Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki[']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 11, 2011 23:44 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

Sabciu, wyśpij się chociaż :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lis 12, 2011 10:47 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

uwaga, uwaga!
dzisiejsze notowania:
1. Niunia - 21
2. Balbinka 14
3. Quinolka - 13
4. i 5. Bezimienna i Hogata - 10
dziś jest ostatni dzień głosowania!
można już zacząć gratulować Niuni!
... no cóż, wychodzi na to, że Quinolka do Miss'ki!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob lis 12, 2011 16:37 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

Sabciu, skąd trzy malce, miał być jeden, co to w ogóle jest, te duże są okropne, odbiór
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lis 12, 2011 19:01 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

Fasolko, ta JEDNA to jeszcze nie przyjechała 8O
A te 3 są nadprogramowo-awaryjnie, jak stwierdziła Duża :roll:
Na razie specjalnie nie przeszkadzają, bo siedzą w klatce i są maleńkie.Ale pewnie niedługo wyjdą i wolę nie myśleć, jak zaczną rozrabiać! odbiór :twisted:
Sabcia nadajaca z wieszaka
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob lis 12, 2011 22:36 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

Rany, Sabciu, Duża jest nieodpowiedzialna na maks :( :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lis 12, 2011 23:36 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

No właśnie,Fasolko, na maks!
A tosąnasze nowe nabytki, 3 bure pannice, rozrabiają w klatce i maja wilcze apetyty. Trochę mi cih szkoda, bo podobno ktoś je wyrzucił w pudełku! :evil:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Snikers dorasta - oto dowód:Obrazek
Dobrze, że ugania się za Melcią, a nie za mną. Za to Saba wyraźnie zerka w moją stronę. :oops:
Sabcia z przekoconego domu
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lis 13, 2011 5:37 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

Te małe to miały szczęście, że trafiły do Was. Już ich nie musisz żałować.
Pytałaś Dużą, czy Snikers idzie do kastracji? Chyba rzeczywiście dorasta :oops:
Biedna jesteś Sabciu
Obrazek
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lis 13, 2011 9:07 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

MalgWroclaw pisze:Te małe to miały szczęście, że trafiły do Was. Już ich nie musisz żałować.
Pytałaś Dużą, czy Snikers idzie do kastracji? Chyba rzeczywiście dorasta :oops:
Biedna jesteś Sabciu
Obrazek
Fasolka

Fasolko, Snikers idzie do kastracji razem z Sabą. JUTRO :twisted:
Sabcia zakocona po uszki

Nie moglam nie pomóc tym maluchom, podrzucili je Ewie_mrau do pracy, a Ewa ma jeszcze 3 kociaki ode mnie (te od niełapalnej kotki) i one ciągle mająkoci katar. A maluchy na pewno nie szczepione, więc... nie było innej opcji. :oops:
Są sliczne, oswojone, zdrowe, może szybko znajdą domki?
Nazwałam je roboczo Florcia, Tenia i Busia (3 wrózki ze Śpiącej Królewny Disneya - czyli panna Flora, Panna Hortensja i Panna Niezabudka - były pierwszymi trzema paniami, jakie mi się skojarzyły. :lol: )
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lis 13, 2011 9:40 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

jolabuk5 pisze:Fasolko, Snikers idzie do kastracji razem z Sabą. JUTRO :twisted:
Sabcia zakocona po uszki

Nie moglam nie pomóc tym maluchom, podrzucili je Ewie_mrau do pracy, a Ewa ma jeszcze 3 kociaki ode mnie (te od niełapalnej kotki) i one ciągle mająkoci katar. A maluchy na pewno nie szczepione, więc... nie było innej opcji. :oops:
Nazwałam je roboczo Florcia, Tenia i Busia (3 wrózki ze Śpiącej Królewny Disneya - czyli panna Flora, Panna Hortensja i Panna Niezabudka - były pierwszymi trzema paniami, jakie mi się skojarzyły. :lol: )

One szybko znajdą domki.
Florcia :P :P :P jak moja Florka, też bura. Muszę powiedzieć Florce, że ma imienniczkę szukającą domku, Florka to załatwi :ok: (i jej siostrom też).
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lis 13, 2011 14:34 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

Quinolka została wice Miss'ką!
hurrra!
wszystkim, którzy oddali głosy na anczyną piękność, serdecznie dziękujemy!
Obrazek
... kto ma taki nosek jak ja,
nosek jak ja,
nosek jak ja,
no kto?
ja, Quinolka!
... może teraz znajdę wreszcie własny domek?

... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Nie lis 13, 2011 16:30 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

Quinolko, nasze serdeczne GRATULACJE!!!
Sabcia, reszta kotów i Duża
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lis 13, 2011 16:35 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

MalgWroclaw pisze:
jolabuk5 pisze:Fasolko, Snikers idzie do kastracji razem z Sabą. JUTRO :twisted:
Sabcia zakocona po uszki

One szybko znajdą domki.
Florcia :P :P :P jak moja Florka, też bura. Muszę powiedzieć Florce, że ma imienniczkę szukającą domku, Florka to załatwi :ok: (i jej siostrom też).

To prawda Małgosiu - Twoja Florka ma imienniczkę, tez sliczną! Koniecznie poproś Florcię, żeby zaczarowała i wyczarowała domek dla 3 dziewczynek - w końcu nosi imię słynnej wróżki! (wśród 3 dobrych wróżek w disneyowskiej Śpiącej Królewnie Panna Flora była zdecydowanie najważniejsza :D)
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lis 14, 2011 10:51 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

Saba i Snikers (dzięki ewa_mrau i annskr! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: ) pojechali dziś na kastrację. Snikers - wiadomo, dowód przedstawiłam. Saba też potrzebował, jest już wielkim kocurem (prawie jak Sabcia!) i zaczął się zachowywać trochę agresywnie, potrafił nagle zasyczeć czy zawarczeć, jak mu się coś nie podobało (przybycie 3 kociaków też przyjął bardzo niechętnie). A dziś zrobił istny cyrk w transporterze, tak się awanturował, że bałam się o zamkniętego z nim Snikusia, który tylko załosnie popłakiwał i wyciągał łapki przez kratę... No, jak Sabie testosteron spadnie, to mam nadzieję, że złagodnieje :D :ok: Oby tak było, bo charakternego kota trudniej wyadoptować!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lis 14, 2011 11:31 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

jolabuk5 pisze:Saba i Snikers (dzięki ewa_mrau i annskr! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: ) pojechali dziś na kastrację. Snikers - wiadomo, dowód przedstawiłam. Saba też potrzebował, jest już wielkim kocurem (prawie jak Sabcia!) i zaczął się zachowywać trochę agresywnie, potrafił nagle zasyczeć czy zawarczeć, jak mu się coś nie podobało (przybycie 3 kociaków też przyjął bardzo niechętnie). A dziś zrobił istny cyrk w transporterze, tak się awanturował, że bałam się o zamkniętego z nim Snikusia, który tylko załosnie popłakiwał i wyciągał łapki przez kratę... No, jak Sabie testosteron spadnie, to mam nadzieję, że złagodnieje :D :ok: Oby tak było, bo charakternego kota trudniej wyadoptować!

ano zawiozłam
już na podwórku się uspokoił
przez całą drogę do lecznicy też był spokojny
żywię cichą nadzieję, że palce kotologa zostały nie naruszone...
... mry!

ewa_mrau

Post » Pon lis 14, 2011 15:31 Re: Moje koty -dom, tymczasy, przydomowe, szpitalne, Feluś [']

jolabuk5 pisze:Quinolko, nasze serdeczne GRATULACJE!!!
Sabcia, reszta kotów i Duża

... oj, oj, Sabinko!
bardzo dziękuję!
ja też pozdrawiam wszystkich dwu i czterołapych w Twoim domu!
Obrazek
Quinolka
ps. szkoda, że nie macie u siebie św. Dziadeusza
on by się zaraz zaopiekował tymi nowymi maluchami
Q

ewa_mrau

[poprzednia][następna]