Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
klauduska pisze:taa.. u 3/4 osób to szczury rządzą, a nie koty właśnie
jak dostanie kot dziaba przez pręty klatki, to mu się się odechce rządzenia szczurami![]()
przy 2. szczurach na dobrej ściółce to sprzątania nie ma prawie wcale. ja swojemu stadu sprzątam generalnie raz na 3tyg a codziennie tylko wymieniam szmaty + przecieram półki, hamaki zmieniam co 3-4dni.
karma też na 2 wychodzi mega tanio. ja kupuję 5 kg za 35zł i mi schodzi w msc [ja mam stado 6 szczurów]. teraz mam u siebie z dt 20szczurów, to wiadomo czuje się różnicęale już się przyzwyczaiłam, że nigdy nie ma u mnie tylko jednej klatki
szczury są niesamowicie inteligentne i żyją w swoich stadach jak ludzie wśród znajomych. genialne jest ich obserwowanie i poznawanie bliżej.
---
nie wiem co to jest ta twoja Walentynka, ale I TAK szczurów NIE wolno trzymać w pojedynkę. to zwierzęta BARDZO silnie stadne.
jopop pisze:Aleba - przez Ciebie kierowcy zgłaszający się na następne akcje będą też oczekiwać salonów
klauduska pisze:szczury cierpią będąc w pojedynkę. popadają w depresje i apatie oraz mogą bardzo ciężko zachorować. i mówię to całkiem serio.
nigdy człowiek nie zastąpi szczurowi drugiego szczura. i tak, pojedynczo trzymane szczury bardzo silnie się związują z właścicielem, bo po prostu potwornie pragną towarzystwa, którego człowiek w odpowiedniej ilości i tak nie jest w stanie mu zapewnić.
a Meg to w labie pracuje, że ma dostęp do wyciągania szczurów?
edit:
szukałam użytkownika i nie wiem o kim ty mówisz.
tam Megów jest za dużo, albo ma jakis inny nick ktoś z większą ilością postów albo nie ma postów wcale.
Aleba pisze:jopop pisze:Aleba - przez Ciebie kierowcy zgłaszający się na następne akcje będą też oczekiwać salonów
To da się załatwić, tam jeszcze zostało kilka kotów do odłowienia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue, Szymkowa i 51 gości