ile kosztuje uśpienie kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 15, 2011 10:56 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

JaEwka pisze:Adopcje w tym okresie niestety ciężko idą. Na pewno się ktoś znajdzie tylko tzreba czasu niestety. Kotów jest tak dużo, że niektóre muszą czekać dłużej.
Najlepiej porobić ładne zdjęcia fajny tekst - to już połowa sukcesu

Dokładnie. I założyć tu wątek - naprawdę zdarzają się cuda.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 15, 2011 10:56 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tylko ile jest takich, jak Wy?? Ja, poza tym forum, nie znam nikogo takiego.

Tylko,żeby ta miłość nie zaprowadziła was do skrajności. Prosty przykład:
"Villas znana jest ze swej dobroczynności dla zwierząt, które często nazywa braćmi mniejszymi[55].
Po powrocie do Polski, w Magdalence zaczęła gromadzić dużą liczbę psów, a także kotów, które niekontrolowanie rozmnażały się, bądź piosenkarka przygarniała je z ulicy[56].
Po przeprowadzeniu się do Lewina Kłodzkiego na swej przydomowej posesji założyła schronisko dla zwierząt o nazwie "Moi bracia mniejsi"[57], liczące w chwili powstania ok. 150 psów i ponad 300 kotów, a także wiele kóz. Piosenkarka występuje również z koncertami wspierającymi organizacje charytatywne (m.in. Fundacja Prometeusz).
Wokół jej schroniska dla zwierząt miało jednak miejsce wiele kontrowersji. Zarzucano jej, że przyjęła do niego za dużo zwierząt i przestała sobie z nimi radzić, na skutek czego stan zwierząt był zły i zaczął zagrażać epidemiologicznie okolicznym gospodarstwom. Negatywne opinie o jej schronisku wydał wojewódzki inspektor sanitarny oraz wszczęto przeciw niej dochodzenie o znęcanie się nad zwierzętami[58]. Dochodzenie zostało jednak zawieszone po tym jak artystka podpisała umowę ze schroniskiem "Azorek" w Obornikach, do którego stopniowo przeniesiono część jej zwierząt, a pozostałe zostały poddane sterylizacji i znajdowały się pod stałą opieką weterynaryjną[59].
Piosenkarka przeznaczała dochody z recitali na schronisko. Utrzymanie wielu zwierząt rodziło problemy finansowe. Dlatego w roku 2004 zaapelowała o pomoc w utrzymaniu schroniska. Na apel odpowiedziała m.in piosenkarka Edyta Górniak, która wspólnie z rodzicami wybudowała specjalne pomieszczenia dla kotów[60].
Na początku 2007 lokalne władze samorządowe zdecydowały się zamknąć schronisko, po tym jak Violetta Villas została hospitalizowana. W jednym z portali internetowych podano, że blisko 70 psów z przytuliska zostało odwiezionych do schronisk w Białogardzie i Dzierżoniowie[61].
Po wyjściu ze szpitala piosenkarka zapowiedziała chęć odzyskania zabranych zwierząt. Tymczasem władze Lewina Kłodzkiego w sierpniu 2008 zapowiedziały zabranie ok. 3 ha ziemi z posesji Villas, z uwagi na zlikwidowanie jej schroniska, by w przyszłości zapobiec jego ponownemu powstaniu".

Tristania83

Od: Pon lis 14, 2011 11:40

Post » Wto lis 15, 2011 10:57 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tylko,żeby ta miłość nie zaprowadziła was do skrajności.

Tylko czekałam na to porównanie :ryk: :ok:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Wto lis 15, 2011 10:58 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Nie, naprawdę zaczynam mieć dość - gadał dziad do obrazu ...
Lilliana :ok:

Wyobraź sobie, że bardzo duża część z nas trafiła na to forum dokładnie tak samo.
I duża część z nas ma po kilka zwierzaków, bo innym się nie chce, bo mają do tego prawo, bo to, bo tamto, bo owamto.
I wkurza mnie, że nas się wyzywa od chorych, żeby tylko siebie usprawiedliwić :roll:

Erin

Post » Wto lis 15, 2011 10:59 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tristanio- załóż kotu wątek jak radzą. Zrób wydarzenie na fecebooku, koty.pl itp.

valborga

Od: Śro gru 29, 2010 16:03

Post » Wto lis 15, 2011 11:00 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

valborga pisze:Tristanio- załóż kotu wątek jak radzą. Zrób wydarzenie na fecebooku, koty.pl itp.

Już kilka razy to radzono.
Im więcej ogłoszeń, tym większe szanse.

Erin

Proszę bardzo, ja założyłam i jutro cała trójka maluchów naraz jedzie do nowych domów :ok:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Lilianna J-wie pisze:Proszę bardzo, ja założyłam i jutro cała trójka maluchów naraz jedzie do nowych domów :ok:

Super :ok:

Erin

Post » Wto lis 15, 2011 11:01 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Erin pisze:
Tristania83 pisze:
Erin pisze:Ale ma też drugą kotkę, tak?
Więc po co, pytam ja się?

Wzięłam ją i dbam o nią bardzo, Jest śliczna, lśniąca i ma u mnie jak w raju. Natomiast jeśli przyszłoby mi wydać 3 tys jakby nie daj boże zachorowała, to na pewno nie zadłużałabym się, żeby ją wyleczyć. Wezmę kredyt, a co jeśli mnie zwolnią z pracy za miesiąc?
A wzięłam ją, bo lubię koty i nie wyobrażam sobie domu bez kotka.

Czyli co? Też byś uśpiła, jak znajomy?
No to ja nie mam już więcej pytań :roll:

Nie- naraziłabym córkę i siebie na złapanie jakiegoś choróbska, zadłużyłabym się po uszy, żeby wyleczyć kota i nas. Erin-ja lubię zwierzęta, ale jestem rozsądna. Nie oddałabym do uśpienia zwierzaka bez powodu, ale też nie poświęciłabym wszystkiego dla kota.

Tristania83

Post » Wto lis 15, 2011 11:04 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

ale też nie poświęciłabym wszystkiego dla kota.

No to nie masz serca jednak
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto lis 15, 2011 11:04 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Ach, te melodramatyczne tony :roll:

Erin

Post » Wto lis 15, 2011 11:06 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

W
valborga pisze:Tristanio- załóż kotu wątek jak radzą. Zrób wydarzenie na fecebooku, koty.pl itp.

Ja juz chyba pisałam, że na każdym portalu od przynajmniej 5 miesięcy widnieją ogłoszenia. Zadzwoniło do mnie kilka osób nawet, ale od dwóch miesięcy cisza zupełna, więc powoli tracę nadzieję. Naprawdę nie każdy jest takim miłośnikiem zwierząt, żeby trzymac po kilka czy kilkanaście kotów w domu. I chyba mam takie prawo, nie?

Tristania83

Taka prawda, ja jestem w stanie dużo zrobić dla zwierząt, a tym bardziej dla tych w potrzebie. Swoje życie całkowicie podporządkowałam im, swój rozkład dnia dopasowuję do nich i tak sobie żyjemy w tej symbiozie :ok:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Zawsze można znaleść jakieś rozwiazanie, chociażby poprosić tutaj o pomoc jakąkolwiek. Wystawić niepotrzebne rzeczy na bazarek zaznaczając, że idą na leczenie twojego kota. Naprawdę jak człowiek chce to spokojnie da się załatwić.

Tristania83 ale ty masz dwa koty a nie kilkanaście :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lis 15, 2011 11:08 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Naprawdę jak człowiek chce to spokojnie da się załatwić.

Święte słowa :ok:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

[poprzednia][następna]