KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 21, 2011 17:22 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

i drugi bazarek z ciuszkamiod Cookie1706

viewtopic.php?f=20&t=135986
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon lis 21, 2011 19:02 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Byłam dziś na kontroli z Arletką - dostała ostani raz Lincospectin i na razie może iść do innych białaczkowców. Jednakże dziś jej jeszcze nie puściłyśmy na "zdrową" bo trochę kicha. Lepiej puścić ją na dzień niż na noc bo jednak na "zdrowej" zawsze nieco chłodniej.

Biedronek został zaszczepiony podstawową szczepionką. Poza tym dowiedziałam się, że aby kot miał 90% szans na to by nie załapać białaczki przebywając razem z białaczkowcem.... to powinien być zaszczepiony na białaczkę 2x w odstępie 4 tygodni....

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lis 21, 2011 20:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Po dyżurku;
Zdrowa:
Zuzia nie ma jakoś apetytu - zawsze grymasi przy mokrym, znowu żaden smak jej nie podszedł, straszny z niej niejadek :roll:
Najładniej je Biedronek, a Pędzelek lubi chyba najbardziej suche.
Józia wypuściłam na dyżurze, posiedział sobie na oknie, co poprawiło mu humor i dał się cudownie wygłaskać :1luvu:

Kawrantanna: leki podane, tylko Sabince nie zaznaczyłam w karcie, gdyż późno przyjechała z lecznicy i na szybko podałam jej leki przed wyjściem.
Paulinka zauroczyła Panią, którą przyprowadziłą Pani Małgosia i ma zostać adoptowana w przyszły wtorek :ok: Pani Małgosia znowu zaopatrzyła Chatkę w jedzonko!!!
Michalinka w boksie jest cudowna, mruczy i kocha być głaskana - Pani Małgosia zaoferowała, że będzie ją odwiedzać, przynosić jedzonko i będzie szukać dla niej domku :1luvu:
Inka nadal często kicha, ale poza tym czuje się wyśmienicie :kotek:
Tak jak pisała Mara - Arlecię można na dniach przenieść już na zdrową :ok:
Longer naprawdę wczuł się w rolę tatuśka i opiekuje się maluchami, liże po główce Dropsa, Inkę i Biedronkę :ok: A podczas podawania leków, gdy Dopsik miaukolił, próbował stawać w jego obronie! Więc mają z Manią podobne instynkty :D
Za nasze Słodziaki :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon lis 21, 2011 21:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Zapraszam na bazarek - Kocie serce :ok: viewtopic.php?f=20&t=136002
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lis 21, 2011 23:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dzisiaj miałem przyjemność spędzić chwilkę czasu w KCh... woliera super!!
Longer grubas!!!!! - może jakaś dieta???
Zapraszam do schronu w odwiedziny - jakby ktoś nie miał możliwości zapisania się na dyżur w Kch to czekam z niecierpliwością na chętnych.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto lis 22, 2011 5:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kochani moi :D Przypominam, że majencja zostawiła u mnie grzejnik olejowy, wielkie pudło z rzeczami kocimi, jakiś groźnie wyglądający płyn w zielonym pojemniku oraz ręczniki jednorazowe (te zielone). A także śliczne bransoletki i naszyjniki od mamyGiny na bazarek. O ile bazarkowe, zielony pojemniki i ręczniki mogę sama zawieźć (choć każde osobno), to grzejnik i pudło przekraczają moje możliwości :( Także jakby ktoś zmotoryzowany mógł któregoś dnia po południu podjechać i odebrać (jeśli to możliwe z pudłem opakowań dla Iwety) byłabym zobowiązana :)
Madhuri marudzi i się chowa, bo niestety antagonizmy nie ustają. :? Plus Koibito zaczyna odbijać więc i ją trzeba ciachnąć ekspresem, zwłaszcza, że rujki to ona ma strasznie męczące dla siebie i otoczenia.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 22, 2011 8:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Alienor pisze:Kochani moi :D Przypominam, że majencja zostawiła u mnie grzejnik olejowy, wielkie pudło z rzeczami kocimi, jakiś groźnie wyglądający płyn w zielonym pojemniku oraz ręczniki jednorazowe (te zielone). A także śliczne bransoletki i naszyjniki od mamyGiny na bazarek. O ile bazarkowe, zielony pojemniki i ręczniki mogę sama zawieźć (choć każde osobno), to grzejnik i pudło przekraczają moje możliwości :( Także jakby ktoś zmotoryzowany mógł któregoś dnia po południu podjechać i odebrać (jeśli to możliwe z pudłem opakowań dla Iwety) byłabym zobowiązana :)

Ja podjadę dziś lub jutro - jakoś się umówimy :wink:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lis 22, 2011 11:37 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

MartynaP pisze:i drugi bazarek z ciuszkamiod Cookie1706

viewtopic.php?f=20&t=135986

Dzięki wielkie Martyna :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto lis 22, 2011 11:55 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:No niestety niektórym jest trudno dogodzić :? Biedronek był zamknięty w boksie i wypuszczany raz na jakiś czas - to był płacz trzeba go puścić niech lata, teraz lata sobie wolny to znów źle bo tęskni. Józek atakował inne koty było źle bo inne koty są biedne , bo Józek rozrabia, teraz Józek chwilowo odizolowany też źle :(

Terenie nie przejmuj się,
Koty mają u nas dobrze, tak jak mówisz jeszcze tylko drinków z palenia nim brakuje :D
Nic złego im się nie dzieje,
Takiej pani dyrektor jak Ty to żadne stowarzyszenie nie ma :piwa:

Cookie1706

Post » Wto lis 22, 2011 12:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706 pisze:

Święte słowa - podpisuję się po nimi obiema rękami:)
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto lis 22, 2011 12:38 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

I mam pytanie do dyżurnych - mam 2 kotki po sterylce do przechowania...
Pani Prezes i Pani Dyrektor wyraziły zgodę na przetrzymanie w KCh - oczywiście jeśli będzie wolne miejsce w boksach???
Jest??
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto lis 22, 2011 12:47 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:I mam pytanie do dyżurnych - mam 2 kotki po sterylce do przechowania...
Pani Prezes i Pani Dyrektor wyraziły zgodę na przetrzymanie w KCh - oczywiście jeśli będzie wolne miejsce w boksach???
Jest??

O ile nic się nie zmieniło od soboty, to jest miejsce 8)
Także zapraszany nowych lokatorow :kotek:

Cookie1706

Post » Wto lis 22, 2011 12:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:
Cookie1706 pisze:

Święte słowa - podpisuję się po nimi obiema rękami:)

Piotruś to może założymy fan club? :ryk:

Cookie1706

Post » Wto lis 22, 2011 13:30 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Piotr, miejsc jest sporo, trzeba ewentualnie poprzedzielac boksy, bo w tej chwili chyba wszyscy mają podwójne.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto lis 22, 2011 13:55 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocia Chatka ma od dzis nowego lokatora ma na imie Kolombo tak go ochscila Beatka a zaraz wszystko sie wyjasni dlaczego tak.
Oto historia owego Kolombo:
Wczoraj dosc poznym wieczorem zadzwonila do mnie pani /majac tel.od znajomej/ ze na terenie gdzie pracuje jej maz czyli na przepompowni na Niwce-Modrzejowe od piatku przyplatal sie maly kotek i moze i mogby pozostac ale nie wszyscy panowie tam strozujacy lubia i dbaja o kotki. :(
Oni jako jedyni zadbali o kotka tzn.jedzenie, picie i szukania dalszej pomocy.
Sugerowalam zeby go zabrali do siebie ale ze wzgledu na dosc groznego i nie lubiacego kotow psa /bokser/ nie ma takich mozliwosci.
Pani w rozmowie byla bardzo zrownowazona i rozsadna dlatego tez prowadzilam z nia dalsza rozmowe.
Po rozmowie zdecydowalismy ze rano pojedziemy po tego kotka, najpierw po pana na Kruczkowskiego a potem tam na przepompownie na Modrzejow.
Jest kotek tam gdzies byl schowany, ale co kotek ma chore oczko bylismy z nim prosto w Almawecie na ogledzinach, p.Ilona go odrobaczyla /gratis/ milbemaxem, obejrzala oczko w ktorym jest jak to nazwala przepuklina galki ocznej i niestety galka do usuniecia. juz nie widzi na to oczko.
Ale to na zabieg dopiero gdzies w przyszlym tyg.
Przywiezlismy go na Kch odpchlilam go, wyciaglam jednego kleszcza, wymylam oczka, wyczyscilam uszka sa czyste, do zdrowego oczka 2xdz trzeba podawac neomecyne do chorego nic.
Takie schorzenie powiedziala p.dr jest efektem nie leczonego herperwirusa.
Karta leczenia zalozona, jedyne zalecenie to smarowanie zdrowego oczka nic wiecej.
Kotek ma ok.3 - 3,5 m-ca, bialy z czarnymi kropkami i jest chlopakiem.
Ma apetyt, jest bardzo towarzyski i chcialby sie bawic ale jest na razie w boksie.
Bedziemy go pilotowac i jak bedzie trzeba zawsze z nim pojedziemy do veta.
Pan przekazal z kotkiem 2 puszki Kittena to nie wiele :( choc sugerowalam cos wiecej, no ale co zrobic.
Jak sie dowiem ile bedzie kosztowal taki zabieg to zadzwonie do tej pani moze cos dorzuca, dalam im zakladkie wie nr.naszego konta maja.

Piotr - boksy wolne sa dzis Beatka myla i dezynfekowala takze ulokowanie kotek po sterylce nie ma problemu.
No i tym sposobem Jozkowi dzis upieklo sie szczepienie, bo zamiast z Jozkiem to pojechalismy prosto z Kolombem, ale jutro to Joziu sie szykuj juz ci sie nie upiecze :lol:

Jeszcze wracajac do tego kotka nawet gdyby na tym zakladzie mogl pozostac to bez pomocy veta nie moglby zyc, a gdzie chlopy pojada z kotem na operacje - to nie w naszym spoleczenstwie niestety :( a my nie mozemy takiej sutuacji zignorowac i nie pomoc no sami powiedzcie jak byscie postapili.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

[poprzednia][następna]