Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 09, 2011 20:22 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Kotika mnie pogoniła ... :?
Więc trochę, choć mi troche późno i praktycznie ... nie wiem co pisać... :roll:
więc tak :
Obrazek
Obrazek

to dzisiejsza prezentacja :mrgreen:
Były lepsze ustawienia, ale kolejny raz nie udało mi sie zrobić zdjęć w ruchu komórką. Np w czasie balansowania na grzejniku panelowym, za który wpada ogon i się tam rusza, co oczywiście prowokuje kota do łapania... no i wiadomo...
Po tych wszystkich antybiotykach, co też od razu pisałam, wszystkie objawy kupowo-żołądkowo-jelitowe [chyba] przeszły. Na stres podobno nałożyła się biegunka, która sprowokowała więcej bakterii, które...itd. Migdał został wyleczony wirtulanie, bo ani razu nie udało mi się zabrać go do lecznicy - chodziłam sama i dokładnie opowiadałam o kupie głównie , bo inne zachowania i 'wyglądy' były normalne. Prawie.
Zrobił sie duży. Przytył. Z całą pewnościa nie jest małym, delikatnym kotkiem :mrgreen: Nie wiem ile waży, ale jak jeszcze przytyje to bedzie .... gruby :lol:
Nieśmiałym jest tylko nadal jak ktoś przychodzi - siedzi w norze, po dłuższym czasie o ile jest spokój i nikt po domu nie gania, wychodzi, spogląda zza winkla i ucieka natychmiast jak ktoś ruszy ręką :roll: . Gość za drzwi - Migdał się materializuje w pokoju, przedpokoju, z ogonem do góry... w ogóle nie ma sprawy 'zawsze tu byłem'.
Morela - Migdał , bez zmian. On próbuje, ona burczy. Nie ma łapoczynów, poza tym, że młody odwróconą tyłem Morelkę, próbuje dotknąć łapą, za co natychmiast zostaje ostro zwyzywany.
Zdaża sie, że kotka się zapomni i dotkną sie noskami, ale - wbrew moim oczekiwaniom - nic z tego nie wynika, bo jak Morela sie zorientuje, że się zapomniała , to przy następnej próbie wydowywa się z niej lwi ryk. I tyle.
Do mnie ma stosunek ... przyjacielski :mrgreen: . Przyłazi do wyra, najczęściej kładąc sie na szyi [czasem na niej stając :twisted: ], na głowie i przylepiając do twarzy, mrucząc i tuląc sie, więc to znaszę jak dlugo mi oddechu starcza. Absolutną miłość przejawia też w kuchni, leżąc na ladzie [którą teraz zajmuje w całości] , próbując wyżreć coś w czasie krojenia... Przytula buzię, liże i takie tam. Albo stoi koło nóg i delikatnie dotyka. Jak stoi na podlodze to przednimi łapkami trzyma za krawędź szafki - długi jest. Ogólnie jest w typie kota orientalnego - tzn. tylko w typie - długi, długie łapy, mała głowa z takim pyszczydłem wydłużonym . Różowy nochal, buzia, tak jakby mało sierści na twarzy - żadnego puszku.
I oczywiście żadne kolanka, na rękach sztywnieje, pazury są nietykalne. Ale nie robi krzywdy, popiskuje nadal cieniutko, mruczy i ogólnie idzie z nim wyrobić towarzysko. Wyjada Moreli, pcha jęzor do puszki z groszkiem [lubi tę wodę], do pomidorów...
Ale Boo, która go wczoraj widziała, mówi , że jest piękny... 8O , zakładam , że po prostu jest w jej typie :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lis 10, 2011 10:07 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Pisze się 'zdarza' - sieroto... :twisted:

Zapomniałam napisać, że poza tym Migdał przejawia absolutne kocie nieprzystosowanie do niektórych spraw. Piłeczki, myszki, różne takie na sznurkach szczurki to i owszem, ale kompletnie nie wie do czego służy torba foliowa, kartony omija z zupełna obojętnością - a ja się głupia cieszę jak mam jakiś z paczki... To, że nie wchodzi na wyższe półki - też jakby ich nie widział - i nie łazi po wannie, zwalam na zwichrowane widzenie. Ale kapiąca woda też go nie obchodzi :roll: - no i co z takim kotem :wink: . A biedna Morelka się też tak nie bawi już, bo musi obserwować czy Migdał się nie zbliża. Jak się zbliża to jest po zabawie :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 10, 2011 10:45 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Jaki piękny :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wygląda tak dystyngowanie!!! To szkachetne spojrzenie!!! Boo ma w 100% rację, wspaniały kawaler z niego wyrósł. Całusy od ciotki z Gdańska!!!
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt lis 11, 2011 6:32 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Jest śliczny taki długiiiiiiiii :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt lis 11, 2011 9:36 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Wszystkie macie coś z poczuciem estetyki kociej :twisted: :mrgreen:
Kot powinien wyglądać tak: być okrąglutki, grubiutki [ale zdrowy!] , na krótkich łapkach grubiutkich, mieć dużą, okrągłą główkę z krótkim noskiem [nie pekińczykowo-persową]; ogon i uszy mogą być długie. Nie powinien być krówką :twisted: [tylko kotem :mrgreen: ]. Nie powinien przypominać fresków egipskich :twisted:, przemalowanych na czarno-biało!

Zupełnie nie wiem dlaczego na szyi??? całym ciężarem! Nocą!Częściowo na głowie, przy okazji zatykając mi usta!

Właśnie dostał talerzyk [nie wiem za co :twisted: ] mleczka ryżowo-migdałowego. Zobaczymy... Po wszystkich produktach z mlekiem krowim ma sraczkę :? A lubiłby ... mmm, i owszem.

Obrazek

morelowa

Post » Sob lis 12, 2011 23:28 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Piękny jest. I jakiś bardzo poważny. :1luvu:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie lis 13, 2011 10:33 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Poważny bo się do zdjęcia na sekundę ustawił :D . Poza tym przejawia objawy mienia źle w głowie :mrgreen:

Dla zainteresowanych - mleczko ryżowe i tp. bez laktozowe - jest dobre dla kotów! Niestety, dla mnie też! A to ja dystrybuuję :lol: Aha, woda z groszku konserwowego i pomidory z puszki tez sa pycha dla kota - nie sprawdzałam jak bardzo , pozwoliłam tylko na troche...Nie dla każdego kota - Morela takie rzeczy uważa za truciznę!
Już nie jest taki szczypior i niestety mylą mi się koty jak przechodzą na granicy widzenia 8O - od tyłu różnią się tylko jedną łatką. Jak młody jeszcze przytyje - a mam zamiar do tego doprowadzić :mrgreen: - to już ich nie będę tzw. 'kątem oka' rozróżniała ...

Obrazek

morelowa

Post » Pon lis 14, 2011 2:38 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Uważaj z tym przytyciem, bo później będziesz pytać jak odchudzic kota. :wink:
Obrazek

kotika

Post » Pon lis 14, 2011 7:29 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Smoczy Migdał ma porażające spojrzenie Sfinksa.
Grubiutkie koty są ładniutkie, a on jest superprzystojny.
Morelowa, szczęściaro, masz na co dzień dawkę miauczącego Egiptu i to bez ruszania się z Opola! :ryk:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto lis 15, 2011 1:12 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

każdy kot ma coś ze sfinksa.
Obrazek

kotika

Post » Nie gru 18, 2011 19:12 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Obrazek

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 18, 2011 19:31 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Ciekawe co ma ze sfinksa... bo chyba nie to tłuste, wiszace dupsko :mrgreen:
Ale fakt - pychol nadal śpiczasty, główka mała :roll: . Większy , wyższy od Morelki, może mniej okrągły, ale głowę ma mniejszą !!! ciekawe jak z zawartością ? :wink:
Ale tak poważnie, to on - ten Migdał - robi wrażenie całkiem rozgarniętego, powiedziałabym nawet, że bardzo :D . Bardzo szybko zareagował na słowa 'nie, uciekaj stąd, ' [spoko, bez wrzasków :twisted: ] na imię. Jest delikatny - pcha się pod nóż jak widzi mięso , ale przytula się jednocześnie, a łapką dotyka ręki czy mięcha, ale nic na siłę, potrafi się tez przytulać jak chce czegoś - jednak robi to tak jak motylek :D , ledwo się kota czuje.
Stosunki klonów jak były -
Morela- miaaauuu
Migdał - pi, piiiiii
Morela wraaaauuuuułałuuuu [ w wolnym tłumaczeniu : s...padaj!nie rusz mnie!!!] + dostosowany język ciała..
ale myślę, tzn. wiem, że to ona się boi,oba machają na siebie łapą ale się nie dotknęły nigdy.
Poza tym żadnych ekscesów, rozrabiania, wylegiwania się na łóżkach... czylli nadal ...nuda . Mieszkanie z kotami ogranicza mi się do sprzątania kuwet, kupawania żarcia i karmienia, czasem któreś przyjedzie w nocy do wyra na 3 minuty... Czyli żadnego pożytku :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 18, 2011 19:53 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Jest uczulony, poza nabiałem niestety, na drób. Równiez gotowany. Z kurczaka dawno zrezygnowałam, ostatnio po długiej przerwie spróbowałam indyka - on tak lubi, tak się cieszył :( , - po dwóch godzinach zwrócił wszystko z naddatkiem :evil: , a następnego dnia ugotowanego w zupie to już szybciutko po zjedzeniu. Zostajemy przy surowej wołowinie i chrupach rc.
Jak mam dawać Moreli, która też lubi surowego indyka??? I nie jest na nic uczulona???
A, ryba - tylko smażona, z ręki, w ilości płaskiej łyżki - oba :? Więc resztę ja :mrgreen: - w ten sposób mój wegetarianizm legł w gruzach. Zjadam po kotach :strach: [ale ze swojego talerza, nie daje im do misek bo wiem czym sie to kończy :roll: ]

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 18, 2011 20:05 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

Im dłużej czytam, tym bardziej nabieram przeświadczenia, że brakuje Ci kota, który:
pcha się na kolana, gdy człowiek siedzi
pcha się na ramię, gdy człowiek siedzi
pcha się na głowę, gdy człowiek siedzi
pcha się na brzuch, gdy człowiek leży
pcha się na plecy, gdy człowiek się schyla (np przy zmywaniu)
myje człowiekowi włosy
ssie człowieka we wszystkich dostępnych miejscach
ujmuje roboty likwidując kolejne kwiaty doniczkowe
ściera dupskiem kurz ze wszystkich półek
żre wszystko w zatrważających ilościach ze wszystkich misek i wszystkich talerzy i nic mu nie szkodzi
zakopuje urobek wszystkich kotów
i niczym się nie stresuje

:ryk: :ryk: :ryk:

Edit: zapomniałam dodać, że bawi się chętnie ze wszystkimi kotami, nie zwraca w ogóle uwagi, że któryś na niego prycha.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie gru 18, 2011 20:35 Re: Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli. Smok wylądował w Opolu

morelowa pisze:Obrazek

Faktycznie, sie nie zmieścił. Ale fajny kociak, podoba mi się. :D

Biedaczek uczulony na drób. Została mu tylko wołowinka.
Ciekawe czy jest gdzieś kot uczulony na myszy? :mrgreen:
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]