ile kosztuje uśpienie kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 9:43 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

mikela pisze:Dopiero Oświecenie przyniosło krytycyzm wobec dogmatów KK, w tym utrwalonego od wieków antropocentryzmu. Niestety Kościół w tym względzie tkwi jeszcze w głębokim średniowieczu i nie zanosi się na szybką zmianę.

Moja córka niedawno wróciła ze szkoły oburzona, bo ksiądz powiedział, że zwierzęta nie umierają tylko zdychają...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lis 17, 2011 10:14 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

CoToMa pisze:
mikela pisze:Dopiero Oświecenie przyniosło krytycyzm wobec dogmatów KK, w tym utrwalonego od wieków antropocentryzmu. Niestety Kościół w tym względzie tkwi jeszcze w głębokim średniowieczu i nie zanosi się na szybką zmianę.

Moja córka niedawno wróciła ze szkoły oburzona, bo ksiądz powiedział, że zwierzęta nie umierają tylko zdychają...

Mądrą Masz córkę :ok: Dlatego nie lubię księży i nie wpuszczam na żadne kolędy :evil:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw lis 17, 2011 10:17 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

vailet pisze:Mądrą Masz córkę :ok: Dlatego nie lubię księży i nie wpuszczam na żadne kolędy :evil:

Ja też nie :) I przyłączam się do opinii o córce :ok:
A przy okazji przypomniał mi się dowcip, jak to przyszedł po kolędzie ksiądz do domu, w którym była mała dziewczynka. I pyta:
- A umiesz się żegnać?
- Tak, proszę księdza. Do widzenia! :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw lis 17, 2011 10:19 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lis 17, 2011 10:19 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

vailet pisze:
CoToMa pisze:

Mądrą Masz córkę :ok: Dlatego nie lubię księży i nie wpuszczam na żadne kolędy :evil:

moja córka będąc jakims tam jeszcze klasitą podpadła mocno na religii wyrażajac swe głebokie oburzenie słowom katechetki.Stwierdziła ona,że zwierzęta nie sa mądre, nie mają duszy i...nie cierpią przez to. Byłam wezwana nawet do szkły bo dziecię się postawiło mocno. Z dumą poszłam i zjchałam wychowawczynie + katechetkę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lis 17, 2011 10:21 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Jak tak uczą na religii to co się dziwimy że ludzie tacy są :(
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw lis 17, 2011 10:27 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

vailet pisze:Jak tak uczą na religii to co się dziwimy że ludzie tacy są :(

Nie tylko na religii tak uczą, gdy młoda była w pierwszej klasie pani na polskim powiedziała jej to samo co ksiądz.
No ale ta sama pani twierdziła, że koty śmierdzą i roznoszą choroby.
Na nas w tamtej szkole patrzyli jak na jakieś kuriozum, dobrze, że w końcu przeniosłam dzieci do innej i na szczęście nie żałuję...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lis 17, 2011 10:27 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

ASK@ pisze:moja córka będąc jakims tam jeszcze klasitą podpadła mocno na religii wyrażajac swe głebokie oburzenie słowom katechetki.Stwierdziła ona,że zwierzęta nie sa mądre, nie mają duszy i...nie cierpią przez to. Byłam wezwana nawet do szkły bo dziecię się postawiło mocno. Z dumą poszłam i zjchałam wychowawczynie + katechetkę.

jak mozna cos takiego mowic??? ze zwierze nie cierpi.... makabra.... a do tego wzywac rodzica do szkoly, za to, ze dziecko wykazalo, ze samo mysli, a nie tylko powtarza to co pseudo-nauczyciel powie....

jak slucham takich pogladow, to czuje sie jakbysmy zyli w sredniowieczu.... i nie rozumiem jak przy obecnym poziomie wiedzy, takie osoby sie jeszcze uchowaly w spoleczenstwie.... straszne.... do tego to sa osoby, ktore UCZĄ i potem dzieja sie takie koszmary jak co chwile sie slyszy i na Miau tez ich pelno....

moj Tata tez ostatnio powiedzial (byla zima, wsiadalysmy z Siostrą do samochodu, bardzo zalowalysmy kotow, ktore nie maja domu), ze koty nie marzną, bo nie maja czucia w poduszeczkach.... no comment :roll: na szczescie nie mamy juz po 5 lat.... ale dorosli czasem jak cos powiedza, to zalamka

przeraza mnie zło, ktore tkwi w czlowieku - zlem jest nieczulosc na cierpienie zwierzat

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lis 17, 2011 12:20 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Czy człowiek pozbawiony "wyższych" uczuć, wykazujący brak empatii wobec żywych stworzeń to jeszcze człowiek?

Wydaje mi się, ze zwierzęta są często bardziej "ludzkie"od wielu ludzi.

Dawno temu czytałam o gorylicy Koko, którą nauczono języka migowego. Pewnego razu Koko, widząc konia w uprzęży, pokazała jego pysk, a następnie pokazała gestami słowo "boli".

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw lis 17, 2011 12:26 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

mb pisze:Wydaje mi się, ze zwierzęta są często bardziej "ludzkie" od wielu ludzi.

zgadzam sie w 100% :!:

jesli ktos robi krzywde slabszym od siebie, to jest niegodzien niczego, jest najgorsza kreaturą

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lis 17, 2011 12:28 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Fajnie się dyskutuje, ale czy ktoś pamięta jeszcze, Tristanię i jej "problem"?
Wątpię wprawdzie czy zechce wymieniać poglądy z taką bandą zboczeńców i niegodziwców, ale co z kotem? Ktoś wie?

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lis 17, 2011 12:29 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Dobre pytanie :!:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lis 17, 2011 15:53 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Podejrzewam, że zrobiła co zamierzała
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Czw lis 17, 2011 16:00 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

mb pisze:Czy człowiek pozbawiony "wyższych" uczuć, wykazujący brak empatii wobec żywych stworzeń to jeszcze człowiek?

Wydaje mi się, ze zwierzęta są często bardziej "ludzkie"od wielu ludzi.

Dawno temu czytałam o gorylicy Koko, którą nauczono języka migowego. Pewnego razu Koko, widząc konia w uprzęży, pokazała jego pysk, a następnie pokazała gestami słowo "boli".

to ja zabiję wam klina a propos szympansów i języka migowego:
dzięki szympansom umiejącym migać odkryto,że te zwierzaki mają nie tylko inteligencję podobną ludzkiej,ale też eschatologię.
pewnej szympansicy umarł kotek,którym się opiekowała[opieka na zasadzie głaszcze,czesz i bawi się z kotem] i bardzo ekspresyjnie pokazywała jak jej z tego powodu smutno.opiekun na zasadzie ciekawostki zapytał-a gdzie teraz jest kotek?szympansica odpowiedziała że w przyjemnej norce.
rozniosło się to pocztą pantoflową i opiekunowie pytali migające szympansy np.a gdzie jest teraz twoja mama?
większość odpowiadała właśnie że w przyjemnej norce/dziurze.
opowiadała mi to koleżanka która jest na religioznastwie,dopytam o szczegóły,może to nie tylko niezbyt ścisła ciekawostka.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Czw lis 17, 2011 16:43 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Ykhmmm Ja miałam taką sytuacje jak byłam w klasie podstawówki w domu zwierzaki w kasze se pluc nie dałam siostra na religi wezwała moja mame a ta jeszcze gorsza ode mnie wyzwała Ją od głupich jaskółek i o malo co by mnie do 1 komuni nie dopuściła :ryk:
Gosiara

Post » Czw lis 17, 2011 16:44 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

felin pisze:Fajnie się dyskutuje, ale czy ktoś pamięta jeszcze, Tristanię i jej "problem"?
Wątpię wprawdzie czy zechce wymieniać poglądy z taką bandą zboczeńców i niegodziwców, ale co z kotem? Ktoś wie?

Tristania odpisała na moją wiadomość. Będzie szukała kotu domu dalej, do skutku.
Więc należy mieć nadzieję, że to już nieaktualny problem. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]