Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
marta-po pisze:Jest to czasochłonne, gdyż czasem w musie trafiają się drobne grudki kostne, które strzykawkę zatykają. I tak mam już kota zawiniętego w kokon do podania jedzenia, strzykawka w garści, a tu nic nie leci. Kota puszczam, opróżniam strzykawkę, pozbywam się kostki, znów ładuję strzykawkę, łapię kota, zawijam w kokon (bo mnie bije) i znów podaję papkę
joluka pisze:Zastanów się proszę z Mamą, czy nie powinnam jednak przejąć może jutro Mizi - odpoczniecie sobie obie, bo na pewno już jesteście padnięte w takim systemie działania. Ja mogę spróbować jutro wybłagać z pół dnia urlopu, sobotę i niedzielę jestem w domu - od poniedziałku najwyżej bym coś kombinowała może też w pracy, albo Jacka bym ubłagała...Daj znać proszę!!!
Avian pisze:Tak sobie myślę ... a może jakby były wciąż pawie i problem z podaniem leków, rozważyć założenie sondy i podawanie leków i jedzonka przez sondę?
Bo jeśli paw jest od razu, znaczy problem jest w górnej części ukł.pokarmowego - jakby ten odcinek pominąć?
ASK@ pisze:Marta przecieraj przez drobne sitko 2x z odrobiną ciepłej wody na koniec. Doskonale się sprawdza i nie ma grudek.Potem sitko dojadają moje inne koty jak Żuk je.Aż piszczą.
Strzykawki można na chwilkę zanurzyć w szklance z gorącą wodą.Tez sie ogrzeją.
ASK@ pisze:Można to jako tako opanować. fakt, nie zawsze ale można.Sonda to ostateczność.
marta-po pisze:ASK@ pisze:Marta przecieraj przez drobne sitko 2x z odrobiną ciepłej wody na koniec. Doskonale się sprawdza i nie ma grudek.Potem sitko dojadają moje inne koty jak Żuk je.Aż piszczą.
Strzykawki można na chwilkę zanurzyć w szklance z gorącą wodą.Tez sie ogrzeją.
Dzięki, wasze rady dużo mi pomagająASK@ pisze:Można to jako tako opanować. fakt, nie zawsze ale można.Sonda to ostateczność.
Po dzisiejszym dniu widać, że da się to opanować. Trzeba tylko dużej cierpliwości. Jestem dobrej myśli.
ASK@ pisze:Jesli nie karmisz ją strzykawka dawaj takze przetarte jedzenie ale miskę postaw wyżej. Na wysokości głowy.Chyba to pisałam. :
Użytkownicy przeglądający ten dział: aania i 162 gości