PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 15, 2011 21:51 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

vip0 pisze:
najszczesliwsza pisze:Małgosia przepraszam, że tutaj, ale tak mnie naszło na smutek, bo mały chory...
Jak źle to opiernicz i wywalę...

viewtopic.php?f=27&t=135739

A przecie mnie to nie przeszkadza, co Ty!
O cenach chyba zapomniałaś, Aga...

Bo nie wiem jakie dać ceny.

Czekam na propozycje chyba.

Małgosia nie wiem.
Wiem, że mam gorączkę, Młody ma gorączkę i TŻ ma gorączkę.

Czyli ciepło mam...
najszczesliwsza

Post » Wto lis 15, 2011 22:06 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

Czas na choroby jak znalazł :evil: .
Ja póki co jakoś ciągnę, ale moja Roksana porządnie kaszleć zaczęła :evil: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto lis 15, 2011 22:07 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

Przywitam się...zasmarkana do pasa :mrgreen: :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto lis 15, 2011 22:09 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

kamari pisze:Przywitam się...zasmarkana do pasa :mrgreen: :ok:

Też Ci się przeziębiło, bidoku?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Wto lis 15, 2011 22:11 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

vip0 pisze:
kamari pisze:Przywitam się...zasmarkana do pasa :mrgreen: :ok:

Też Ci się przeziębiło, bidoku?

Cholery można dostać :evil: na zwolnienie nie pójdę, bo pracuję dopiero drugi tydzień. Czyli, byle do weekendu :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto lis 15, 2011 22:13 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

No fakt, na zwolnienie teraz iść to trochę kicha...ale Maryś, wiesz co, ja przez takie myślenie nabawiłam się kiedys zapalenia płuc ze zwykłego przeziębienia...bo pracy nie chciałam stracić :evil: .

vip

Post » Wto lis 15, 2011 22:15 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

vip0 pisze:No fakt, na zwolnienie teraz iść to trochę kicha...ale Maryś, wiesz co, ja przez takie myślenie nabawiłam się kiedys zapalenia płuc ze zwykłego przeziębienia...bo pracy nie chciałam stracić :evil: .

Mnie na tej pracy zależy bardzo, a przy Józku zapalenie płuc to betka :mrgreen:
Za zwolnienie płacą mniej, więc muszę póki co przetrzymać.
Jedyne co mnie martwi, to żeby koty się ode mnie nie zaraziły :(
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto lis 15, 2011 22:20 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

Koty się chyba tak łatwo od człowieka nie zarażają :?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lis 15, 2011 22:23 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

Maryś, ale postaraj się choc w miare dbać o siebie, ubieraj się ciepło, bo zapalenie i Józek to już zupełnie nie halo .Kciukasy na polepszenie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto lis 15, 2011 22:24 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

Ja odpadam spać.
Tak się fatalnie czuję...
A Coldrex chce mnie dobić, rzygam jak kot...
Kamari nie idź na L4 przez ponad miesiąc od zatrudnienia, bo inaczej będziesz miała ZUS na karku. Albo pracodawca.
najszczesliwsza

Post » Wto lis 15, 2011 22:27 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

A wogóle to pokłóciłam sie dziś z Alkiem :evil: .
Ów kot " wychodzący " tak usilnie trzyma doopę w domu, że do rozpaczy mnie doprowadza...
Przykład Alusiowego wychodzenia na siku.
Wstaje z pufki, podchodzi do drzwi, siada, spogląda na mnie.
" Aluś, wychodzi kotek ? "
" Miauuu ! "
Wstaję, otwieram drzwi do przedsionka.
Aluś z namysłem zaczyna lizać lewą łapkę.
Do kuchni nawiewa ostrzegawczy zimny powiew.
" Alutku, wychodzisz? Bo zimno. "
Spjrzenie w moją stronę i jaśnie pan wstaje.
Przechodzi przez próg i parkuje tuż za nim, na dywaniku.
Powiew zimna zdecydowanie wyraźniejszy.
" Aluś, nooooo! "
Następne pełne dezaprobaty spojrzenie w moim kierunku. Alutek podnosi zadek, przechodzi następny metr, na wycieraczkę przy drzwiach wejściowych, siada.
Pełna nadziei rzucam sie do drzwi, otwieram....Aluś znów sie podnosi i siada NA PROGU :evil: .
W tym momencie jestem uziemiona, halny hula po chałpie, ja dostaję trzęsawki.
" Alusiuuuu, zimnoooo!!! "
W tym momencie nastepuje przełom, Aluś wychodzi.....albo nie. :twisted:
Często zwyczajnie powoli wraca do kuchni na swoją pufkę, a potem patrzy na mnie jakby mówił
" Jeeezu, aleś wywietrzyła! Tak ci gorąco, czy jak? Tu koty marzną, do licha! "

vip

Post » Wto lis 15, 2011 22:28 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

:ryk:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto lis 15, 2011 22:29 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

Bazyliszkowa pisze:Koty się chyba tak łatwo od człowieka nie zarażają :?

No właśnie nie koniecznie, już takie atrakcje przerabiałam. Boję się szczególnie o Niusię :roll:

izka53 pisze:Maryś, ale postaraj się choc w miare dbać o siebie, ubieraj się ciepło, bo zapalenie i Józek to już zupełnie nie halo .Kciukasy na polepszenie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Z tego wziął się problem. Na uczelni jest bardzo ciepło, babki chodzą w krótkim rękawku. Ja jestem przyzwyczajona do zimnego chowu :mrgreen:
vip0 pisze:A wogóle to pokłóciłam sie dziś z Alkiem :evil: .

Ów kot " wychodzący " tak usilnie trzyma doopę w domu, że do rozpaczy mnie doprowadza...
Przykład Alusiowego wychodzenia na siku.
Wstaje z pufki, podchodzi do drzwi, siada, spogląda na mnie.
" Aluś, wychodzi kotek ? "
" Miauuu ! "
Wstaję, otwieram drzwi do przedsionka.
Aluś z namysłem zaczyna lizać lewą łapkę.
Do kuchni nawiewa ostrzegawczy zimny powiew.
" Alutku, wychodzisz? Bo zimno. "
Spjrzenie w moją stronę i jaśnie pan wstaje.
Przechodzi przez próg i parkuje tuż za nim, na dywaniku.
Powiew zimna zdecydowanie wyraźniejszy.
" Aluś, nooooo! "
Następne pełne dezaprobaty spojrzenie w moim kierunku. Alutek podnosi zadek, przechodzi następny metr, na wycieraczkę przy drzwiach wejściowych, siada.
Pełna nadziei rzucam sie do drzwi, otwieram....Aluś znów sie podnosi i siada NA PROGU :evil: .
W tym momencie jestem uziemiona, halny hula po chałpie, ja dostaję trzęsawki.
" Alusiuuuu, zimnoooo!!! "
W tym momencie nastepuje przełom, Aluś wychodzi.....albo nie. :twisted:
Często zwyczajnie powoli wraca do kuchni na swoją pufkę, a potem patrzy na mnie jakby mówił

Jak bym widziała Ominię :mrgreen: Popłakałam się wyobrażając sobie Alusia :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto lis 15, 2011 22:30 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

Widzę, że Aluś już Cię owinął wokół pazurka :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto lis 15, 2011 22:30 Re: PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

Biorąc Bajkę, kota bądź co bądź dorosłego, żyjącego dotąd pod chmurką, zastanawiałam się, czy nie będzie tęskniła za wychodzeniem i domagała się go. Tymczasem nic z tych rzeczy. Nie towarzyszy nawet Klakierowi w spacerach po klatce schodowej (to taki jego rytuał poranny) - wyjdzie pół metra za drzwi i czym prędzej, szorując brzuchem po ziemi, wraca do mieszkania.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]