Buczek traci dom-alergia dziecka.DS prawdopodobnie jest!K-ce

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 21, 2011 22:06 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Slonko_Łódź pisze:
najszczesliwsza pisze:Odrobaczyłaś dziecko?

8O

Ja tak wyleczyłam dziecko z astmy i alergii.
Miał 1 rok.
najszczesliwsza

Post » Pon lis 21, 2011 23:07 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

najszczesliwsza pisze:
Slonko_Łódź pisze:

8O

Miał 1 rok.

Napisz coś więcej, jakie Twoje dziecko miało objawy. Ile chorowało? Czym odrobaczałaś?
ObrazekObrazekObrazek

Buczek123

Od: Czw lip 21, 2011 13:36

Post » Wto lis 22, 2011 7:51 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Buczek123 pisze:
najszczesliwsza pisze:
Slonko_Łódź pisze:

8O

Miał 1 rok.

Napisz coś więcej, jakie Twoje dziecko miało objawy. Ile chorowało? Czym odrobaczałaś?

Strongholdem :ryk: Przepraszam- nie mogłam się oprzeć :ryk: Też poproszę o więcej szczegółów bo również mnie zaintrygowało ;)
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Wto lis 22, 2011 8:03 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Ależ to norma. Danka miała zrobione badania na lambliozę i obecnośc innych pasożytów. Wyszły lamblie, a one wzmagają duszności. Danka takze miała specyficzny duszący sie kaszel nawet jak była zdrowa nad ranem. Wprost dusiła się.Moja mam zasugerowałą ,że to owsiki (laborantka). W kale nie wyszło. Wzięła wymaz i...100% owsiki. Przy dzieciach specyficznych robi sie wszytko co możliwe. Tak jak przy kotach :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 22, 2011 12:21 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Kurcze to ja tez chyba malemu to zbadam. Podalas Dance jakies leki zeby wybic ta lamblie?
ObrazekObrazekObrazek

Buczek123

Post » Wto lis 22, 2011 12:24 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Buczek123 pisze:Kurcze to ja tez chyba malemu to zbadam. Podalas Dance jakies leki zeby wybic ta lamblie?

Młodemu nigdy nie wyszły badania z kupki, nam też.
Ginekolog poradził odrobaczyć w ciemno.
Standard Pyrantelum plus Balsam Kapucyński.

Minęła wysypka, kaszel, katar...
najszczesliwsza

Post » Wto lis 22, 2011 12:28 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Napewno bym sie bala podac roczniakowi w ciemno leki ale skoro to pomoglo to super, pogadam o tym z lekarzami.
ObrazekObrazekObrazek

Buczek123

Post » Wto lis 22, 2011 12:40 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

witam się Obrazek

Pan Patmol nie będzie już nic pisać 8) żeby nikogo nie stresować - oto Pan Patmol Obrazek łagodny i grzeczny kot :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lis 22, 2011 12:40 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Buczek123 pisze:Napewno bym sie bala podac roczniakowi w ciemno leki ale skoro to pomoglo to super, pogadam o tym z lekarzami.

Młody cały czas był pod kontrolą pediatry, teraz mamy pro kocią pediatrę, wtedy lekarka patrzyła na mnie jak na heretyczkę, a poprawy nie potrafiła wytłumaczyć po lekach na robale...
I na własne ryzyko podawałam Balsam, bo to na alkoholu jest.
najszczesliwsza

Post » Wto lis 22, 2011 12:49 Re: Szukam domu i kochającego ludzia dla ukochanego kota

Buczek123 pisze:Leży teraz w gorączce i co chwile rozpaczliwie płacze, widzę jak on się męczy i przychodzą mi do głowy bardziej drastyczne rozwiązania dla Buczka.

Rozumiem, ze im drastyczniejsze rozwiązanie sprawy kota, tym stan dziecka szybciej ulegnie poprawie.

:?

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Wto lis 22, 2011 12:50 Re: Szukam domu i kochającego ludzia dla ukochanego kota

Olinka pisze:
Buczek123 pisze:Leży teraz w gorączce i co chwile rozpaczliwie płacze, widzę jak on się męczy i przychodzą mi do głowy bardziej drastyczne rozwiązania dla Buczka.

Rozumiem, ze im drastyczniejsze rozwiązanie sprawy kota, tym stan dziecka szybciej ulegnie poprawie.

:?

Olinka rozumiem, szczególnie, że nawet jeśli dziś ktoś zabierze kota, to alergeny się utrzymają w mieszkaniu dłuugo dłuuugo.
A ja w alergię nie wierzę i już, na przykładzie mojego Łukaszka.
najszczesliwsza

Post » Wto lis 22, 2011 12:54 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Olinka pisze:

przecież nawet jak złapiesz Buczka i wyrzucisz przez okno
i zamkniesz okno
to alergeny z Buczka, pomimo braku Buczka, i tak będą sie unosiły w mieszkaniiu nadal
i dośc długo jeszcze, na pewno dłużej niż dwa tygodnie
więc dla dziecka to bez znaczenia czy Buczek jest w domu czy za oknem w sumie

musiałabyś raczej złapać dziecko i wybiec z mieszkania i zamieszkać w nowym całkiem miejscu
i kupić całkiem nowe rzeczy

i wtedy by się ewentualnie okazało, czy Buczek był szkodliwy

Patmol

Post » Wto lis 22, 2011 13:00 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

napiszę jako doświadczona 8) (matka itd..... itp.....) zostaw dziecko z tatusiem/babcią / ciocią/dziadkiem czy kim tam sobie chcesz
i idź na długi spacer do parku albo do lasu zanim zwariujesz (to nie ma być absolutnie złośliwe, ani obraźliwe ale czasami ma sie dość - i wtedy spacer autentycznie pomaga zachować równowagę psychiczną, i nie popaść w depresję)

Patmol

Post » Wto lis 22, 2011 13:05 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Buczek123 pisze:Kurcze to ja tez chyba malemu to zbadam. Podalas Dance jakies leki zeby wybic ta lamblie?

tak.Brała metronidazol + leki na zwiększenie wydzielania żółci by lamblie szybciej sie wytruły.Potem pediatra przepisał jej jakiś robiony z naturalnych składników lek w zawiesinie i to było najlepsze.Jednak z powodu braku składników przestano go robić.

Dance i nam nie wychodziły lamblie w kupalach.Nawet w enzymatycznym badaniu. Jej doktorka poleciłą (była pewna,ze je ma) dawać 3 dni przed badaniem leki żółciopędne.Od tego czasu wyskakiwały juz przy pierwszym. MY nosiłyśmy po 3x -taka była procedura.

Patmol ma rację.Idź na spacer.Możesz zwariować z nerwów. Należy znaleźć sobie jakąś odskocznię bo inaczej ty wysiądziesz.
Pamietaj, twoje reakcje na chorobę dziecka przenoszą sie na niego. Ciężej choruje, gorzej znosi swój stan. To mi zawsze WSZYSCY lekarze powtarzali.
Ostatnio edytowano Wto lis 22, 2011 13:09 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 22, 2011 13:09 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Slonko_Łódź pisze:
Buczek123 pisze:
najszczesliwsza pisze:
Slonko_Łódź pisze:

8O

Miał 1 rok.

Strongholdem :ryk: Przepraszam- nie mogłam się oprzeć :ryk: Też poproszę o więcej szczegółów bo również mnie zaintrygowało ;)

poguglaj sobie ;) skoro zaitneresowało i rozbawiło, to na bank znajdziesz informacje.

Buczek, skąd jesteś? z Łodzi?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

[poprzednia][następna]