Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
ewar pisze:To dobrze, że uciekli, mam nadzieję,że kotów nie mają.
najszczesliwsza pisze:Erin ban później. Teraz trzeba pomóc kotu. Padło wiele rad, propozycji. Casica zaoferowała pomoc. Kropka75 musi tylko chcieć..
Erin pisze:kropka75 pisze:Erin pisze:Kobieto, nie ośmieszaj się, proszę
Masz więcej takich dobrych rad?
Tak - radziłabym Adminowi, żeby dał ci bana
Erin pisze:Tutaj więcej osób zaoferowało pomoc. Tylko co z tego?
Czy którakolwiek propozycja zostanie wykorzystana?
kropka75 pisze:Pomoc?
Jaką? Gdzie?
Ban? Czy hasło, że kot u mnie nie przeżyje i mam go oddać szybko do schroniska? Czy że nie mam wyrzutów sumienia? Czy że oddać mam dziecko? Pokaż mi gdzie ta pomoc, bo za ciula jej nie widzę.
Erin pisze:Były propozycje zabrania kota na tymczas - i co?
I nic
kropka75 pisze:ewar pisze:To dobrze, że uciekli, mam nadzieję,że kotów nie mają.
Otóż mają.
Ludzie czytają Was, przyglądają się jak szczujecie innych, jak objeżdżacie ludzi za rodzaje karm, za sterylki, za branie kotów do domów bez krat, po czym idą stąd i kupują kota na allegro.
Za 500zł z pseudohodowli, efekt krzyżówki kilku ras. Jak moja sąsiadka. Bo taki ładny.
A potem karmią kota serkiem topionym, bo lubi.
I boją się tu zajrzeć, więc robią co im do głowy przyjdzie. A potem leczą kota z alergii, bo karmienie serkiem na zdrowie nie wychodzi.
Odstraszacie ludzi, którzy nie mają wiedzy, a chcą dobrze. Nie uświadamiacie ich, a gnoicie. Gnoicie każdego, kto zrobił coś inaczej niż Wam się wydaje, że byście zrobili.
kropka75 pisze:Mnie się zdaje, że jest pewna różnica między szukaniem domu dla kotka spod mostu, a wystawieniem własnego pupila, po iluś tam latach (albo kuzynki, wszystko jedno) na aukcji.
Ale ja się pewnie nie znam... ;(
kropka75 pisze:Erin pisze:Były propozycje zabrania kota na tymczas - i co?
I nic
Gdzie, pytam?
Były hasła, że mam szukać kotu płatnego tymczasu, nie oferty przyjęcia kota.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości