Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 12, 2011 16:01 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

ewar pisze: więc zdjęcia potem, dobrze?

ja się nie zgadzam :evil:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob lis 12, 2011 17:21 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Już wklejam, ale najpierw coś napiszę.Bazyli jest w jednym pokoju z Tino i śpią całą noc, nic się nie dzieje.Myślę, że Bazyli bardzo by chciał się pobawić z kolegą, ale ten strachulec się go boi.Bazyli jest kotem wyjątkowo posłusznym, co p.Iza bardzo podkreśla. Są otwarte drzwi do jej sypialni, Bazyli stoi w progu, a p.Iza mówi "nie wolno" i kot posłusznie odchodzi.Stałyśmy chwilę rozmawiając, p.Iza w otwartych drzwiach, a ja na klatce.Bazyli tylko patrzył z pokoju, nawet się nie ruszył do drzwi.Miziak z niego okrutny, nadal by tylko siedział na kolanach, ale i Tino chyba z zazdrości też się pakuje do p.Izy, czego wcześniej nie robił.Miziastości widać też się kot może nauczyć.Na zdjęciach widać, że Bazyli ma piękną sierść.Na niektórych wydaje się być kotem bez uszu :mrgreen: On ma chyba problem z ich myciem, bo łapy ma grube i nie ma jak w tych przyklapniętych uszach gmerać.Łapy ma grube i krótkie, jest taki "niskoskanalizowany", raczej krępy.Na jednym zdjęciu widać, że ma krzywe biodra, ale biega, skacze bez problemu.
Obrazek -śniadanie do łóżka, intestinal smakował.
Obrazek- widać, że nie lubi pozować
Obrazek Obrazek
Obrazek-nowa zabawka bardzo się podobała
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 12, 2011 18:05 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

alez on fajny!!! megapuchatość :1luvu: :kotek: :1luvu:
a może (w sprawie q...) pomogłoby wiecej ruchu??

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Sob lis 12, 2011 18:44 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

O, p.Iza dba o to, bawi się z nim, zmusza do biegania.Czasami koty mają takie problemy, miejmy nadzieję,że intestinal pomoże, jeśli nie, robimy badania.Lepsze to niż biegunka, ale i tak tego nie można zlekceważyć.
A misio to on jest :lol:

ewar

Post » Sob lis 12, 2011 19:38 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Witaj Piękny Bazylku :1luvu:
ale z Ciebie cudny, śliczny niskozawieszony kot :mrgreen: :lol:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Sob lis 12, 2011 23:32 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Na tych zdjęciach w pełnej krasie widać lśnienie jego futerka :)
Ewar, a czy gastro intestinal nie jest raczej na biegunki? Przyznaję, że nie stosowałam tego nigdy, więc się nie znam, ale z ciekawości sprawdziłam w guglach. Na zaparcia RC zaleca fibre response (http://www.royal-canin.pl/choroby-uklad ... ,5337.html). No, ale nie wiem, czy stan Bazylego można nazwać „przewlekłym zaparciem”?

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Nie lis 13, 2011 0:09 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

U mojego kota, który ma problem z kamieniami kałowym intestinal sprawdził się rewelacyjnie. Przy takich zaparciach również zakraplam olej z pestek winogron do karmy. Ponadto błonnik. Np. colon c lub inne. Jest tego trochę na rynku. Ja tak sobie radzę i daje to rezultaty. Parafina to już ostateczność, bo ona daje poślizg, ale tu chodzi o to, żeby zminimalizować problem, a więc zmiękczyć kupę. Może ktoś ma jeszcze inne sposoby na ładna kupę? :mrgreen:
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Nie lis 13, 2011 6:28 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bazyli też dostaje olej, chociaż nie bardzo to lubi.Parafiny już nie dostaje.Wiem, że nie można jej dawać w nieskończoność, anemizuje, czy coś podobnego.Wetka zaleciła intestinal.Ma dostawać wyłącznie tę karmę, nic innego przez kilka dni i jeżeli nie będzie poprawy zrobimy dodatkowe badania.To taki dobry, mądry kotek, nie chciałabym , aby cokolwiek mu dolegało.Kupa jest codziennie, ale właśnie bardzo twarda.Nie wiadomo, co ta bieda jadła zanim pojawiła się tutaj na podwórku.Pewno niewiele, potem Bazyli miał już jedzenia w bród, nie wiem, czy taka radykalna zmiana nie spowodowała kłopotów.

ewar

Post » Nie lis 13, 2011 13:06 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Dzwoniłam do p.Izy.Ponoć Bazyli wsuwa intestinal aż miło :lol: Możliwe, że czuje, że mu to pomaga, bo była kupka i jakby nieco luźniejsza. :P Głupio tak pisać wciąż o defekacji :oops: , ale w końcu to ważne, prawda?
Rano Bazyli zapraszał p.Izę do zabawy, z Tino nie ma co próbować, bo buranio się nadal boi, chociaż Bazyli nie robi mu nic złego.Z resztą Bazyli ma obcięte pazurki, a Tino nie, Bazyli nie ma lewego górnego kła, suma sumarum Tino jest lepiej "uzbrojony" jakby co :mrgreen:

ewar

Post » Nie lis 13, 2011 17:56 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Cześć Bazylku :1luvu:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Pon lis 14, 2011 20:16 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

U Bazylego bez zmian. Muszę jutro dokupić intestinala, oby tylko zaczął działać.Bazyli jest bardzo zabawowym kotem.Zaprasza p.Izę do zabawy, zaczepia, a kiedy nie może się doprosić to bawi się sam.Nadal obie jesteśmy zdumione jego posłuszeństwem, tym, że taki jest mądry, że rozumie, co do niego się mówi.Fajny jest i już :lol:

ewar

Post » Wto lis 15, 2011 7:20 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bazylku :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto lis 15, 2011 9:52 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Wiecie co, mnie się ostatnio śniło, że Bazyli jest taki mądry, że ja mu do futrzanych pięt nie dorastam :oops: Już nie pamiętam, na czym polegała ta mądrość, ale czułam się przy nim taka nierozgarnięta, onieśmielona i ogólnie niegodna przebywania w jego towarzystwie...

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Wto lis 15, 2011 11:12 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

:ryk: :ryk: :ryk:

ewar

Post » Wto lis 15, 2011 21:47 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Mówiłam o tym p.Izie.Śmiała się bardzo.A Bazyli jest..całuśny.Naprawdę, wciąż dotyka twarzy pyszczkiem :lol:

ewar

[poprzednia][następna]