DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 11, 2011 16:20 Re: DT Smarti 7 !! dwupaczek w domku !

Właściwie nie wiem jak mam Ci napisać, że nie rozróżniam kotów.
Rozróżnienia dokonałaś Ty i ja idę tym tropem.
Nie chce mi się, nie widzę sensu tego, abym teraz szperała i wyciagała Ci koty, które nie są ode mnie, a którym w adopcjach pomogłam. A może trzeba tak zrobić.
Przyznam szczerze, ze jeszcze kilka stron temu pisałaś, zę jak wyadoptujemy 18 kotów, ktore są u Ciebie to zrobimy sobie przerwę. I o tym mówię. Ja tej przerwy potrzebujęę, bo jestem sama, nie mam a w tej chwili żadnego zaplecza finansowego a mam lawinowo rosnące długi więc muszę znaleźć pracę, jakies stabilne źrodło dochodu, aby najpierw zatrzymać przyrost długów, potem je zacząć spłacać, zapłacić zaległe czynsze aby mnie nie wyrzucili na bruk razem z kotami itp. Przerwy potrzebuję bo gdy zasłabłam na schodach, na chwilę straciłam przytomnośc to stwierdziłam, że nie są to już przelewki, tym bardziej, że w zesżłym roku moje wyniki krwi były szokujące nawet doświadzconych hematologów. O uporządkowaniu życia osobistego nie wspominam, bo z tego powodu się nie umiera :mrgreen: (no chyba że pośrednio, z powodu próby S jaka jest w stanach głębokiej depresji :mrgreen: ).
W związku z powyższym nie daję Ci gwarancji na pomoc. Nie dlatego że nie chcę, nie dlatego że to nie ja wypatrzyłam te koty, tylko dlatego że po prostu moje życie wygląda tak jak wygląda i nie moze tak być dłużej. Czy wiedziałam pół roku temu, ze tak będzie? Nie.
Nie znaczy to że nie będę pomagać - nie daję Ci gwarancji, ze każdy kot, którego teraz weźmiesz, będzie przez mnie obfotografowany, napiszę tekst do ogłoszeń, uproszę Adama o allegro i sama zrobię ogłoszenia na innych portalach. Będę odbierać telefonu i rozmawiać z róznymi osobami o adopcji (zobacz, ze w wątku piszę i/lub Tobie mówię tylko o sensownych telefonahc, z ktorych najczęściej są domki, o wielu innych, bezsensownych po prostu nie wiesz.), pojadę na wizytę pa a potem z Tobą zawieźć kota do ds. To jest full servis, którego chyba nikt inny nie oferuje na forum. Jest większy podział pracy. Zresztą nie chcę w to wnikać bo to i tak nie zmienia sytuacji.

I chyba chodzi o takie trochę podzielenie pracy, jak było na początku. Mogę pomagać, ale nie chcę czuć się zobowiązana do pomagania - dla mnie to jest znacząca róznica, zresztą mnie znasz, ze jak się zobowiążę to tak jak pisała Erin: u mnie słowo droższe pieniędzy :mrgreen:
Dlatego nie gwarantuję Ci pomocy każdemu kotu który do Ciebie teraz przyjedzie. W,łaśnie z tego powodu, ze jak napiszę: na pewno Ci pomogę to staje się to automatycznie moim priorytetm w życiu, staje się to ważniejsze np. od przeglądania ogłoszeń o pracy. Np dzisiaj zamiast robić transkrypcje wywiadów kończę ogłaszać Rysię, bo wczoraj mi się nie udało skończyć.

Poza tym przecież sama mozesz się zwrócić do adama o ogłoszenia. Nie czytałam podlinkowanego wątku (jedynie tytuł, ktory też wczesniej widziałam), ale chyba za tymi kotami stoją jacys ludzie i mogą się włączyć do pomagania, np. pisząc teksty do ogłoszeń. Jak będzie jakas wizyta pa w Warszawie czy okolicach i będę mogła to oczywiście że pojadę.
Mi chodzi tylko o to, ze dla mnie deklaracja: "gwarantuję CI pomoc przy kotach" oznacza wspomniany wcześniej full serwis, teraz wiem, ze nie mogę Ci tego zagwarantować i sprawę stawiam jasno.

No i BTW wcale nie ma pewności, zę ne wyprowadzę się z Warszawy.. :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lis 11, 2011 16:44 Re: DT Smarti 7 !! dwupaczek w domku !

Szalony Kot pisze:Jeśli czujesz, że w razie czego dasz radę chociaż przez pewien czas to utrzymać - to weź koty w potrzebie. Ale w ostatecznym rachunku zawsze, każdy z nas, musi liczyć, że zostanie ze swoim kłopotem sam. I zawsze to mieć na uwadze, niezależnie od deklaracji innych.

Nie , Szalony K. , smarti nie została sama. Zostać samemu z kłopotem oznacza wziąć/dostać koty od ludzi i zostać bez pomocy. Tu jest inna sytuacja - smarti ma zagwarantowaną pomoc w adopcji kotow , ktore ma ode mnie. Jednak staje przed decyzją co dalej: są nowe koty, którym chce pomóc - i w tej nowej sytuacji, ktorej jeszcze nie ma, a ktora moze być, ja nie daję gwarancji ze każdego nowego kota obejmę swoim full serwisem. I piszę o tym jasno i wyraźnie już teraz, zanim smarti weźmie te nowe koty własnie po to, aby wiedziała "na czym stoi".
To oznacza tylko i wyłącznie brak full serwisu, ale nie oznacza braku jakiejkolwiek pomocy z mojej strony. Tylko moja pomoc kotom w ogole, nie tylko smartkowym, musi być elementem mojego życia, jedną z rzeczy , spraw, które się w moim życiu dzieją, a nie głównym priorytetem, tak jak jest teraz, gdy moje życie jest podporządkowane kotom. Ok, napiszę coś czego akurat się wstydzę (choć wiele osób na forum wydaje się być z tego dumnymi, że tak się dzieje): teraz moje życie jest podporządkowane kotom. Plan mojego dnia wyznaczają sprawy kocie, a gdy już się z nimi uporam, wtedy zajmuję się innymi (praca, jedzenie, moj lekarz, badania, teatr itp.) Pewnie łatwo się domyśleć że już od dłuższego czasu, już od wielu miesięcy nie ma dnia, w ktorym uporałabym się ze wszystkimi kocimi sprawami, więc też nie ma czasu na nic innego w moim życiu, w czym ułatwia mi bycie bez pracy i rwanie jakichś pojedynczych zleceń. Czasami się zdarzają dni kiedy wszystkie kocie sprawy załatwię, ale wtedy jest już najczęściej srodek nocy i idę na chwilę spać.
I tak już nie chcę i nie mogę żyć. To nikomu nie służy, nie jest dobre ani dla mnie, ani dla kotów tak naprawdę. Stąd muszę coś zmienić i dlatego nie gwarantuję już full serwisu.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lis 11, 2011 17:55 Re: DT Smarti 7 !! dwupaczek w domku !

ok-no i to jest jasne i rzeczowe postawienie sprawy,za co jestem Ci wdzięczna choć nie powiem że szczęśliwa....

obfotografowywanie odpada bo to robi od lata Durian :mrgreen: i to całkiem nieżle :ok:

zostaje więc:
1 dawanie ogłoszeń-najczęściej allegro,
2 odbieranie głupich i nie głupich telefonów - maile biorę na siebie.
3 odbywanie wizyt pa.
4 zawiezienie ze mną do towarzystwa kota do domku -choć to tylko dla przyjemności a więc zupełnie niekoniecznie :D

tak naprawdę zostają więc 3 punkty w których chciałabym uzyskać pomoc.
chciałabym-nie znaczy muszę-jednak miło byłoby mi gdybym uzyskała.

Czy w związku z powyższym spośród wszystkich znajomych i zaprzyjażnionych z DT Smarti osób, są osoby które zechciałyby wziąć na siebie w całości lub w określonej części poszczególne zadania?

Ja również postawię sprawę jasno-
:arrow: mam miejsce dla kotów,(wczoraj dziewczyny stwierdziły że tych które zostały prawie nie widać 8 ) ,ja jednak chcę doprowadzić do syt aby było ich u mnie nie więcej niż 13 :mrgreen:
:arrow: mam pieniądze aby je bardzo dobrze wykarmić,łącznie z odżywkami,weterynaryjną karmą itp
:arrow: mam DT-owego weta ogólnego oraz możliwość wizyt u specjalistów aby zadbać o ich zdrowie,

Bardzo chciałabym dalej pomagać kotom - tylu kotom na ile mnie stać i tylu dla ilu mam komfortowe warunki.
Jednak będzie mi duuużo trudniej robić to wszystko całkowicie samej .
Dlatego prosze o pomoc w zakresie czynności o których napisałam.

a więc kto pomoże DT Smarti?
:D

P.S.
wiem że do zrobienia ogłoszeń można zobowiązywać dającego kota-jednak uważam że nasz system sprawdza się lepiej co widać po ilości i jakości adopcji.
Ostatnio edytowano Pt lis 11, 2011 18:03 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lis 11, 2011 18:04 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Skończyłam pakiecik dla Rysi - wyszło mi 19 portali. Nie licząc kilku ogłoszeń skasowanych przez Everesta :evil:
Nie robię allegro więc tego nie ma, a nie ukrywam, że allegro jest źrodłem największej ilości domkow.

edit: cholerne literowki.

Marzenia11

Post » Pt lis 11, 2011 18:06 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Kocie poważnie? :?: :1luvu:

tak powiedzmy w ciągu tygodnia,góra dwóch od wiadomości że kot gotowy do domku ?

(podobno ostatnio większość kotów poszła z Allegra i Gumtree)

dzięki Marzenia :D :kotek: :1luvu:

-czyli zostają wizyty pa na terenie Wawy i okolic, bo telefony mogę w sumie,jak dawniej, wziąć na siebie. :D
Ostatnio edytowano Pt lis 11, 2011 18:08 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt lis 11, 2011 18:10 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

super :D :ok:

czyli szukamy jeszcze kogoś z allegro

a tak w ogóle to co to znaczy "mieć allegro"?

smarti

Post » Pt lis 11, 2011 18:12 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Założyć tam konto i płacić za ogłoszenia, bo każde kosztuje.
Ja się nie orientuję w tym, nie mam czasu na przysiądnięcie, żeby to zrozumieć.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lis 11, 2011 18:20 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

allegro jest dosyc skomplikowane i trudno się w nim poruszać, przynajmniej na początku. Niedawno probowałam sie w to wgłębić i stwierdziłam, ze łatwiej i szybciej będzie przekonać Adama do ogłoszeń. :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt lis 11, 2011 18:28 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Marzenia11 pisze:allegro jest dosyc skomplikowane i trudno się w nim poruszać, przynajmniej na początku. Niedawno probowałam sie w to wgłębić i stwierdziłam, ze łatwiej i szybciej będzie przekonać Adama do ogłoszeń. :mrgreen:

czy w takim razie skoro Kot oferuje się robić ogłoszenia to Ty możesz zapytać Adama o samo Allegro?

smarti

Post » Pt lis 11, 2011 18:29 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Ja mogę fejsbuczka obsługiwać :)
Allegro też chyba nie rozkminię, a na wizyty pa z chęcią bym jeździła - tylko trochę daleko mam :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lis 11, 2011 18:31 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

smarti pisze:
Marzenia11 pisze:allegro jest dosyc skomplikowane i trudno się w nim poruszać, przynajmniej na początku. Niedawno probowałam sie w to wgłębić i stwierdziłam, ze łatwiej i szybciej będzie przekonać Adama do ogłoszeń. :mrgreen:

czy w takim razie skoro Kot oferuje się robić ogłoszenia to Ty możesz zapytać Adama o samo Allegro?

powiem szczerze ze na razie nie mogę :| powaznie.

Marzenia11

Post » Pt lis 11, 2011 18:33 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Ja mam konto na allegro. Mogę pomóc w razie czego. I zdarza mi się robić różne ogłoszenia. :lol:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pt lis 11, 2011 18:40 Re: DT Smarti 7 !! kto zechce pomóc ??

Erin :1luvu: fejsbuczka chyba Kot ogarnia więc w razie by co wspomogłabyś Kota :D

Mruśkowo :1luvu: czy mam rozumieć że mogłabyś ogłaszać koty na allegro?

smarti

[poprzednia][następna]