Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
LSVC pisze:przy takim wielostronnym ogrzewaniu nie potrzebne żadne kaloryfery![]()
najlepsza jest mordka rudzielca na poduszcesłodziaczki
phantasmagori pisze:Twoja mama musi być bardzo dobrym człowiekiem, skoro wszystkie koty z nią spały![]()
Moje koty wybierają mi przyjaciół, do dobrych ludzi się łaszą, fałszywym sikają do butów![]()
Nigdy się nie pomyliły, a ja nauczyłam się im ufać w tej kwestii. Ot taki papierek lakmusowy
Isiak pisze:Świetne fotkiPrzypomniały mi się opowieści mojej mamy. Kiedy była wywieziona na roboty do Niemiec, inne dziewczyny grzały na piecu cegły i zabierały do łóżka, jak było zimno, a mama spała z wszystkimi kotami z gospodarstwa. Koty ją uwielbiały, bo zawsze po kryjomu oddawała im całe swoje porcje kurczaka z posiłków. Mama nie jada w ogóle drobiu, a tam często kurczaki jadano. To może dziwnie brzmi, że okupacja, roboty, i takie frykasy, ale mama trafiła na bardzo dobrych ludzi i przymusowi robotnicy mieli się u nich bardzo dobrze. Nie wszyscy Niemcy byli źli.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 90 gości