25 kotów żadnego pana,Potzrebna kasa na sterylki ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 8:40 Re: Pomóżmy im przetrwać zimę , sama nie dam rady !

Dziś po koteczkę przyjeżdżają zawsze mogą mi ją oddać ...a na dzxiałke do mnie przyszedł nowy kot dorosły straszny miziak i tak siedzi kilka dni nie wiem z kąt jest ale widać że nie ma zamiaru odchodzić :x Ma złamany na górze ogon krzywo sie zrasta chyba ktoś mu przyciał .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob paź 29, 2011 15:22 Re: Pomóżmy im przetrwać zimę , sama nie dam rady !

podnoszę wątek
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon paź 31, 2011 20:27 Re: Pomóżmy im przetrwać zimę , sama nie dam rady !

:ok: :ok: :ok:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Nie lis 06, 2011 18:40 Re: Pomóżmy im przetrwać zimę , sama nie dam rady !

Ostatnio edytowano Nie gru 18, 2011 22:37 przez siliana, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmienilam za duze zdjecie na link

lidka02

Post » Nie lis 06, 2011 18:47 Re: Pomóżmy im przetrwać zimę , sama nie dam rady !

Kotki z dzisiejszego karmienia , szkoda ze nie moge sie dodzwonić w sprawie tych budek ........

lidka02

Post » Śro lis 09, 2011 17:52 Re: Zima to ciężki okres dla porzuconych zwierzaków ....

Dziś kotków było dwadzieścia , strasznie głodne nie potrzebne nikomu ,Jeśli słyszycie ze ktoś z znajomych rodziny myśli o kocie pamiętajcie o kotach z Przyjezierza tam zostawione są zwierzaki na śmierć głodowa i smierć z zamarznięcia .Tyle razy pisały gazety o kotach w tym ośrodku ale nikogo to nie obchodzi .Nieraz ktoś sobie spaceruje i słysze patrz to te koty o których pisano i tyle ;( przejdą dalej obojętnie a KOTY ......KOTY wypatrują tej osoby co je nakarmi .To straszne w jakim świecie przyszło mi żyć ................

lidka02

Post » Śro lis 09, 2011 17:56 Re: Zima to ciężki okres dla porzuconych zwierzaków ....

lidko trzymaj się :ok:
może by pomyśleć było dobrze o jakiejś zbiórce karmy, kasy na miau? - w bardziej zorganizowany sposób ?
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Śro lis 09, 2011 18:14 Re: Zima to ciężki okres dla porzuconych zwierzaków ....

Dołuje mnie to wszystko ta znieczulica obojętność ludzka nie zna granic .;( Ochroniarze sobie jeżdżą pilnują ośrodka a KOTY one tam nie potrzebne nikogo nie obchodzą ale są .Są i beda bo ktoś tam zostawił kocurka bo sie znudził i kotkę też pewnie się znudziła na gwiadkę kupią sobie nowe zwierzę i tak się zaczęła gehenna zwierząt .Zwierzęta się rozmnażają a małe latem niczemu nie świadome bawią sie byle czym korzystają ze swojego dzieciństwa ;( .Przyjdzie jesień maluchy podrastają ludzi nie ma to nie ma i pożywienia wyciągniętego gdzieś ze śmieci , koty zaczynają być glodne , częś z nich zimy nie dozyje bo zdechnie gdzieś pod domkiem milionera ale dla niego liczy się tylko dobrobyt nie zwierze .Zwierze to w naszych czasach znaczy tyle co śmieć niestety to widzę coraz częściej , nie jeden w ośrodku tam się modli zeby te koty zimy nie przeżyły ale i ciocia i ja puki żyjemy zrobimy wszystko żeby te koty zime tą i każda inną przeżyły , bo zwierze to jest najcudowniejsza istota Na tym świecie .Dla mnie nie liczą się ludzie tylko zwierzęta , człowiek teraz jest taki zapatrzony w siebie nie widzi tragedii jaka rozgrywa sie na jego oczach , albo sam się do tego przyczynia .A w niedziele idzie do kościoła nie dobrze mi sie robi sorki że tak marudze ale jestem wściekła jak widze te małe istotki tam takie głodne to serce mi pęka , mi pęka innym NIE .
Ostatnio edytowano Pt gru 07, 2012 15:53 przez lidka02, łącznie edytowano 1 raz

lidka02

Post » Śro lis 09, 2011 18:42 Re: Zima to ciężki okres dla porzuconych zwierzaków ....

Lidzia w przyszłym tyg. zamówię karmę , a co z tymi budkami? gdzie chcesz się dodzwonić?
Anna Kubica

Post » Śro lis 09, 2011 19:06 Re: Zima to ciężki okres dla porzuconych zwierzaków ....

Widzisz na str 2 JULIŚKA pisała ze miała dwa domki styropianowe nowe na zbyciu ale dodzwonić się do niej nie idzie , Aniu nie chciała bym żebyś sama traciła kase na karme na jedna osobe to dużo wychodzi gdy by było kilka osób to by było taniej , może zaczekaj jeszcze co :oops:

lidka02

Post » Pt lis 11, 2011 15:30 Re: Zima to ciężki okres dla porzuconych zwierzaków ....

Rozmawiałam z paniami z TOZu w sprawie kotów z osrodka wiec na razie nie można nic zrobić .Wstyczniu wchodzi nowa ustawa to wtedy postarają sie burmistrza przycisnąć w sprawie karmy i sterylek .....

lidka02

Post » Pt lis 11, 2011 16:12 Re: Zima to ciężki okres dla porzuconych zwierzaków ....

Co to za TOZ? Zaraz im tu reklamę zrobimy :evil: Niech nie pieprzą, że czekają na ustawę! Ustawa dotycząca gmin i ich obowiązków w sprawie bezdomnych zwierząt weszła w życie w 97 r! Następne, które nic nie robią!
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pt lis 11, 2011 18:17 Re: Zima to ciężki okres dla porzuconych zwierzaków ....

Robią sie starają były u burmistrza ale zmusić go nie moga zawsze sie wywinie , przywiozły mi worek karmy dla psów .Były bo zgłosiłam złe warunki psa suka urodziła miała trzy młode poszły tam młodych nie było pewnie zmarzły to rodzina patologiczna mówii że nie rodziła .Panie kazały zrobić psu bude mają przyjechać za dwa tygodnie zprawdzić jak nie zrobią budy zgłosza na policje .Ciężko w naszym kraju co kolwiek zrobić wiecie jakie jest prawo , powiedziałam też że u nas na oczyszczalni tam jest 6 kojcy i suka lada dzień ma się oszczenić powiedziałam pani ze oni zostawią młode że nie uśpią bo tak u nas robia .Pani zadzwoniła do faceta co niby się psami opiekuje i powiedziała ze jak się sunia oszczeni to prosi żeby młode uśpić a on do niej dlaczego przecież za psa mają 20 zł :( .Kobita się wściekła i będzie dzwonić do burmistrza , byliśmy u psów w lesie ......Namawiają mnie na program telewizyjny żeby ludzie zobaczyli moje zwierzaki moze ktoś zechce pomóc itd. a ja nie chcę zeby mnie ktoś oglądał dość mam ludzi tylko wyśmiewają ze zwierzaka sobie nic nie robią .

lidka02

Post » Pt lis 11, 2011 18:18 Re: Zima to ciężki okres dla porzuconych zwierzaków ....

A...tAK ALE MA WEJŚC JAKAŚ INNA USTAWA LEPSZA , CO BĘDZIE NAKAZYWAŁA GMINĄ OPIEKE I STERYLKE ....

lidka02

[poprzednia][następna]