Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 14, 2011 19:08 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Wszystkiego nie da się schować (to nie o bazarkach)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lis 14, 2011 19:31 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Dlaczego jeżeli jakiś głupi człowiek umiera to jest tak wiele osób które o tym krzyczą, a jak tak wiele zwierząt umiera i czasami okrutnie, (no bo co taki maluszek komuś zrobił) to większość ludzi zamyka oczy i uszy. Dzisiaj prosiłam ludzi w pracy o parę złotych na operację kotki przynajmniej po 10 zł (parę razy 10 zł) i od jednej osoby usłyszałam że wszyscy tylko zbierają pieniądze, jak nie na ludzi to na koty, odpowiedziałam że nikogo nie zmuszam ale zostawiam to sumieniu jeżeli dobrze spędzi święta z myślą że kot umarł bo nie miałam na operacje to właściwie niech nie wpłaca.
joanna3113

Post » Pon lis 14, 2011 20:02 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Właśnie dostałam zapytanie o maluszka. Jakaś osoba chce kotka i to małego żeby przyzwyczaić go do obecności psa hmmm Pytała jakie są jeszcze inne to powiedziałam, że czarne. Teraz zaczynam poddawać chętnego/chętną serii pytań. Czy dom wychodzący, ile osób,inne zwierzęta. O co jeszcze mam pytać?

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Pon lis 14, 2011 20:25 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

penelope20 pisze:Właśnie dostałam zapytanie o maluszka. Jakaś osoba chce kotka i to małego żeby przyzwyczaić go do obecności psa hmmm Pytała jakie są jeszcze inne to powiedziałam, że czarne. Teraz zaczynam poddawać chętnego/chętną serii pytań. Czy dom wychodzący, ile osób,inne zwierzęta. O co jeszcze mam pytać?

Żeby tylko rozsądna osoba. My tak na prawdę nic nie wiemy, tyle że maluszek i że w schronie. Może na początek nie wychodzący bo za mały niech się przyzwyczai, Boże nie wiem. Dobry domek proszę.
joanna3113

Post » Pon lis 14, 2011 20:37 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

wiem że ta osoba psa ma właśnie ze schroniska w Szczytnie i że same dorosłe osoby w domu

penelope20

Post » Pon lis 14, 2011 20:57 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

penelope20 pisze:wiem że ta osoba psa ma właśnie ze schroniska w Szczytnie i że same dorosłe osoby w domu

Penelope jak ci się uda umieścić maluszka w dobrym domu to zapraszam cię na piwo :D proszę
joanna3113

Post » Pon lis 14, 2011 21:44 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Penelope powiedz że się uda. Tyle osób myśli o tym maleństwie.
joanna3113

Post » Pon lis 14, 2011 21:56 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Ja też myślę ale nie będę na silę wciskać to musi być świadomy wybór. Niech ta osoba się zastanowi i zdecyduje. Może ktoś jeszcze się zgłosi. Basia się nie odzywa penie z rudym do Olsztyna pojechała i nie wróciła jeszcze.

penelope20

Post » Pon lis 14, 2011 22:30 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Dopiero jestem ,wróciłam niedawno kiepska droga bo straszna mgła i nic nie widziałam.Daleko tez bo trzeba jechać parę kilometrów bocznymi drogami ,maluszek dostarczony do doktor ma mieć naprawdę dobry dom.Chłopczyk śliczny i szczęśliwy ,ze nie będzie siedział w komórce tylko będzie głaskany i kochany.Penelope dla takiego malucha tylko domek niewychodzący .Takie dziecko nie poradzi sobie na dworze.Są ankiety p/adopcyjne lecz na początek czy zgadzają się na wizytę p/adopcyjna czy mieli koty i co się z nimi stało.Co sadzą na temat kastracji itp.Pewnie to osoby z okolic skoro mają pieska z naszego schroniska.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon lis 14, 2011 22:43 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Za dobry domek dla maluszka :ok:
joanna3113

Post » Wto lis 15, 2011 5:52 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Wychodzący dom tuż przed zimą? Niech przynajmniej do wiosny nie wypuszczają.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lis 15, 2011 10:43 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Jesteśmy ,jesteśmy tylko pracujemy. :mrgreen:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto lis 15, 2011 11:33 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

horacy 7 pisze:Jesteśmy ,jesteśmy tylko pracujemy. :mrgreen:

Pracuj, pracuj ktoś musi zarobić na jedzenie dla kotów :D
joanna3113

Post » Wto lis 15, 2011 11:42 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Nie rezygnujcie z tego domku! Przecież chyba wiedzą, a jak nie to warto im powiedzieć, ze na początek maluch powinien być w domu, aby się przyzwyczaił do miejsca i do domu jako swojego i się związał. Poza tym jest za mały na samodzielne wychodzenie, zimno itp. jeżeli to zrozumieją to ok, jak nie to wtedy nie. Z ludźmi trzeba naprawdę dużo rozmawiać bo często mówią skrótem myślowym (np. mając na myśli wypuszczanie kota ale za jakiś czas itp.) albo z czegoś nie zdają sobie sprawy, albo warto im podrzucić pomysły jeszcze inne, bezpieczniejsze dla kota, ktore im nie przyszły do głowy.
Mam na koncie wiele adopcji i spore doświadczenie w tym zakresie i naprawdę gdybym nie rozmawiała a opierała się tylko na tym co mi powiedzą "na początek" to kilka kotów, w tym szczytniaków ciągle by siedziało w dt, a tak to grzeją doopki na kanapach w dsach.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lis 15, 2011 11:54 Re: Tymczasy u horacy7. Komu kota ? :)))

Nie mówiłam że to wychodzący dom. Napisali że będę go do psa przyzwyczajać wiec nie ma mowy o wypuszczani bo będzie ufał innym, ewentualnie na ogrodzone podwórko pod opieką właściciela. Tak napisali.

penelope20

[poprzednia][następna]