Moderator: Moderatorzy
Szejbal pisze:EDIT: A czy ktoś może odnieść się do tego:Szejbal pisze:(...) podaję mu jedzenie wymieszane z Alusalem oczywiście. Poza tym tylko kroplówki podskórne i nic poza tym(...) ostatnie badania miał 24 października (...) czy przy takim prowadzeniu go moga być złe i dlaczego [wyniki krwi]? -> taaa - głupie pytanie, bo jak wróżenie z fusów odpowiedź
![]()
Chodzi mi o gdybaniowe stwierdzenia, co mogło się stać przez miesiąc w jego organizmie.
Jahoda pisze:....
W tej chwili jeżdżę codziennie na kroplówki. Jeżdżę bo i tak podawany jest antybiotyk (zmieniony - tamten podobno był mocno niewłaściwy). Kiedy zapytałam o posiew to Wet. mi powiedział, że zrobimy go bez odstawiania antybiotyku - bo nie ma czasu jeśli to ostry stan. Jeżeli nic nie wyjdzie - to ponoć będzie znaczyło, że albo było OK albo lek jest dobrze dobrany, jeżeli źle - to i tak coś urośnie. ....
Żle wkłute (śródskórnie) zwykle słabo lecą. Dobrze wkłuta kroplówka leci ciurkiem niemal. Olek bardzo protestuje, jeśli źle się wkłuję - nie rzuca się. tylko miauczy i muszę poprawić. Henio ma skórę cieńką (bez tłuszczu) i jeszzcze nie udało mi sie źle umieścić igły.Szejbal pisze:....
Podałam przed chwilą kroplówkę - Ludmił spał, więc podgrzałam po cichutku, wróciłam i do podpinania... Ludmił na pewno bardziej był współpracujący, ale po chwili bardziej się stawiał. Za to zrobiła się bardziej taka właśnie twardsza gulka - czyli jednak to chyba ja coś knocę od ostatnich wlewów, bo rzeczywiście jakoś coraz "twardsze" mi te wlewy wychodziły.......
PcimOlki pisze: Henio ma skórę cieńką (bez tłuszczu)
Szejbal pisze:....
Za to zrobiła się bardziej taka właśnie twardsza gulka - czyli jednak to chyba ja coś knocę od ostatnich wlewów, bo rzeczywiście jakoś coraz "twardsze" mi te wlewy wychodziły...
casica pisze:Słuchajcie nigdy dotychczas nie dawałam peritolu. Dawkowanie znam. Ale jak to się daje? Przed posiłkiem czy standardowo 2 razy dziennie?
casica pisze:O dzięki. Nigdy nie stosowałam, zacznę o 1/4.
Tylko Henio większy i cięższy jest od Puti.
Slonko_Łódź pisze:casica pisze:O dzięki. Nigdy nie stosowałam, zacznę o 1/4.
Tylko Henio większy i cięższy jest od Puti.
Myślę, że maksymalnie- Yenna też większa od Puti a dostaje 1/8. A co się dzieje z piękną winogronooką?
Jahoda pisze:Mam małe pytanie. Podaję Kaszmirowi Impactine. Na opakowaniu jest napisane,że dawać 2x dziennie. Skoro ma wiązać fosfor juz na poziomie miski, to czy nie powinnam dodawać proszku do każdego posiłku ? Kaszmir ma super apetyt i je nawet 4 x dziennie. Czy ten środek można przedawkować ?
casica pisze:Dałam 1/4 tabletki, Puti dostała właśnie czwartą dokładkędomagała się, gwałtowne pragnienie jedzenia wyrażała w zasadzie wyciem.
Przychodzą mi do głowy takie przyczyny chudnięcia:Szejbal pisze:...Jeszcze mam wrażenie, że z dnia na dzień chudnie..
Slonko_Łódź pisze:casica pisze:Dałam 1/4 tabletki, Puti dostała właśnie czwartą dokładkędomagała się, gwałtowne pragnienie jedzenia wyrażała w zasadzie wyciem.
To tym bardziej sprawdź 1/8- może wystarczy- dwie dokładki będą w sam raz
casica pisze:Pierwszy raz osobiście zastosowałam peritol i to w stosunku do rodzonego kota. Dawka niewątpliwie była zbyt duża. Udało mi się usnąć około 3, zasypiałam
Wymęczona jej wyciem, łażeniem po mnie i nachalnym dopraszaniem się o żarcie około 2 zrobiłam się głodna. Puti atakowała moje palce, usiłowała je ssać, lizać, obgryzaćno prawie że mnie "ruszyła"
![]()
Apetyt tak się pobudził, że rano śniadanie nie zjadła, a pożarła.
Dzisiaj wieczorem dostanie odprysk tabletki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości