Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Magija pisze:Georg-inia pisze:mamuniu, pamiętam Luizkę-anorektyczkę i pierepały związane z jej podróżą do "domu"![]()
ale że to już 6 lat, to bym nie pomyślała
kurcze Ingusia jakie pierepały? Ja nic nie pamietam![]()
Tatianko ta białą koteczka to koteczka z manifestacji przeciw Wojtyszkom, przywiozła ją Pani Dyrektor, jest bardzo przestraszona
w ogóle załamała mnie dziśilośc podrostków
naline pisze:Mam pytanie do wolontariuszek łódzkiego schroniska.
Na forum związanym z zupełnie inną tematyką, ale przy kocim temacie - napisała do mnie dziewczyna, która byłaby chętna zostać wolontariuszką w łódzkim schronisku. Czy któraś z Was byłaby chętna odpowiedzieć na jej pytania? Coś ogólnie napisać?
Dzięki wielkie z góry.
Proszę o odpowiedź na PW, aby Wam wątku nie zaśmiecać.
Duszek686 pisze:O Pszczółce słyszałam wczoraj...![]()
Wściekła jestem strasznie...
Też bym wolała, by nie wracała do tej babkitylko nie wie, czy można to jakos załatwić...
![]()
Duszek686 pisze:Atosowi i Portosowi zrobie opisy dziś i jutro wyślę.
Biedne te koty strasznie.
Georg-inia pisze:O ile domu nie znajdą jutro, to będziemy ogłaszać:
- Lucjana - BN, klatka przy wejściu, stalowo bury chłopczyk ok. 3 m-cy, jego brat dziś poszedł do domu. Chłopak od rana dziczył, a jak braciszka zabrakło, to się rozkokosił i dawał miętolić.
Georg-inia pisze:- Pana Szufelkę - BN, boks 2, buranio w schronie od zawsze, jakieś 5-6 m-cy - to ten, co się natychmiast pakował na szufelkę do zamiatania. Dziczy troszkę, ale jak się rozbawi, albo już się go złapie, to daje się miziać po brzuchu i w ogóle.
Georg-inia pisze:- Iwo - BN, boks 2, złoto-bury z białym, kolega Pana Szufelki. Zachowanie - j.w. Będzie z niego duży kot chyba, bo ma łapy jak rottweilerMgska, może być? podoba Ci się imię?
Georg-inia pisze:Ogólnie z boksu 2 adopcyjne NA JUŻ są cztery sztuki: właśnie Pan Szufelka, Iwo, Vienn i Kris - chociaż uciekają. Reszta zdziczała na amen. Jak te cztery nie znajdą szybko domów - też zostaną w schronie do końca życiado tego Behemocik Mały wylądował w szpitaliku, wyraźnie źle się czuł, skoro dał się wziąć na ręce i zanieść do szpitala. Pobyt tam i podawanie leków mu nie pomogą w nabieraniu zaufania do człowieka
![]()
Georg-inia pisze:Brat z siostrą w klatce po lewej od wejścia, czyli tzw. Stopnie Dzikości (może pamiętacie kartkę z ich klatki? tam było napisane: odłowione do sterylizacji, określić stopień dzikości) są prześmieszne. Chłopak daje się głaskać, zwłaszcza jak się rozbawi. Dziewucha robi minę sowy i prycha - Mgska robiła zdjęcia to Wam pokaże, mało się nie posikałyśmy przy klatce, patrząc na to, co ta mała wyczynia z twarzą i futremPrzydałoby się je rozdzielić, żeby nie miały kontaktu z innym kotem - oswoiłyby się raz-dwa. Tyle, że to awykonalne
![]()
Georg-inia pisze:Saszka z martwym ogonkiem mieszka w klateczce pod drugim boksem. Ma kolegę - albo koleżankę, ja już się poddałam, bo to puchate takie i kompaktowe. I fajowo mruczy. Saszeńka może iść do domu, ogonek ma być robiony przy kastracji, bo teraz trochę kurdupel mały, a poza tym nie przeszkadza mu. Przy załatwianiu potrzeb fizjologicznych kociak ogonek unosi, więc go sobie nie paprze.
aha, i Żuczek ma jednak nr 148.Georg-inia pisze:Bardzo źle czuje się Żuczek z klatki przy trójce. Nie je, Mgska wepchnęła w niego Conva strzykawką. Ma calici, więc to normalne, ale cienko wygląda![]()
Georg-inia pisze:Trzykolorowa Zosia 154 to dla mnie totalna zagadka. Ciągle z wenflonem i podawanymi kroplówkami. Na klatce kartka, że bolesność gardła i nie je. Z gardłem się zgadzam, widać że boli, jak kotka przełyka, natomiast jeśli chodzi o niejedzenie - mam wrażenie, że problem ma podłoże psychiczne. Jak się jej okaże odrobinę zainteresowania, choćby takiego, że pogłaszczesz po wstawieniu miski do klatki - to ona nie je. Ona wpieprza tak, że strach. W zeszłym tygodniu było to samo, w końcu poprosiłam o zabranie miseczki, bo skoro przez kilka dni tylko dziamała, a tu nagle zaczęła wp...lać, to w końcu się to odbije na żołądku i jelitach. Trzeba by z Aniami pogadać, ale mam wrażenie, że Zosia po prostu potrzebuje domu i zainteresowania człowieka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 60 gości