Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 02, 2011 12:21 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Witam, miło, że ktoś do nas jeszcze zagląda.
U nas bez zmian, chłopaki mają się dobrze, nie chorują, no może Krzyś kichnie czasem "glutem" wielkości ludzkiego gluta i oczy ma permanentnie łzawiące, ale z tym trzeba się pogodzić, bo chłopak nie ma w ogóle wykształconych kanalików nosowo-łzowych, więc wszystko z oczy spływa mu do nosa.
Kamil miał ostrą biegunkę jakoś w sierpniu chyba po podaniu leku na odrobaczenie. Nie mogliśmy się pozbyć u niego i reszty moich kotów ciągle nawracającego tasiemca i, odpukać, chyba się wreszcie udało po podaniu zastrzyku domięśniowo, ale biegunka trwała parę tygodni. Oj, była z nim walka, bo ten gamoń nie pozwala sobie podać nic doustnie, chowa się przerażony, trzęsie, ma traumę przez tydzień.
No, ale teraz jest wszystko dobrze. Mam z nich ubaw każdego dnia. Nic się nie zmienili, nadal się wzajemnie nawołują, a potem kotłują w zabawie, gryząc się i liżąc na zmianę. Czasem jeden drugiego tak użre, że ten pogryziony drze się na całe mieszkanie i ucieka.
I odmłodzili mojego kocura 7-letniego Mańka. Włącza się w ich zabawy, biega z nimi, pomrukuje no i ta jego słabość do Kamila. :ryk: Krzychu lubi się wcierać w Mańka, czego ten nienawidzi wręcz i po takim wtarciu się zaczynają się wzajemnie podgryzać i kotłować. :twisted:
Chłopaki są ogólnie the best.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Sob lis 12, 2011 15:09 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

I ja o Was myślę i pozdrawiam serdecznie!
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro lis 16, 2011 13:43 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Dawno nie zaglądałam, zresztą przez lato mało siedziałam w domu przed kompem, więc na miau też nie za często wchodziłam. Teraz znów zaczęła się zimowa pora więc jestem :D
Fajnie, że chłopaki pozbyli się tasiemca. Niech nigdy już nie wraca. Ostatnio prześcignęłam Ciebie Agata w ilości kotów w domu, bo miałam ich aż 7 sztuk w tym 4 kociaki. Teraz wyadoptowałam 3 małe i znów jestem w tyle za Tobą. :wink: Z takim towarzystwem to ciągła walka z kuwetą, bo małe to robią po 3 razy dziennie plus duże to wydaje ci się jakbyś w ogóle od kuwety nie odchodziła. :lol:
A kotki cmentarne odwiedzasz? Co tam u nich? Ostatnio wujo mi powiedział, że znalazł cmentarzyk dla zwierząt, ale kotów raczej tam nie widział, bo nic mi nie wspominał.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Śro lis 16, 2011 14:12 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

:arrow: :arrow: :arrow: viewtopic.php?f=20&t=135764&start=0 zapraszam na kolejny konkurs na Miau Najpiękniejszych :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lis 16, 2011 14:36 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

golla pisze:Dawno nie zaglądałam, zresztą przez lato mało siedziałam w domu przed kompem, więc na miau też nie za często wchodziłam. Teraz znów zaczęła się zimowa pora więc jestem :D
Fajnie, że chłopaki pozbyli się tasiemca. Niech nigdy już nie wraca. Ostatnio prześcignęłam Ciebie Agata w ilości kotów w domu, bo miałam ich aż 7 sztuk w tym 4 kociaki. Teraz wyadoptowałam 3 małe i znów jestem w tyle za Tobą. :wink: Z takim towarzystwem to ciągła walka z kuwetą, bo małe to robią po 3 razy dziennie plus duże to wydaje ci się jakbyś w ogóle od kuwety nie odchodziła. :lol:
A kotki cmentarne odwiedzasz? Co tam u nich? Ostatnio wujo mi powiedział, że znalazł cmentarzyk dla zwierząt, ale kotów raczej tam nie widział, bo nic mi nie wspominał.

Cześć Gosia, tak, odwiedzam cmentarz, ostatnio na początku listopada byłam 2 razy. Kotki są, ale tylko 2 widziałam, nie wiem co z trzecią. :(
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Śro lis 16, 2011 14:59 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

byłam na cmentarzyku w sobotę były wszystkie kocichy, miski przy bramie i przy nawiewie miały pełne, no ale to była sobota
Agata jakby co to ja na cmentarzyk zawsze się zabiorę
mam juz kurdupla pingwinka w domu, zapomniałam jak to jest mieć kociaka...

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Śro lis 16, 2011 15:07 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

PearlRain pisze:byłam na cmentarzyku w sobotę były wszystkie kocichy, miski przy bramie i przy nawiewie miały pełne, no ale to była sobota

No to super wieści, że są 3, bo już długo nie widziałam trójki i się bałam, że coś się stało.

PearlRain pisze:Agata jakby co to ja na cmentarzyk zawsze się zabiorę

Wiem, pamiętam, może za parę tygodni będę bardziej "użyta". :wink:
W ogóle to mogłybyśmy się tam wybrać w połączeniu potem z jakąś herbatą i ciastkiem. Może golla dołączy. 8)
PearlRain pisze:mam juz kurdupla pingwinka w domu, zapomniałam jak to jest mieć kociaka...

To pewnie wesoło teraz masz z maluchem, niech się zdrowo chłopak chowa. :D
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Śro lis 16, 2011 15:11 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

to bardzo dobry pomysł z herbatką po jestem za :ok: jak będziesz w lepszej formie to dawaj znać i się spotkamy
a mały zaczyna się rozkręcać, szczególnie w nocy no jakby male dziecko było w domu, tylko ubrane w futerko pingwinka :wink:
cieszę się z niego wprowadził dużo radości do domu

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt wrz 27, 2013 10:03 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Piekne oczyska Kamila zawiodly mnie do tego watku a to juz 2 lata jak trwa cisza.
mam nadzieje kociska zdrowe :) :ok:
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Pt wrz 27, 2013 10:19 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Wszystko w porządku, Agata się rozmnożyła, dlatego nie zaglada :D
Tu była na chwilkę: viewtopic.php?f=1&t=155472&start=30
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro kwi 02, 2014 0:36 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Jak tam piękne koty?
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

[poprzednia]