Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 13, 2011 0:28 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

echtom pisze:
adzi pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=135485&p=8182326#p8182326

jakaś masakra - dwóch dresów z klatką łapało koty z terenu, na który jeżdżę :!: :?: :!: Marlena wezwała SM, z chłopakiem i funkcjonariuszami szukaliśmy ich, niestety bez skutku.

Tragedia za tragedią - przykre bardzo :cry:

Dziewczyny, da się coś zrobić z tą Łąkową? :cry: Jestem przyblokowana Antosiem, jak go wypchnę, mogłabym wziąć 1-2 koty. Mam wstępnie umówione z Marleną te z Kielna (o ile to jeszcze aktualne), może wtedy dać parę z Łąkowej do kliniki? Wolałabym teraz nie brać zakatarzonych kociaków prosto z ulicy, bo zabrakło mi kasy na szczepienia rezydentów :?

Ewa te 2 z Kielna jak najbardziej aktualne, liczę na Ciebie :) Są zdrowe, jeden czarnuch, jedna szylkretka.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie lis 13, 2011 0:29 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

aga marczak pisze:Witam po przerwie
:kotek:

Ah nie mogę uwierzyć własnym oczom! Witamy :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie lis 13, 2011 2:07 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Aga wytropiłaś już swoje koty unikaty i PKDT :lol: odpisałam na maila tej pani od Joko , fajne zdjęcia, pięknie się u nich prazentuje :1luvu:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie lis 13, 2011 2:15 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon pisze:

Ah nie mogę uwierzyć własnym oczom! Witamy :kotek:

Teraz to Aga zrobi wszystkim sikusa i będzie najaktywniejszym forumowiczem :piwa:

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 9:32 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

A u mnie plaga grzyba :x
Dziś rano zuwżyłam małe zmiany grzybowe na pućkach u Micka i u Jasia.
Co dzień oglądam koty i co dzień znajduję kolejne zmiany.
F**k

Aga - może jak już się pogodziłaś z komputerem to przyślij mi spis tymczasów, albo zdzwonimy się wieczorem.
O spis proszę też Marlenę, menial.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie lis 13, 2011 9:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dostałam maila od Krakvetu:
"Witam serdecznie
Zamówienia zostały przyjęte. W poniedziałek pójdą do realizacji. W przypadku jakichkolwiek problemów będę się z Panią kontaktować telefonicznie.
Pozdrawiam,
Magdalena Gruszczyńska
Zespół Krakvet"

Może już niedługo dostaniemy przesyłki.
:piwa:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lis 13, 2011 10:42 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Zapraszam do udziału - http://www.facebook.com/event.php?eid=135624293212351

mpacz - a w ogóle da się opanować grzyba bez szczepionki , żeby nie nawracał ?

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 16:48 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Czasem się da, różnie bywa, ja zaszczepiłam Olusia i Tolę teraz, zobaczę jaki będzie dalszy rozwój sytuacji. Wszystkim zmiany smaruję Imaverolem.
adzi z grzybem różnie bywa, czasem szybko i skutecznie się leczy, czasem ciągnie się miesiącami, cóż zobaczymy jak to u mnie teraz będzie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lis 13, 2011 23:42 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Trzeci maluch z Trąbek zachorował :(
Kołek wieczorem zwymiotował obiad. Wieczornego żarełka nie ruszył. Wisiał tylko nad miską z wodą.
Cały ranek jeszcze szalał ze swoją siostrą.

Dałam glukozę, sól, ogrzewam.
Nie mam żadnego weta, do którego mogłabym teraz pojechać. U Bandury dyżur ma dr Z. :evil:
Mały jest cały czas na antybiotyku. Rano pojedziemy do Łukucia.
Ech, miałam nadzieję, że to już koniec chorowania ....
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie lis 13, 2011 23:46 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Monia pkdaj maila podrzuce ci moja trzodke
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon lis 14, 2011 0:19 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Taki mail:

Witam Panią ponownie!:)
Pisałam miesiąc temu w sprawie pomocy wyłapania kotków.
Chciałam odpuścić sobie tę całą "akcję" ponieważ kotów zrobiło się wyraźnie mniej, zostały tylko stare weteranki, a kot przecież potrzebny, bo nie ma szczurów.
Ale jak się okazało - spotkałam sąsiadkę, która regularnie dokarmia kociaki, i powiedziała, że koty zniknęły, bo dzieciaki goniły je z kijami i kamieniami, szukały ich po krzakach, żeby je skrzywdzić:( Więc zdecydowałam się ostatecznie wziąć sprawy w swoje ręce.

Mam jeszcze kilka pytań. Czy mogę liczyć na jakieś wsparcie finansowe ze strony jakiejś fundacji jeśli chodzi o sterylizacje? Bo ja niestety nie mam tyle:( Mogę wesprzeć symboliczną kwotą, ale sama jestem jeszcze częściowo na utrzymaniu rodziców i 4 koty w mieszkaniu... Może Pani wie, gdzie mogę popytać?
I kolejna kwestia, co z kotami po zabiegu? Nie chcę, żeby wróciły na podwórko, tym bardziej, że zbliża się zimna. Sąsiadka mówiła, że piwnice ludzie im zamykają, a sama widzę z okna koty siedzące na liściach od rana. Nie mogę zapewnić im tymczasu, bo wynajmuję to mieszkanie, i współlokatorzy też się nie zgodzą. To były by ok. 4, czy 5 kotków. Dwa młode, gdzieś z czerwca. Śliczne, wesołe, bawią się liśćmi na podwórku. Jedną z tych kotek ze złamaną łapką chciałam zabrać - mamusię mojej Marlenki, ale będzie to możliwe dopiero za rok, kiedy będę odbierać własne mieszkanie.
Może wie Pani, czy ktoś zapewnił by im dom tymczasowy? A w kwestii sterylek, może allegro? Może udałoby mi się skombinować coś na aukcje, chociaż drobiazg..

Przepraszam, że znów Panią zadręczam, ale serce mi pęka, gdy widzę kotki z okna siedzące na liściach i lecące do mnie z krzykiem gdy przynoszę im jedzonko.

Czekam na odpowiedź
Asia L.

Odpisałam, że kotów żadna z nas nie weźmie :( A sterylki? Pani mieszka na Kartuskiej w Gdańsku.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pon lis 14, 2011 6:25 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dziewczyny ktoś o was plecie głupoty!!!!!!!!!!
viewtopic.php?f=1&t=135639
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon lis 14, 2011 7:54 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

biamila pisze:Dziewczyny ktoś o was plecie głupoty!!!!!!!!!!

bez przedstawienia dowodów jest to oczernianie. jak będziecie chciały znajdę prawnika do poprowadzenia sprawy o odszkodowanie przeciwko tej "Kasi". zdecydowanie sugeruję sprawę taką założyć.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon lis 14, 2011 9:38 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Poker71 pisze:

bez przedstawienia dowodów jest to oczernianie. jak będziecie chciały znajdę prawnika do poprowadzenia sprawy o odszkodowanie przeciwko tej "Kasi". zdecydowanie sugeruję sprawę taką założyć.

Może zanim zaczniecie kogokolwiek oskarżać to może zapytajcie druga stronę jak wyglądała ta cała sytuacja. I skąd się wzięło takie oskarżenie. Na pewno dziewczyna nie wyssała sobie tego z palca, nie popieram jej zachowania absolutnie, ale rozumiem ból i bezradność jak kociaki umierały jej na oczach. Kociaki absolutnie dzikie. Ja sama jednego łapałam 4 dni pod rząd i nie udało się więc jestem współwinna ich śmierci.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Pon lis 14, 2011 9:47 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Werneu pisze:
Poker71 pisze:

Może zanim zaczniecie kogokolwiek oskarżać to może zapytajcie druga stronę jak wyglądała ta cała sytuacja. I skąd się wzięło takie oskarżenie. Na pewno dziewczyna nie wyssała sobie tego z palca, nie popieram jej zachowania absolutnie, ale rozumiem ból i bezradność jak kociaki umierały jej na oczach. Kociaki absolutnie dzikie. Ja sama jednego łapałam 4 dni pod rząd i nie udało się więc jestem współwinna ich śmierci.

Sęk w tym, że ta dziewczyna nie odpowiada na pytania. Napisała oskarżycielski post w dwóch miejscach i znikła.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

[poprzednia][następna]