Niki (FeLV+) - startujemy w konkursie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 21, 2011 11:36 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Tak czytam po in. wątkach, że coś się dzieje z kotami, że okropne infekcje je dopadają i już drżę o Niki.
Wczorajszy dzień prawie cały przespała. Była ogólnie niemrawa. Wieczorem, gdy ją zabawiałam, sama nie wiedziała czego chce. W nocy co się przebudziłam, widziałam ją z głową podniesioną - problemy z oddychaniem? :roll: Pozwalała się przykrywać kocem, czego na ogół nie znosiła. No i kicha i trze nos... chyba nie wytrwam do piątku (bo wtedy miałam jechać do weta na morfologię) i wybiorę się dziś lub jutro.
Dziś rano Niki trochę polowała na sikorki i ogólnie była rozkoszna-przytulasta.

Co ty tu masz, duża?
Obrazek Obrazek

Fajny ten domek, ale ja się tu nie zmieszczę...
Obrazek

Nie... na pewno się nie zmieszczę...
Obrazek

To dla ptaszków.
Aha... to sprawdzę, czy wszystko jest dobrze przymocowane.
Obrazek

Karmnik został zamontowany pod bacznym okiem głównego inspektora.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Dopiero w obiektywie zobaczyłam, że wlazła mi w otwarte okno - zamarłam, złapałam za chabety i umieściłam inspektora w bezpieczne miejsce :twisted:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pon lis 21, 2011 14:37 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Ale śliczny ten karmnik!
Fakt! Mógłby być troszkę większy, wtedy Niki udawałaby wróbelka. :wink:
Fajnie patrzeć z jakim zaangażowaniem ona uczestniczy w życiu domowym. :mrgreen:
Mam wrażenie, że wszystko co nowego się dzieje ją interesuje.
A kichaniu mówię veto!
Buziaki i miłego dnia Wam obu. :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pon lis 21, 2011 21:44 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Rzeczywiście mój wróbelek lubi we wszystkim asystować. Jest b. ciekawskim koteczkiem :)
Muszę się częściej na Nikuśkę skarżyć, to jej się od razu polepsza ;) Ale kicha nadal - prosto mi w twarz :twisted:

Nasi pierwsi goście:
Obrazek

I główna zainteresowana:
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Ale gdy pojawią się już równocześnie trzy ptaszki, moja bohaterka, czyt. drapieżnik, obiera taką pozycję:
Obrazek
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Pon lis 21, 2011 21:46 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

mój Ukochany Łowca :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lis 21, 2011 23:25 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Co innego jest czaić się na jednego ptaszka, a co innego walczyć z ich chmarą! :wink: :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro lis 23, 2011 22:57 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

:ryk:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lis 24, 2011 8:48 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

zrobiłaś jej telewizję pierwsza klasa :lol: Tylko co sikorki na to ;)

Jak zdrówko????
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw lis 24, 2011 10:15 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

kiche_wilczyca pisze:zrobiłaś jej telewizję pierwsza klasa :lol: Tylko co sikorki na to ;)
To fakt, Niki ma zajęcie ;) Nawet mam krótki filmik, ale nie mam kiedy wrzucić :oops:
Wczoraj to się nawet do roboty spóźniłam, bo obserwowałam ptaki i Niki, co wyczynia :mrgreen:
Mama któregoś dnia wpadła do mnie i stwierdziła, że Niki miała ją w d..., bo siedziała na łóżku przodem do okna i się czaiła. Na zawołanie mamy tylko się odwróciła i wróciła do swojego zajęcia :mrgreen:
To był dobry pomysł, aby zamontować karmnik, tylko nie wiem czy nie dostanie mi się od sąsiadów - ptaki zaczynają obsr... okna poniżej :roll: Na balkonie jest siatka i ciężko będzie mi coś tam wykombinować. Dopóki nie zwrócą uwagi, karmnik będzie na parapecie.

A co do zdrowia, to katar wodnisty jest (w sumie jak przez cały sezon późnojesienno-zimowo-wiosenny), baniek nosami nie puszcza. Wczoraj to nawet chyba nie kichała, ale jak sobie pobiega, to w nosie aż się gotuje. Do jutra jestem bez samochodu, więc nie byłyśmy jeszcze u weta. W mieszkaniu już dość mocno grzeją grzejniki, więc Niki nie ma chłodnej sierści, jak to było jeszcze w weekend.
Obrazek

szybenka

Post » Czw lis 24, 2011 10:20 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

szybenka pisze:Mama któregoś dnia wpadła do mnie i stwierdziła, że Niki miała ją w d..., bo siedziała na łóżku przodem do okna i się czaiła. Na zawołanie mamy tylko się odwróciła i wróciła do swojego zajęcia :mrgreen:

Niech się cieszy, że w ogóle się chociaż odwróciła :lol: Niektóre nawet w taki sposób nie okaża, że "Słyszałem/łam" 8)

WarKotka

Post » Czw lis 24, 2011 10:27 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

:mrgreen: :mrgreen: Masz rację, mogła się nie obejrzeć. W końcu jak się poluje (nieważne, że przez szybę), trzeba być skupionym ;)
Obrazek

szybenka

Post » Czw lis 24, 2011 10:47 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Prześliczny łowca i bardzo ładny karmnik! Moi jeśli obserwują coś ciekawego potrafią wcale nie zainteresować się mną. Nikunia i tak wyróżniła Twoją Mamę :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lis 24, 2011 11:21 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Ewo, gdy więcej ptaków przyleci, a dochodzi nawet do kilkunastu sikorek naraz (już wieści się rozeszły wśród ptactwa ;) ), to Niki biegnie do mnie (gdy obserwuję razem z nią), siada mi na kolanach i chyba czuje się bezpieczniejsza ;) Tak było np. dziś. Mój bohater na medal :D

Za to, gdy szykowałam się do wyjścia do pracy, Niki była jakaś niepewna, wystraszona, bo siedziała przy oknie, ale wciąż patrzyła w moją stronę, choć za szybą mnóstwo ptaków (chyba wyczuwa, że na dniach idziemy do weta). Nawet na moje "gdzie są ptaszki" nie spuszczała ze mnie oka :mrgreen:
Obrazek

szybenka

Post » Czw lis 24, 2011 23:13 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Przedstawiamy naszych porannych gości:
Obrazek Obrazek

Niki w bezpieczne odległości ;)
Obrazek

Potem w akcji:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Czajenie się i prawie atak :)
A potem ucieczka :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek

szybenka

Post » Pt lis 25, 2011 8:17 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

w życiu jeszcze nie widziałam tak pięknego karmnika :kotek:

WarKotka

Post » Pt lis 25, 2011 8:24 Re: Niki (FeLV) - słodka, wrażliwa zagadka...

Martuś, po sąsiedzku w pracy mam ornitologów. Ci pasjonaci robią cuda dla ptaków :) i edukują mnie na każdym kroku :twisted: ;)

A tu Nikuśka polująca :
http://www.youtube.com/watch?v=kLG4XDxwXac
Obrazek

szybenka

[poprzednia][następna]