Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 08, 2011 11:03 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

W sprawie szczurów to piszcie do Meg. Jak chcecie uratować jakieś od żywota w laboratorium, to ona znajdzie dowolną ilość szczurząt, w dowolnym wieku...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 08, 2011 11:16 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

klauduska pisze:taa.. u 3/4 osób to szczury rządzą, a nie koty właśnie :P
jak dostanie kot dziaba przez pręty klatki, to mu się się odechce rządzenia szczurami :P ;)
przy 2. szczurach na dobrej ściółce to sprzątania nie ma prawie wcale. ja swojemu stadu sprzątam generalnie raz na 3tyg a codziennie tylko wymieniam szmaty + przecieram półki, hamaki zmieniam co 3-4dni.
karma też na 2 wychodzi mega tanio. ja kupuję 5 kg za 35zł i mi schodzi w msc [ja mam stado 6 szczurów]. teraz mam u siebie z dt 20szczurów, to wiadomo czuje się różnicę ;) ale już się przyzwyczaiłam, że nigdy nie ma u mnie tylko jednej klatki ;)
szczury są niesamowicie inteligentne i żyją w swoich stadach jak ludzie wśród znajomych. genialne jest ich obserwowanie i poznawanie bliżej.

---
nie wiem co to jest ta twoja Walentynka, ale I TAK szczurów NIE wolno trzymać w pojedynkę. to zwierzęta BARDZO silnie stadne.

Szczur to był. Pojedynczy. Ja byłam jej stadem najwyraźniej ;)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lis 08, 2011 11:31 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

szczury cierpią będąc w pojedynkę. popadają w depresje i apatie oraz mogą bardzo ciężko zachorować. i mówię to całkiem serio.
nigdy człowiek nie zastąpi szczurowi drugiego szczura. i tak, pojedynczo trzymane szczury bardzo silnie się związują z właścicielem, bo po prostu potwornie pragną towarzystwa, którego człowiek w odpowiedniej ilości i tak nie jest w stanie mu zapewnić.

a Meg to w labie pracuje, że ma dostęp do wyciągania szczurów?
edit:
szukałam użytkownika i nie wiem o kim ty mówisz ;).
tam Megów jest za dużo, albo ma jakis inny nick ktoś z większą ilością postów albo nie ma postów wcale.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto lis 08, 2011 12:18 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

jopop pisze:Aleba - przez Ciebie kierowcy zgłaszający się na następne akcje będą też oczekiwać salonów :ryk:

To da się załatwić, tam jeszcze zostało kilka kotów do odłowienia ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto lis 08, 2011 12:47 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Hmm, Olu, czyżbyście mieli na wydaniu cztery czarne koczurki :mrgreen: ?
Mogę wziąć od razu na DS, bo zbieram takich :smokin:
Jeżeli byłoby więcej, to też nie ma sprawy :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto lis 08, 2011 14:13 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

klauduska pisze:szczury cierpią będąc w pojedynkę. popadają w depresje i apatie oraz mogą bardzo ciężko zachorować. i mówię to całkiem serio.
nigdy człowiek nie zastąpi szczurowi drugiego szczura. i tak, pojedynczo trzymane szczury bardzo silnie się związują z właścicielem, bo po prostu potwornie pragną towarzystwa, którego człowiek w odpowiedniej ilości i tak nie jest w stanie mu zapewnić.

a Meg to w labie pracuje, że ma dostęp do wyciągania szczurów?
edit:
szukałam użytkownika i nie wiem o kim ty mówisz ;).
tam Megów jest za dużo, albo ma jakis inny nick ktoś z większą ilością postów albo nie ma postów wcale.

Wątek Megany: viewtopic.php?f=21&t=131742

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 08, 2011 14:20 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Aleba pisze:
jopop pisze:Aleba - przez Ciebie kierowcy zgłaszający się na następne akcje będą też oczekiwać salonów :ryk:

To da się załatwić, tam jeszcze zostało kilka kotów do odłowienia ;)

Jeszcze fajniej jest w pubie rockowym :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lis 09, 2011 8:56 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Najmilszy gnojek (ten, który mruczał w trakcie łapania :roll:) urządził mi dzisiaj rano rzewną awanturę. Bo przyszłam, oczy zakropliłam, a kotka nie głaszczę :roll:
Mruczą już wszystkie.
Beznadzieja...

Aha, gdyby ktoś miał do oddania jakieś żarełko (najlepiej dla juniorów), to chętnie przygarniemy.
Od karmicielki dostałam 4 puszeczki whiskasa i chrupki friskies. Na dzień dobry podałam, bo nic rozsądniejszego nie miałam pod ręką. Ale oczywiście towarzystwo pięknie się po tym posrało, więc muszę je przerzucić na coś lepszego. Na razie Koza podzieliła się z nimi intestinalem.
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro lis 09, 2011 11:15 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Mam jeszcze pół worka Puriny dla kociąt, więc chętnie się z Wami podzielę :D
Jeśli jesteś zainteresowana, daj znać, kłopot jest tylko w dostarczeniu -super, gdybyście mogli odebrać żarełko ode mnie z Ursynowa.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw lis 10, 2011 10:57 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Haniu, dziękujemy bardzo za żarełko! :)

Do piwnicznych dzieciaków dołączyła wczoraj dorosła szylka z tego samego ogródka. Gluci i chrycha, więc musi się przeleczyć przed sterylką.
Oczywiście daje się brać na ręce i grzecznie obsługiwać :roll:
Dzieciaki szczęśliwe bardzo, najmilszy mały od razu obarankował szylkę, a potem zaczął szukać cyca :twisted:
Rano pięciokot leżał na kupie (kupie kotów, nie kupie w tradycyjnym tego słowa znaczeniu ;) – tradycyjne znaczenie na szczęście ląduje w kuwecie).
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw lis 10, 2011 11:15 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Uwaga! mamy kolejnego kota bardzo pilnie szukającego DT! kotka ma tylko kilka dni, potem ma trafić do schronu. Ja mam u siebie prawie 40 sztuk i kokcydia :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek

Uwielbia mizianki kolanka i mruczałka z niej straszna. Tylko do przytulania i kochania.

Wczoraj znaleziona i zaszczepiona, ma ok. 4-5 miesięcy!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lis 10, 2011 11:16 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

To jest Taryfka?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lis 10, 2011 11:17 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Taryfek jest ZNACZNIE mniejszy ;) i jest kocurkiem - ok. 8-9 tygodni ma.
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 10, 2011 11:18 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

aaa... mylą mi się te pojazdy :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lis 10, 2011 11:19 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

no przecież nie wygrażałabym Taryfkowi schronem :twisted:
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]