Sabinka z padaczką PILNIE szuka DT/DS!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 18, 2011 20:02 Sabinka z padaczką PILNIE szuka DT/DS!!!!!

Wczoraj zadzwoniła do mnie Fiorsteinbock, że bardzo pilnie potrzebny jest DT, który weźmie kicia z padaczką... Właścicielka nie chce już kota, nie chce go leczyc, zagroziła otruciem trutką na szczury.

Sytuacja nieco skomplikowana, bo kot wczesniej należał do córki tej osoby, teraz lecvzony jest jedynie dzieki znajomym, którzy go zabrali do weta. dostaje luminal, ale i tak ma ataki. Silne.

Kot okazał się kotką, przesliczną, wielką tricolorką z dużą iloscią bieli. Wystraszoną przeraźliwie :( Jest sterylizowana. Znaleziona po wypadku, miała uraz głowy, ale padaczka ujawniła sie dopiero po ponad roku od znalezienia.
Nie mam jej książeczki zdrowia, nie wiem, jak miała dawkowane leki. Na razie wsadziłam ją do klatki, zaciemniłam częśc klatki kocem, tworząc schronienie i... zobaczymy.

Szukamy DS dla Sabiny :)

Edit:
Jest bardzo źle, Sabina wpadła w stan padaczkowy, ustabilizowanie trwało bardzo długo; walczy teraz o życie..... :cry:

Edit2.
MR wykazła powazne zmiany w mózgu- spora przestrzeń wypełniona płynem w prawej półkuli; potrzebna jest dalsza diagnostyka i leczenie- byc może operacyjne, ale to olbrzymie koszta, co najmniej 2 tysiące złotych.... :crying:

Aktualne info:

Sabina pilnie szuka DS lub innego DT, ze względu na moje coraz częstsze nieobecności i fakt, że potrzebuje spokoju, jakiego u mnie w domu nie ma.....
Ostatnio edytowano Czw sty 24, 2013 13:58 przez ulvhedinn, łącznie edytowano 4 razy
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Sob lis 19, 2011 1:15 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Kicia NAPRAWDĘ potrzebuje pomocy!!!!!

Kot z padaczką musi mieć spokój, a ona jest u mnie przerażona. Poza tym- nie stac mnie w tej chwili na leczenie kolejnego zwierzaka :cry:

ulvhedinn

Post » Sob lis 19, 2011 3:18 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Podbiję chociaż :kotek: :(
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lis 19, 2011 15:02 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

:(

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Sob lis 19, 2011 15:58 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

podnoszę :!:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie lis 20, 2011 12:27 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

No to sobie hopnę.... :(

ulvhedinn

Post » Nie lis 20, 2011 14:15 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

:!:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lis 20, 2011 16:09 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Ciekawam jak by ta kobieta miała padaczkę czy by chciała by ją zabić :evil: albo wywalić jak śmieć.Wystarczy głupi Luminal podawać,ale się nie chce i po co :evil:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lis 20, 2011 17:10 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Ulv, dzieki za pomoc!
Jak sie dzisiaj kicia miewa, troszke sie rozluznila?
Ulv, ja na miau jestem sporadycznie, łatwiej poruszam sie na dogo :oops: ale jestem do Twojej dyspozycji pod telefonem.
Kiedy zabierasz mała na badania?

fiorsteinbock

Od: Pon wrz 21, 2009 6:56

Post » Nie lis 20, 2011 18:13 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Kicia o tyle lepiej, ze juz nie kuli się przrażona i zaczęła jeść..... niestety musi byc w drugim pokoju, a to oznacza, ze nie mam jej na oku cały czas.

Myslę, że jutro ja wezmę i tak idę z bandą do weta ;)

ulvhedinn

Post » Nie lis 20, 2011 18:54 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

O matko kochana :?
Podrzucę :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lis 20, 2011 20:23 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

nie wiem czy to przydatna informacja, ale pies moich znajomych miał padaczkę i wiem, że z cudownym skutkiem był leczony bromkiem...miał tak wytłumione ataki, że jeśli były.. to absolutnie niezauważalne i krótkotrwałe...pies doskonale funkcjonował i oprócz podawania leku opieka nie sprawiała żadnej trudności...mam nadzieję, że kotuś znajdzie domek..ja niestety już mam takiego co wymaga stałego leczenia i opieki :( mogę udostępnić namiary na lekarza, który prowadził w/w pieska
Obrazek

elag.

Od: Pt wrz 16, 2011 19:27

Post » Nie lis 20, 2011 20:26 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

elag. pisze:nie wiem czy to przydatna informacja, ale pies moich znajomych miał padaczkę i wiem, że z cudownym skutkiem był leczony bromkiem...miał tak wytłumione ataki, że jeśli były.. to absolutnie niezauważalne i krótkotrwałe...pies doskonale funkcjonował i oprócz podawania leku opieka nie sprawiała żadnej trudności...mam nadzieję, że kotuś znajdzie domek..ja niestety już mam takiego co wymaga stałego leczenia i opieki :( mogę udostępnić namiary na lekarza, który prowadził w/w pieska

Luminal uzależnia :roll: a to co napisałaś nie znam.
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lis 21, 2011 1:51 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Ja sobie zdaję świetnie sprawę z tego, ze zwierzak z padaczką może zyć długo i szczęsliwie, miałam juz trzy takie psy pod opieką, w tym mojego Pałka. Problem w tym, że kitunia panicznie boi się moich zwierzaków, musi byc osobno- w efekcie nie mogę jej obserwowac na bieżąco i boje się że cos przegapie. Poza tym naprawdę w tej chwili mnie nie stac na kolejnego zwierza - w lecznicy rośnie dług, samo leczenie Arysia kosztowało już ponad 400 zł.... :(

Jak na razie mam dla kici troche jedzenia i 100 zł na poczatek diagnostyki.

ulvhedinn

Post » Pon lis 21, 2011 2:31 Re: Jak się leczy padaczkę? Trutką na szczury. Pilnie DT!!!

Ludzie to sumienia nie maja! Zaloze sie, ze dotychczasowa opiekunka co niedziele w kosciele bywa :(

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

[następna]