[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 18, 2011 23:56 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Poki co pani z Kwidzyna sie nie odezwała.
Dziś zaniosłam małego Gapka do nowego domku na naszym osiedlu (prawie wzieli Seniora ale mąż chciał młodego kocurka). :ok: Zobaczymy jak mały się bedzie zachowywał bo nie jest całkiem oswojony. Jeszcze trzeba go zgarnać z nowego domku na szczepienie a potem zagwarantowaną ma kastrację.

Jutro rano zawiozę mała Ksi do nowego domku na pobliskim osiedlu- potem takze szczepienie juz po aklimatyzacji u nich. Ksi tez niezły łobuz i jeszcze nie do końca misiak ale jak sie ja ma na rękach to już jej sie podoba. :ok:

Jak dobrze pójdzie to Arlekinka najpóźniej za tydzień pojedzie do Banina.
Seniorka zostawimy - wieś nie dla niego, ale jak nic sie nie znajdzie to tam trafi- kot idealny i kochany.

Oczka nadal mają szansę na dom w toruniu, jak się bedzie oswajac szybko to na początku grudnia i ona by pojechała do domu.
To wersja optymistyczna. Wszystkie koty miałyby dom. Jak będzie-zobaczymy. :kotek:

Nadal 40 na lisiarni czeka ;-) Ale to juz nie 70. :ok:
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie lis 20, 2011 21:06 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Witto!
Fajnie, że byliście;-)
dobrze słyszeć, że mamy wreszcie pomoc, bo fizycznie i czasowo ledwo nadążamy lecząc i przygotowując koty do adopcji a teren pod koty to kolejna duża sprawa.

Jutro będę dzwonić po budy, oby wreszcie przyjechały. Szkoda, ze nie mogłam być bo wróciłam przed wieczorem a wczoraj cały dzień z kotami latałam- domki/wet.

Za tydzień w sobotę chyba będę latać na szczepienia (ech własny samochód by się przydał wreszcie) ale macie kontakt z Szymonem więc mam nadzieje, że da mi znać odrobinę wcześniej abym mogła czas wygospodarować.
:kotek: dzięki za pomoc;-)
Obrazek

aya13

Post » Pon lis 21, 2011 0:16 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Asia daj znać, jak coś będzie wiadomo z budkami, jutro będę mogła podjechać i pomóc jakby co.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon lis 21, 2011 9:59 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Ania, wydzwaniam tam od rana...i mam czekać na odpowiedź, zgoda juz jest tylko transport musi sie znaleźć u nich -jesli bysmy cos robili to pewnie w weekend, bo ja całe dnie w pracy jestem. A jak w tygodniu to z Szymonem sie trzeba umawiać;-) :ok:
Obrazek

aya13

Post » Pon lis 21, 2011 15:50 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Ok, w weekend mogę w sobotę, w niedzielę przed południem mam zawody taneczne do focenia, a później zebranie PKDT...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pon lis 21, 2011 16:21 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Budy mają byc jutro, nie wiadomo o której ale do 15-stej. Ja raczej w pracy, choc rano będe chwile w domu- jakby co musiałabyś z Szymonem sie ustawić np. aby włozyc sama ocieplinę. Bo ja nie moge sie na sztywno umowić....pzdr -wracam do roboty;-(
Obrazek

aya13

Post » Pon lis 21, 2011 16:26 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Jutro to ja tyż w pracy cały dzień :/

KaleidoStar

Post » Pon lis 21, 2011 16:41 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

ok to dam znac co z sobotą, bo jak bede szczepic koty to nie zdaze zanim sie sciemni na lisiarnie, ale zobaczymy ;-)
Dzis odebrał Piotr karmę z zoolandii- na całe szczęscie mimo przeprowadzki do Reala nadal dla nas zbierają;-))))
:ok: Nawet pani nam dała smakołyki z okazji świąt dla kotków w dt!!! :1luvu:
Kochani są - chyba kiedyś tam wpadnę z czymś osładającycm dzień;-)
Obrazek

aya13

Post » Pon lis 21, 2011 17:14 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

No super... jak coś to powiedz, upiekę TO ciasto ;]

KaleidoStar

Post » Pon lis 21, 2011 22:22 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Jutro zatacham Arlekinke na szczepienie z rana- jak wszystko pójdzie dobrze w sobotę trafi do nowego domku;-) :kotek:
Trzymać kciuki :ok:

Prowadzę rozmowy na temat dt (bo nasze to takie tdt i pogotowie w jednym)dla Seniorka- jakby sie udało to będziemy mu intensywnie szukać domku;-)
Obrazek

aya13

Post » Wto lis 22, 2011 23:25 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Budy są- razem 9 sztuk!!! :ryk:
Chłopaki sie spisali na medal, zatachali- tylko ocieplić bardziej i wstawić w dobre miejsca na podesty!

Arlekinka po szczepieniu- a tu wyszło zapalenie dziaseł i kolejne leczenie- pewnie domek sam tego nie zrobi wiec nici z wydania jej w piatek;-(((

Dobre wieści to mam kolejnego chetnego na adopcji- postaram się by była to aya - dzis dostała 1 zastrzyk, bo mały katar jest. Juz odrobaczona, powoli sie oswaja;-))) Kciki za domek -prosimy :ok:

złe wieści- Hansik ma napady duszności, pani prosi o pomoc, a ja zawalona robotą własna i kocią;-( Juz sama nie wiem jak pomóc bo on do złapania trudny i pani sama sobie nie poradzi a czasu brak bo wet nie chce przyjmować 24 na dobę- szkoda! Oby sie udało, ale chyba wróci do kawalerki na leczenie, bo bez samochodu nie widze tego by go łapac i wozić;-(

Oczka sie oswajają, seria antybiotyku zakończona, trzeba ja dokładnie obejrzeć, bo jakas niemrawa jest... oby nic jej nie było i mozna było ja szczepić - domek w Toruniu mozliwy tylko pod koniec listopada - potem brak transportu;-(

Senior ma sie lepiej- zapalenie oskrzeli chyba juz ma za sobą, ale domku brak (tylko na wsi)- działam aby zabrali go do dt ludzie, którzy zgłosili się z pomocą- to dla niego szansa;-)

Padam na twarz- dobrej nocy :kotek:
Obrazek

aya13

Post » Wto lis 22, 2011 23:28 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Faktura z amicis- 504zł 8O - a potrzeby nie chcą się zmniejszyć, zęby,dziąsła, szczepienia, zastrzyki- skad na to brać.

Dziękuję Aldona/Pluszard, dzięki wszystkim, którzy nas wspomagają;-) Oby się udało jakoś to ciągnąc dalej;-)
Obrazek

aya13

Post » Śro lis 23, 2011 0:29 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

@Kaleido, wyszły jakieś zdjęcia z Twojej ostatniej wizyty na lisiarni ?

Aya i owszem dość długo i bez trzymanki siedziała dziś u mnie na ramieniu ale złapanie tego wyskrobka (przynajmniej dla mnie) jest trudniejsze niż Alego i Ksi. Kataru u niej nie widzę.

Arl nie ruszy mokrego jeśli jest zapach omeganu, ja daję jej mokre osobno. Koty dziś dostały chyba jakiś nowy miks bo jedzenie było nieruszone.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro lis 23, 2011 0:59 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Tak, wysyłałam Asi. Mogę i Tobie.

KaleidoStar

Post » Śro lis 23, 2011 2:00 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Poproszę, wrzucę na stronę pkdt.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

[poprzednia][następna]