Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 20, 2011 19:06 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

A jak tam miewa się Lola i reszta Nieśmiałków? Czy są jakieś ogłoszenia adopcyjne w ich sprawie? Jeśli tak - mogłybyśmy je rozesłać wśród znajomych.

kot_simona

Od: Śro mar 30, 2011 19:32

Post » Nie lis 20, 2011 20:04 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

oto i on, na razie bezimienny, zwany roboczo bubu.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie lis 20, 2011 20:07 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

kot_simona pisze:A jak tam miewa się Lola i reszta Nieśmiałków? Czy są jakieś ogłoszenia adopcyjne w ich sprawie? Jeśli tak - mogłybyśmy je rozesłać wśród znajomych.

Bolek jest już od czwartku w DT ze swoim "kocim tatą" PikPokiem. Tola i Lola jeszcze dziczą więc nie są ogłaszane, szczególnie Tola, potrzebują DT, bo ciężko jest je oddziczyc w piwniczce

moorland

Post » Nie lis 20, 2011 20:08 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Bubu :1luvu: ślicznie ...
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie lis 20, 2011 20:20 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Wieści z DT Pik Poka i Bolka: chłopcy od początku jedzą i korzystają z kuwety wzorcowo, natomiast nie pokazywali się "na pokoju" (chowali się pod łóżkiem, jak tylko moja ciocia otwierała drzwi). Dzisiaj nastąpił przełom - już się nie chowają. Bolek (najprawdopodobniej Bolek - moja ciocia jeszcze ich nie rozróżnia, twierdząc, że są identyczni) bawił się dzisiaj przy niej myszką, Pik Pok natomiast obserwował całe zajście z parapetu, ale nikt pod łóżko już nie uciekał. Jutro przekażę cioci zabawki dla nich, zatem popołudniu będą mieli nowe bodźce;) To tyle, a Bubu brzmi fajnie, prycha na Was? Mnie nie polubił chyba :D
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Nie lis 20, 2011 20:25 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Prychał trochę, ale potem podszedł do wyjścia i obwąchiwał, ta miki27 pisze, że tam jest jakaś pingwinka która się daje nosi na rękach, w ogóle Marysia, jakbyś mogła zajrzec na ten jej wątek, on jest podlinkowany stronę wcześniej przez Polankę, bo dziewczyna tam wkleiła zdjęcia i opisała dokładnie miejsca i koty, ja chętnie się tam pojade z nią rano spotkac, bo proponuje pokazanie tych miejsc, chyba, że ty byś mogła, bo nie wiem od której pracujesz.

moorland

Post » Nie lis 20, 2011 20:31 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

merka_85 pisze:Wieści z DT Pik Poka i Bolka: chłopcy od początku jedzą i korzystają z kuwety wzorcowo, natomiast nie pokazywali się "na pokoju" (chowali się pod łóżkiem, jak tylko moja ciocia otwierała drzwi). Dzisiaj nastąpił przełom - już się nie chowają. Bolek (najprawdopodobniej Bolek - moja ciocia jeszcze ich nie rozróżnia, twierdząc, że są identyczni) bawił się dzisiaj przy niej myszką, Pik Pok natomiast obserwował całe zajście z parapetu, ale nikt pod łóżko już nie uciekał. Jutro przekażę cioci zabawki dla nich, zatem popołudniu będą mieli nowe bodźce;) To tyle, a Bubu brzmi fajnie, prycha na Was? Mnie nie polubił chyba :D

Ja PikPoka zawsze po oczach rozpoznawałam, ma takie okrąglutkie :1luvu:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie lis 20, 2011 20:34 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Pracuję od 8, także mogłabym dopiero popołudniu. Jedną pingwinkę dzisiaj z Kasią widziałyśmy, ale uciekała, więc pewnie nie o tą chodzi. Wiem od jakiegoś taksówkarza, który zadzwonił do mnie w sobotę (nie wiem od kogo ma mój nr), że Radek ma siostrę; jest podobno kropka w kropkę jak Radek, ale tu cytat "bardziej dzika" - chociaż w sumie Radek dziki się nie okazał, więc może ona też nie jest. Dzisiaj z gościem rozmawiałam, ale jakoś nie mogłam się z nim dogadać, gdzie konkretnie są koty i gdzie on je dokarmia, bo podobno dokarmia.
Obrazek

merka

Post » Nie lis 20, 2011 21:18 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

merka_85 pisze:Wieści z DT Pik Poka i Bolka: chłopcy od początku jedzą i korzystają z kuwety wzorcowo, natomiast nie pokazywali się "na pokoju" (chowali się pod łóżkiem, jak tylko moja ciocia otwierała drzwi). Dzisiaj nastąpił przełom - już się nie chowają. Bolek (najprawdopodobniej Bolek - moja ciocia jeszcze ich nie rozróżnia, twierdząc, że są identyczni) bawił się dzisiaj przy niej myszką, Pik Pok natomiast obserwował całe zajście z parapetu, ale nikt pod łóżko już nie uciekał. Jutro przekażę cioci zabawki dla nich, zatem popołudniu będą mieli nowe bodźce;) To tyle, a Bubu brzmi fajnie, prycha na Was? Mnie nie polubił chyba :D

u mnie troche gorzej, Kola uparcie siedzi pod lozkiem... ale robimy postepy 8) wchodzac do pokoju kilka razy przylapalam go jak ucieka do swojej kryjowki :lol: wiec to znak ze przez caly czas tam nie siedzi :D przestal tez piszczec, ale wciaz jest strasznie niesmialy :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Nie lis 20, 2011 21:50 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

No to trzymamy kciuki za dalsze postępy Koli :ok: :ok: :ok: :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon lis 21, 2011 8:59 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Wczoraj wieczorem złapały się jeszcze dwa maluchy z osiedla Pod Lipami. Trzeba je było błyskawicznie odłowić, bo mieszkały w dziurze pod budką sklepową i karmicielka znalazła tam kartkę, informującą że dziura zostanie jutro zacementowana i prosi się w związku z tym o niekarmienie kociąt... :evil: Dwójka cudnych trzymiesięczniaków - buranio i biało-szary - pojechała na razie na tymczas do come-here :ok:

Tymczasem właśnie dzwoniła do mnie moorland, która robi w tej chwili rekonensans na PKS. No i pięknie jest... :o Około 13-15 kotów, większość osowojonych, ocierających się o nogi, część daje się brać na ręce. Najmłodsze urodzone w maju. Są to koty, które przeniosły się na PKS po wyburzeniach przy dworcu. Pilnie trzeba tam będzie postawić budki, jest na to dobre, ukryte miejsce. No i sterylizacje - pierwsza kotka pojedzie na zabieg być może już dzisiaj. Moorland na pewno napisze więcej jak dotrze do komputera.

Wygląda więc na to, że zaczynamy akcję PKS..... :roll:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pon lis 21, 2011 10:33 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

U mnie zostały jeszcze dwie budki, więc mogłybyśmy je zawieźć na PKS.
(Dwie w sobotę przewiozłyśmy z LunaKlara na Składową i PKP).

Mam jeszcze na balkonie resztki styropianu - zobaczę, czy nie dałoby się z tego zrobić z jeszcze jednej budki.

Polanka pisze:Szybka akcja :D
Nie wiem na ile pracochłonny jest taki rekonesans. Jeśli potrzebujecie pomocy, mogę dołączyć, bo i tak dzisiaj karmię na PKP.

A ja nawet nie przeczytałam wcześniej Twojego postu :(
Wczoraj poszło nam błyskawicznie, ale pewnie przy kolejnych akcjach przyda się pomoc.

No i teraz pilnie potrzebujemy DT, bo maluchy w piwniczce się nie oswoją.
A z tego co wiem, to na PKS-ie jeszcze jakieś zostały...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon lis 21, 2011 10:37 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Kasia, ja mam chyba ze 3 styropianowe budki, takie po aparaturze medycznej (nie są zbyt duże, ale może na jednego kota przy odrobinie szczęścia by wystarczyły) Mogę je w każdej chwili "obudować" strechem i okleić taśmą; może m3 to nie będzie (raczej małe m1) ale zawsze.
Obrazek

merka

Post » Pon lis 21, 2011 11:21 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Ja dostarczę na weekendzie jedną budkę, prawdopodobnie w niedzielę.
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Pon lis 21, 2011 13:19 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

merka_85 pisze:Kasia, ja mam chyba ze 3 styropianowe budki, takie po aparaturze medycznej (nie są zbyt duże, ale może na jednego kota przy odrobinie szczęścia by wystarczyły) Mogę je w każdej chwili "obudować" strechem i okleić taśmą; może m3 to nie będzie (raczej małe m1) ale zawsze.

Polanka pisze:Ja dostarczę na weekendzie jedną budkę, prawdopodobnie w niedzielę.

Super, każda budka się przyda. :kotek:

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

[poprzednia][następna]