Adoptowałam sukę prawie :) ON: Debi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 22:58 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

skaskaNH pisze:Hyhy :mrgreen:
U mnie kartonowe pudełka to rzecz święta i nienaruszalna, tzn. do czasu, aż szkodniki ich nie naruszą :twisted: A potrafią tak obgryzać brzegi, że wokól wszędzie leżą kartonowe trociny.
A mój najmniejszy kotecek, Maciek, potrafi się wkomponować nawet do pudełka po letnich klapkach czy innego o podobnych rozmiarach.
W ogóle najlepszymi zabawkami są rzeczy całkiem zwyczajne, a nie te wypasione, kupowane specjalnie.
U mnie np. ostatnio furorę robiły papierki z Sephory, na które się psika perfumy celem sprawdzenia zapachu.

Ostatnio oddałam na koci kiermasz mały drapak kompletnie nietknięty i szeleszczący tunel, takoż nienaruszony. W holu na górze stoi wiklinowa piramidka z miękkimi poduchami. Zero zainteresowania. Czasami Femcia, czasami Burek, ale to wszystko.

Ale niech mi Zośka wywali swetry z szafy na podłogę, wtedy wszystkie zaskakująco zgodnie, ogon w ogon, wylegują się na moich ciuchach.

Ale absolutnym hiciorem jest ciepła podłoga. Nie potrzeba wtedy poduszek, polarków. Śpią jak złoto :lol:
No i teraz te pudełka. Od momentu, gdy napisałam o Femci, że do niego wlazła, siedzi tam cały czas i śpi. :lol:
Ok, niech tak będzie. Będę im zostawiać pudła po dostawach.

Maryla, chwilowo w tym wątku nie ma nic do śmiechu :twisted:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw lis 17, 2011 8:55 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Oj tam, oj tam o kartony kotów się czepiasz :ryk:
A kawałek szarego papieru do spania to nie łaska?

Obrazek

Jesli cokolwiek "nowego" leży na podłodze, to jest najlepszy poddupnik, nieważne czy to gazeta, torba foliowa czy kawałek tektury.
Zakupione specjalnie dla kotów legowisko przemierzyło już całe mieszkanie - nigdzie nie wzbudziło zainteresowania - tez pójdzie na kolejny kiermasz :evil:

Ostatnio wielki entuzjazm wzbudziła nowa, pusta kuweta, która stała w pokoju i czekała aż w starej "wyjdzie" żwirek. Jako plac zabaw i sypialnia - rewelacja wg moich panienek
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw lis 17, 2011 10:01 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Siostry w biedzie :mrgreen: Melduję, że karton cały czas na topie. Rano Burek czekał w nim na śniadanko, potem Femcia.

Dzisiaj pierwszy dzień chłodów. Fiona została na dworze. Nie wyobrażam sobie, jak przeżyję zimę ze świadomością, że ona nie siedzi w ciepłym domu. Tłumaczę sobie tylko, że po porannym spacerze ona wcale nie kieruje się do domu, tylko zostaje na tarasie.
Obrazek

Femka

Post » Czw lis 17, 2011 14:43 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Femka pisze:A jak już brama była zamknięta i pan wsiadał do samochodu, to powiedział, że przy takim potworze nie muszę drzwi zamykać :ryk:

:ok: :ok: :ok:

Femka pisze:J W całym domu kocie budki, poduszki, kryjówki, a ten głupek domaga się kartonowego pudła. Ok, w mojej kuchni przybył jeden niezwykle dekoracyjny element: kartonowe pudełko, lekko sfatygowane już przez pazurki koteczka :roll:

Femko, czy Ty masz koty od wczoraj? :roll:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw lis 17, 2011 14:53 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Nie, trochę dawniej, ale pudeł nigdy nie miałam :oops:
ale już mam, więc o co te nerwy
koty są zaopiekowane, najedzone, kuwety czyste, wymiziane
to o sso chodzi? o głupie pudełko?

:mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Czw lis 17, 2011 14:57 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Nie, tyle mnie tu dłuuuugo nie było.
Więc pewno moje dziwowanie się jest już bardzo poniewczasie

Femka pisze:. Otóż nie podoba mi się, że gdybym chciała stosować się do wszystkich rad i wskazówek, musiałabym ograniczyć swój bezpośredni kontakt z Fionką do ściśle kontrolowanych zachowań. Nie za dużo pieszczot, krótkie polecenie "leżeć", gdy psica wsadza mi nos do talerza itd.

a to już chyba nie jest aktualne ;D
W każdym bądź razie osobiste obserwacje każą mi stwierdzić, że nadmierne czułości wcale nie psują psa, o !
Obrazek

carmella

Post » Czw lis 17, 2011 15:39 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

carmella, siostro, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości :lol:
Obrazek

Femka

Post » Czw lis 17, 2011 15:53 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

mogę się pokazać u Ciebie ?

Obrazek

a to jeszcze takie
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 17, 2011 15:55 przez carmella, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

carmella

Post » Czw lis 17, 2011 15:54 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

wyglądasz pięknie :mrgreen:
i masz stałe i otwarte zaproszenie do pokazywania psicy i pisania o niej jak najwięcej. Fionka coś wspominała, że chętnie gościć będzie w swoim wątku koleżankę :piwa:

Edytuję: obie panie wyglądają pięknie :D
Ostatnio edytowano Czw lis 17, 2011 16:03 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

Post » Czw lis 17, 2011 15:56 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

uppps edytowałam już po wpisie, więc może też wyedytuj :ryk:

Nie ten link dałam najpierw co chciałam :piwa:
Obrazek

carmella

Post » Czw lis 17, 2011 15:58 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Obrazek
Obrazek

carmella

Post » Czw lis 17, 2011 16:04 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

jak patrzę na sprawność Szili, to aż zazdroszczę :oops:
Obrazek

Femka

Post » Czw lis 17, 2011 18:46 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Twoja tez taka bedzie :)
carmella :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw lis 17, 2011 20:06 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

UWAGA UWAGA
FIONKA DZISIAJ BIEGAŁA ZA PIŁECZKĄ, ZACZEPIAŁA MNIE, APORTOWAŁA, DOMAGAŁA SIĘ ZABAWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie przesadzam nic a nic. Wróciłam do domu, Fionka prowadząc mnie od samochodu znowu sobie biegała, miała uśmiechnięty pysk. W domu, gdy już zwierzaki zjadły obiad, przypomniało mi się, że w kieszeni płaszcza mam kocią piłeczkę otrzymaną w zamówieniu w gratisie. Chciałam ją rzucić Burkowi. Burek nie miał szans, podbiegła Fiona, chwyciła w pysk i mi przyniosła. Stała czujnie czekając, w którą stronę rzucę. Rzuciłam, a ona biegiem za piłeczką. I tak kilka razy. Jak zostawiłyśmy piłeczkę, chwyciła mnie za dłoń, gdy przechodziłam obok niej, łapą zmusiła mnie, żebym obok niej usiadła, a następnie chwytała mnie zębami i waliła mnie łbem :lol:
:dance: :dance2: :dance:
Obrazek

Femka

Post » Czw lis 17, 2011 20:10 Re: Adoptowałam sukę ON: Fiona i 4 Szczypiorki-szczamy

Maryla pisze:Twoja tez taka bedzie :)

prorok jaki czy co? 8O :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]