skarbonka pisze:iza71koty pisze:skarbonka pisze:iza71koty pisze:Wczoraj było lepiej .dzisiaj palec bardziej spuchnięty i mnie napiernicza znowu mocno.Już myślałam że będzie lepiej.
![]()
martwi mnie ten Twój palec![]()
czy ropa się w nim cały czas zbiera?
Nie wiem Ania.Nie wiem czy to ropa.Jest spuchnięty.Boli przy nacisku.Tam nie było żadnej wielkiej rany ciętej ,bo to było ugryzienie.Tyle ze dość głębokie.Cholera zawsze coś.Nie wiem co spróbować?Altacet chyba nie pomoże?Nie zdezynfekowałam tego od razu a potem nie wiem czy nie nadkaziłam dodatkowo podczas sprzatania kuwet.Piecze mnie.
wiesz może warto by nakłuć palec igłą i sprawdzić czy przypadkiem nie ma ropy w środku. jest też taki antybiotyk w saszetkach na sztuki w aptece dostępny bez recepty, mogłabyś na noc zasmarować grubo palec i założyć jakiś opatrunek by się maść dobrze w chłonęła mi tak pomagało. altacet w tym przypadku nic już nie da
Tak wiem Tribiotyk.To stosuje od samego początku na przemian z Rivanolem.Właśnie przed chwilą zrobiłam opatrunek z maści.Ja tego palca nie przekłuję.Nie wyrobię.On mnie boli jak dotykam.Nie dam rady.