Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 11:24 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

skarbonka pisze:
iza71koty pisze:
skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Wczoraj było lepiej .dzisiaj palec bardziej spuchnięty i mnie napiernicza znowu mocno. :| Już myślałam że będzie lepiej. :|

martwi mnie ten Twój palec :(
czy ropa się w nim cały czas zbiera?

Nie wiem Ania.Nie wiem czy to ropa.Jest spuchnięty.Boli przy nacisku.Tam nie było żadnej wielkiej rany ciętej ,bo to było ugryzienie.Tyle ze dość głębokie.Cholera zawsze coś.Nie wiem co spróbować?Altacet chyba nie pomoże?Nie zdezynfekowałam tego od razu a potem nie wiem czy nie nadkaziłam dodatkowo podczas sprzatania kuwet.Piecze mnie.

wiesz może warto by nakłuć palec igłą i sprawdzić czy przypadkiem nie ma ropy w środku. jest też taki antybiotyk w saszetkach na sztuki w aptece dostępny bez recepty, mogłabyś na noc zasmarować grubo palec i założyć jakiś opatrunek by się maść dobrze w chłonęła mi tak pomagało. altacet w tym przypadku nic już nie da

Tak wiem Tribiotyk.To stosuje od samego początku na przemian z Rivanolem.Właśnie przed chwilą zrobiłam opatrunek z maści.Ja tego palca nie przekłuję.Nie wyrobię.On mnie boli jak dotykam.Nie dam rady.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw lis 17, 2011 11:29 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:
skarbonka pisze:
iza71koty pisze:
skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Wczoraj było lepiej .dzisiaj palec bardziej spuchnięty i mnie napiernicza znowu mocno. :| Już myślałam że będzie lepiej. :|

martwi mnie ten Twój palec :(
czy ropa się w nim cały czas zbiera?

Nie wiem Ania.Nie wiem czy to ropa.Jest spuchnięty.Boli przy nacisku.Tam nie było żadnej wielkiej rany ciętej ,bo to było ugryzienie.Tyle ze dość głębokie.Cholera zawsze coś.Nie wiem co spróbować? sam rivanol chyba nie pomoże?Nie zdezynfekowałam tego od razu a potem nie wiem czy nie nadkaziłam dodatkowo podczas sprzatania kuwet.Piecze mnie.

wiesz może warto by nakłuć palec igłą i sprawdzić czy przypadkiem nie ma ropy w środku. jest też taki antybiotyk w saszetkach na sztuki w aptece dostępny bez recepty, mogłabyś na noc zasmarować grubo palec i założyć jakiś opatrunek by się maść dobrze w chłonęła mi tak pomagało. altacet w tym przypadku nic już nie da

Tak wiem Tribiotyk.To stosuje od samego początku na przemian z Rivanolem.Właśnie przed chwilą zrobiłam opatrunek z maści.Ja tego palca nie przekłuję.Nie wyrobię.On mnie boli jak dotykam.Nie dam rady.

wyobrażam sobie jaki to ból, kurcze ale jak jest tam ropa to musi znaleźć ujście
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Czw lis 17, 2011 11:32 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Tak wiem. :| Dlatego potrzebne mi liście aloesu.One wyciągają ropę.

iza71koty

Post » Czw lis 17, 2011 11:35 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Tak wiem. :| Dlatego potrzebne mi liście aloesu.One wyciągają ropę.

no to mam nadzieję, że Ci pomogą :1luvu:
masz szczęście, że nie jestem bliżej bo Twój nieszczęsny palec trafił by w moje ręce :wink:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Czw lis 17, 2011 11:43 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Ciachnęłabyś od razu? :roll: :lol:

iza71koty

Post » Czw lis 17, 2011 11:45 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Ciachnęłabyś od razu? :roll: :lol:

oczywiście nawet byś nie zauważyła :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Czw lis 17, 2011 11:48 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :D

iza71koty

Post » Czw lis 17, 2011 11:52 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kurcze ale mnie wczoraj wkurzyli. :| Miałam takie fajne miejsce gdzie karmiłam Honoratkę, Tatę Niedżwiadka,taką jedną szarą kotkę, Niedżwiadka i Jacusia.Dwa lata już je tam karmiłam ,bo obok budowali dom.Ten dom już dawno zbudowany a oni wczoraj wykarczowali wokół teren i ogrodzili mi mój wielki beton na którym rozkładałam jedzonko. :| Koty były wczoraj tak zdezorientowane, ze Niedżwiadek nawet nie podszedł do jedzenia. :|

iza71koty

Post » Czw lis 17, 2011 11:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Kurcze ale mnie wczoraj wkurzyli. :| Miałam takie fajne miejsce gdzie karmiłam Honoratkę, Tatę Niedżwiadka,taką jedną szarą kotkę, Niedżwiadka i Jacusia.Dwa lata już je tam karmiłam ,bo obok budowali dom.Ten dom już dawno zbudowany a oni wczoraj wykarczowali wokół teren i ogrodzili mi mój wielki beton na którym rozkładałam jedzonko. :| Koty były wczoraj tak zdezorientowane, ze Niedżwiadek nawet nie podszedł do jedzenia. :|

dla kotów to szok taka zmiana :(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Czw lis 17, 2011 11:55 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Tak.One bardzo lubiły to miejsce.Biegły sznureczkiem i czekały na swoich stanowiskach.Teraz muszą karmić obok na trawie. :| Ten beton zawsze mogłam sobie odśnieżyć. :|

iza71koty

Post » Czw lis 17, 2011 12:00 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Mam tutaj paragon za materiał na budki.Mąż kupił styropian, kołki , taśmę.Kurcze zdrożała o parę złotych.To materiał na pozostałe 4 podwójne sypialnie.Wcześniej z kwoty 400 zł musieliśmy wydać ponad 250 zł bo trzeba było kupić rolkę folii.Tamten paragon juz wstawiałam.Ten paragon jest na kwotę 155.18 zł.Potem wstawię go na wątek .Sprawa budek na dzień dzisiejszy jest rozliczona.Będzie 8 sypialni.Zdjęcia 4 już wstawiałam.Wstawię pozostałe 4 w trakcie montażu żeby nie było ze to te same czy coś.Tak czy inaczej wstawię również zdjęcia z rozlokowanych miejsc gdzie trafiły , żeby wszystko było jak trzeba.

iza71koty

Post » Czw lis 17, 2011 12:06 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Mam tutaj paragon za materiał na budki.Mąż kupił styropian, kołki , taśmę.Kurcze zdrożała o parę złotych.To materiał na pozostałe 4 podwójne sypialnie.Wcześniej z kwoty 400 zł musieliśmy wydać ponad 250 zł bo trzeba było kupić rolkę folii.Tamten paragon juz wstawiałam.Ten paragon jest na kwotę 155.18 zł.Potem wstawię go na wątek .Sprawa budek na dzień dzisiejszy jest rozliczona.Będzie 8 sypialni.Zdjęcia 4 już wstawiałam.Wstawię pozostałe 4 w trakcie montażu żeby nie było ze to te same czy coś.Tak czy inaczej wstawię również zdjęcia z rozlokowanych miejsc gdzie trafiły , żeby wszystko było jak trzeba.

u Ciebie zawsze jest wszystko jak trzeba Iza :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Czw lis 17, 2011 12:08 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Jedna z kotek mi odchodzi. :| Stara Misia z Tęczy. :| To była w sumie dość dzika kotka.Wczoraj pozwoliła sie wziąść na recę, głaskałam ją długo.Siedziałam przy niej w nocy.Włączyłam kocyk elektryczny na kilka minut.Potem wyłaczyłam i znów włączyłam.To kotka z astmą i zbyt duża ilosć ciepła, jej nie służy.Obejrzałam sobie wczoraj dziąsła przy okazji.Wszystko z nimi ok.Myślę ze to starość.Od dwóch dni kiepsko u niej z jedzeniem.Wczoraj tylko polizała paszteciku.Jest bardzo słaba. :|

iza71koty

Post » Czw lis 17, 2011 12:10 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Jedna z kotek mi odchodzi. :| Stara Misia z Tęczy. :| To była w sumie dość dzika kotka.Wczoraj pozwoliła sie wziąść na recę, głaskałam ją długo.Siedziałam przy niej w nocy.Włączyłam kocyk elektryczny na kilka minut.Potem wyłaczyłam i znów włączyłam.To kotka z astmą i zbyt duża ilosć ciepła, jej nie służy.Obejrzałam sobie wczoraj dziąsła przy okazji.Wszystko z nimi ok.Myślę ze to starość.Od dwóch dni kiepsko u niej z jedzeniem.Wczoraj tylko polizała paszteciku.Jest bardzo słaba. :|

szczęście, że ma Ciebie przy sobie..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Czw lis 17, 2011 12:14 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Za to dość skutecznie udało mi się wyleczyć Nifuroksazydem biegunke u jednego z kotków z Tęczy.To młody kocurek.Zabrany wtedy z altanki do wyburzenia.Stosowałam u niego inne rzeczy i nic.Od kilku dni podawałam antybiotyk, bo był trochę podziębiony i Nifuroksazyd i o dziwo przedwczoraj przyuwazyłam jak sie załatwia.Kupka prawie idealna.Wcześniej musiałam odrobaczyć stado ,bo przyuważyłam robaki w kuwecie.Były też wymioty.Jakiś kot miał robaki i musieliśmy ostro tutaj zadziałać.Jednak biegunka u młodego była nadal.Chodził po kilka razy do kuwety.Już miałam czarne myśli i widzę że jest juz ok.

iza71koty

[poprzednia][następna]