteresowany ganiającymi kolegami niż zabiegiem.
Z oczka - gałki wypływa mu taka zielona ropka :cry:

A jest jakaś diagnoza co z tym oczkiem??? chyba, że nie przeczytałem poprzednich postów??

Dzis na 16 jedziemy z nim jeszcze gdzie indziej na konsultacje, zobaczymy jaka bedzie diagnoza, chcialabym bardzo aby oczko udalo sie pozostawic bo amputacja to ostatecznosc.
Bo to ze nie bedzie widzial to jeszcze nie tragedia, a taki pusty oczodol to straszne.
No ale jak nie bedzie innego wyjscia :( zobaczymy co dzis powiedza.
Jozio tez prawdopodobnie nie widzi na oczko ale ma i to wazne - wszystko dzieki Gosi ja tez bede robic co mozliwe.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro lis 23, 2011 10:19 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Z radoscia informuje ze Milka wyzdrowiala calkowicie, jest szalona, gania z tymi duzymi no i z Miodkiem ktoremu sie tez b.poprawizlo po summamedzie bo nie mogl wyjsc z kataru.
Tylko z Milka jest malenki problem :lol: jak byla chora to jadla tylko musiki z Gurmeta i tak sie przyzwyczaila ze teraz nic innego nie chce tylko jej musze kupowac musiki i tylko to jej smakuje, innego jedzenia nie ruszy, no i jeszcze kurczaka gotowanego.
Jakie te koty sa cwane :lol: wiedza co dobre :lol:

jadziaII

Post » Śro lis 23, 2011 10:20 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

W tych musikach jest jakiś narkotyk, mój kot tylko to jada, a najtańsze kosztują ponad 2 zł za maleńką puszeczkę :twisted:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro lis 23, 2011 10:31 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No wlasnie musiki to wszystkim smakuja, jak bym mogla to wszystkim bym dawala bo przepadaja nawet te olbrzymy :lol:
A jeszcze kilka slow o Milce bo mojej radosci nie ma konca, ze udalo sie ja wyprowadzic, to kociatko bylo tak chore i slabe, ze juz mialam chwile zwatpienia i lzy w oczach ze znow nam sie nie uda a jednak sie udalo :ok: :ok: :ok: i to nas trzyma na duchu :lol:

jadziaII

Post » Śro lis 23, 2011 11:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Super że z Milka już wszystko dobrze :D
Jadziu, Wiesiu to dla was :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro lis 23, 2011 11:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Jadziu zajmę się kupą Kolomba :roll:
W czwartek Paulinka jedzie na sterylkę, więc proszę nie karmic koteczki jutro wieczorem i oczywiście załadowac do boksu.

Czyli Paulinka do boksu i bez kolacji czy tylko jutro bez sniadanka :roll:
O której ma zabieg?

Cookie1706

Post » Śro lis 23, 2011 12:23 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Paulinka do boksu, na dyżurze może dostac jedzonko, ale potem trzeba zabrac miseczki i zostawic tylko wodę.

po dyżurze:
Na zdrowej: Józio kupa nadal niefajna. Reszta super :ok:
Na kwarantannie:
Kolombo jest bardzo energiczny i oczywiście nie chce siedziec w boksie. Kuweta była czyściutka, za to reszta boksu... :twisted: Były martwe robale. Kolombo załatwia się tam, gdzie w danym momencie się znajduje, najchętniej na świeże posłanko :roll: Niestety mocno kicha.
Arletka jest mocno zakłaczona, w boksie było dużo zwrócone-same kłaki, później niestety też wymiotowała.
Reszta nadal na dopalaczach :ok:

Boksy wyczyszczone i czekają na nowych lokatorów :wink:

Panowie, dobra robota :ok:

Bezdomniaki nakarmione, tatuśka nie było.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro lis 23, 2011 14:38 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Tak właśnie myślałam, żeby nie pozbawiać Paulinki kolacji :wink:
Oczywiście zadanie wykonam 8)

Cookie1706

Post » Śro lis 23, 2011 15:07 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706 pisze:Tak właśnie myślałam, żeby nie pozbawiać Paulinki kolacji :wink:
Oczywiście zadanie wykonam 8)

I zobacz co z tą Arletką - właściwie powinna już którymś porankiem (bo cieplej) dołączyć do Biedronka ale jeśli jest zakłaczona to trzeba jej jakiejś pasty zapodać a nie wiem czy mamy :(?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lis 23, 2011 15:50 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dzisiaj dowiozę 2 koteczki po sterylce około 19 powinienem byc. Czy ktoś będzie o tej godz???
Do których boksów mogę je zaladować???
Będę się straszczał bo mam jeszcze 2 kocury po kastracji i muszę je odtrasportować do schronu...

Jeśli byłaby tak możliwość proszę przygotujcie mi te boksy, żebym tylko wrzucił panienki i jechał dalej.... będę wdzięczny:)
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Śro lis 23, 2011 19:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Uprzejimie prosze o uwzglednienie , ze w ciagu najblizszych 2 tygodni na kociarnie trafia 4 maluchy z bazarku w Bedzinie . Kotki na prosbe Tereni przebywaly u mnie na czas leczenia. Obecnie sa juz zdrowe a wczoraj zostaly po raz pierwszy zaszczepione w Almavecie. Na czas po szczepieniu jeszcze zostana u mnie ale potem juz nie mam co z nimi zrobic . Kotki sporo podrosly , doslownie roznosza klatke a ja niesetey nie mam kolejnego pomieszczenia gdzie moglabym je puscic wolno. Mam obecnie 3 dorosle koty - w tym jedna nowa koteczka niestety zneca sie nad Tigra i musze ja trzymac w oddzielnym pokoju zamknieta.
4 Male czarne kotki sa wesole , odwazne - nie boja sie duzych kotow, a jedna z nich -Belze-bubka ( czyli Bubka) wrecz na nie warczy. Pod wzgledem korzystania z kuwety kotki sa wzorowe zalatwiaja sie wylacznie do zwirku , nigdy nie nabrudzily. Kotki ze wzgledu na smolista urode nazywaja sie : Jasminka , Szirin ,Aisza no i Bubka .Nadaja sie do adopcji.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lis 23, 2011 19:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Nareszcie mogę wziąć dyżur - w przyszłym tygodniu piątek rano :ok: W sprawie "powrotów" - obawiam się, że Madhuri nie może u mnie zostać dużo dłużej, podobnie jak Fuks- jedno nerwowe, chowa się wciąż po kątach bo zbiera omłot za hiperaktywnego synka :roll: , który doprowadza kocie panie do rozpaczy i sikania po kątach. Fuksa zaszczepię na dniach, Madhuri za max. tydzień więc za jakieś 2 tygodnie będą musiały pojechać na zdrową kociarnię. Przykro mi,ale dochodzę już do ściany - ogłoszeń nie ma bo nie ma dobrych zdjęć - zdjęć nie ma bo jedno się kuli i zbiera wciry a drugie szaleje i atakuje (w zabawie, ale jednak) resztę towarzystwa. :evil: I przez to siedzą i czas tracą u mnie na tymczasie, gdy już dawno powinny być w domach - tych prawdziwych...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 23, 2011 20:26 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Info z dyżuru :smokin:

Piotrek przywiózł kociaki po ciachu,
kocurek po kastracji zajmuje boks na kwarantannie, przecudowny jest, kochany pręgusek, śliczny :1luvu: życzę kobiecie, która go zostawiła bez powodu wszystkiego najgorszego :evil:
Dzika koteczka jest w klatce w przedsonku na zdrowej części, klatka jest przykryta kocem, uwaga na nią, bo lubi uciec a złapać ja to trudna sprawa :? koteczka jest strasznie wystraszona dlatego postanowiliśmy ją odseparować od innych kociastych, żeby miała spokój.

Paulinka została juz zabrana przez "Zapominalskiego" Piotrka :smiech3:
Bardzo nie chciała wejść do kontenerka :( strasznie potem płakała :cry:

Longer, Mania i reszta maluszków jak zawsze pełni wigoru :dance: :dance2:
Koty z ADHD :spin2:
Arletka w porządeczku :D nie było kłaczków ani zadnego innego świństwa :wink:
za to apetyt i chęć na myzianki :lol:
tak więc Mara bądź spokojna 8)

Na zdrowej dyżurowała dzisiaj moja 10letnia siostra :king:
Kociaki wygłaskane,
podłoga umyta, kuwety ogarnięte, nawet kibelek został wypucowany :ryk:
Ja wyczyściłam tylko Zuzi i Pędzelkowi oczka (dzisiaj miały nie za ładne :? )
Tak więc rośnie nam nowy Kocio Chatkowy pomocnik :pisanie:

Cookie1706

Post » Śro lis 23, 2011 20:28 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706

Post » Śro lis 23, 2011 21:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Bylismy dzisiaj na konsultacji z Kolombo z oczkiem wiec diagnoza sie potwierdzila oczka nie da sie uratowac, jednak do usuniecia, jest w takim zlym stanie ze tylko moze byc gorzej, wiec nie ma na co czekac i czym predzej oczko usunac.
No trudno bedzie kotek o jednym oczku :( moze takiego tez ktos pokocha.
Nie ma goraczki, troche kicha ale ogolnie stan jest dobry.
Dostal tolfine jutro tez mu podamy. Oraz antyb.Dalacin do zrobienia syropku lecz ten antyb.w tej dawce /malej/ jest nieosiagalny objezdzilismy 5 aptek i nie ma nigdzie ani nie ma na hurtowniach. W tej sytuacji jutro bedzie musial miec zmieniony na inny.
Dalej myli spanie z kuweta i zalatwia sie na poslanko, Cooki miala cos pomyslec i wyscielac mu kuwete lignina albo szmatami zobaczymy.
Szkoda ze nie ma tego antyb.bo juz od dzis mial go brac jest to zwiazane z piatkowym zabiegiem.
Jutro wieczorem spokojnie moze dostac jesc tylko w piatek rano juz nie jedzie na 12 godz.

Arletce dalam 4 ml pasty malt soft na klaczki, troche plula ale wysmarowalam jej lapki wiec ladnie wylizala, jutro jak bede tez jej powtorze.

Marta dzieki za nakarmienie bedomniaczkow, po poludniu zanioslam im cieple mleczko i suche bo juz nie mialy. Budke dalismy w niedziele byli panowie /szef firmy wyrazil zgode/ mieli ja wstawic po wyprzatnieciu do tej budy z niebieska folia kto tam chodzi to wie. Jej nie widac ale mam nadzieje ze ja tam dali. Fajnie w srodku wyscielilam beda mialy cieplutko, jeszcze dalam arkusz styropiany zeby na nim postawili i chodniki do przykrycia jak zrobili tak jak ja to mysle to maja super. Od tylu wycielismy male okienko jednak gdyby jakies zagrozenie to zeby byla droga ewakuacyjna :lol:

Zabralam do prania 2 pontoniki ten co byl mokry w zlewie i ten z twardym dnem.

jadziaII

[poprzednia][następna]