Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Miya2 pisze:Serce rośnie jak widzę tylu zapalonych kotomaniaków, ja też się ze wszystkimi przywitam, jestem Ilona, stan zakocenia: cztery sztuki: Louis zwany Kluskiem, jedyny chłopak, Mana -tak czarna ze widać tylko oczy, Saya-słodka bura kluseczka o wadze dwóch kotów( dzielnie walczymy z nadwagą) i od niedawna Kropka zwana Melą - łobuziak i pieszczocha. Niestety nie ma już z nami mojej najukochańszej smoczycy - Miyuni.
ewka63 pisze:WitajcieCieszę się, że do Was trafiłam. Poczytałam dziś co nie co, jeszcze całe mnóstwo przede mną. Wpadłam na tę stronkę po rozzaleniu na innej, zupełnie nie zwierzęcej stronie.
Otóż, na jednym z portali kulinarnych( który nota bene bardzo lubię) zarejestrwała sie osoba i od razu dała na forum ogloszenie, że potrzebuje persa dla swojej koteczki w celach matrymonialnych. Ja zadałam tylko pytanie: po co? No i napomknęłam o pseudohodowli. Zostałam uznana za egoistyczną idiotkę.
Ale tutaj chyba jestem we własciwym miejscu:)
Mam dwa szczęścia z Fundacji AFN. Jedno bure - Julek zwany Żulianem i jedno czarne z pomarańczowymi oczami - Batman. Są z nami od 8 października. Od weta praktycznie na razie nie wychodzimy ( chyba będziemy musieli czynsz tam płacić) Ale mamy nadzieję na lepsze zdrówko
Wcześniej mielismy Tolusia, ale zmarł 27 sierpniaBył najmądrzejszym kotem świata.
ilgatto pisze:Miło mi. Twoje Koty są równie piękne. Jak zresztą wszystkie futerka chodzące po ziemi![]()
Doczytałam o TolusiuRozumiem Cię. Po odejściu Maciusia sparafrazowałam przepiękny wiersz pani Wisławy Szymborskiej "Kot w pustym mieszkaniu". To nic wielkiego(nie mam wielkiego daru),ale wtedy serce chciało mi pęknąć i tak to wyszło:
Talerzyk jest i ryba też
I ręka ta sama co rybę kładzie
Ktoś tutaj był i się ocierał
przytulał i grzał mnie.
Do wszystkich szaf zajrzałam
nikt nie miauknie
nikt nie rozrzuci papierów nie siądzie na progu
cichutko, bez skoków pisków odszedł z mojego domu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: AdsBot [Google], Google [Bot], Google Adsense [Bot], kasiek1510 i 1411 gości