[WRO]Miziasta Bunia ma DS!!! str 19

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 09, 2011 11:11 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

sroka7 pisze:
Magdalena424 pisze:mogłabym Ci pomóc koło 16:30, tylko nie dzisiaj niestety.... ale jutro jak najbardziej :)
daj znać gdzie dokładnie to jest :)

To ja bardzo chętnie jakby co - jeszcze dzisiaj podejmę próbę zaraz i się odezwę do Ciebie na pw co do jutra. To są okolice Dworca Nadodrze - kociaki z przodu mają ulicę, a z tyłu tory kolejowe...

to obok mojego domu 8O
dawaj znać co i jak...
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro lis 09, 2011 13:15 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Normalnie ja się załamię, powiedzcie mi jak to jest, że dzisiaj wyciekła mi mała kicia, którą nazwałam Kuleczka- normalnie bestia jest silniejsza niż jej Mamusia. No jak to wytłumaczyć, ze dorosłą kocicę złapałam, a nie potrafię utrzymać w transporterze małej Kuleczki? żeby było ciekawie ona nawet nie miauknęła, ot przecisnęła się niemalże przez kratki w drzwiczkach i usiadła kilka metrów dalej i zaczęła się myć... no jak to możliwe żeby taki maluch był silniejszy od swojej mamuśki?
ja dzisiaj idę się biczować makaronem w kącie :cry:

Oby tylko koteczka się na mnie nie "obraziła", bo ona najbardziej proludzka jest.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro lis 09, 2011 13:37 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

sroka7 pisze:Normalnie ja się załamię, powiedzcie mi jak to jest, że dzisiaj wyciekła mi mała kicia, którą nazwałam Kuleczka- normalnie bestia jest silniejsza niż jej Mamusia. No jak to wytłumaczyć, ze dorosłą kocicę złapałam, a nie potrafię utrzymać w transporterze małej Kuleczki? żeby było ciekawie ona nawet nie miauknęła, ot przecisnęła się niemalże przez kratki w drzwiczkach i usiadła kilka metrów dalej i zaczęła się myć... no jak to możliwe żeby taki maluch był silniejszy od swojej mamuśki?
ja dzisiaj idę się biczować makaronem w kącie :cry:

Oby tylko koteczka się na mnie nie "obraziła", bo ona najbardziej proludzka jest.

bo maluchy zwinne są :D
spokojnie, złapie sie zobaczysz...
tylko staraj się jutro ich nie dokarmiać pod żadnym pozorem :D na głodniaka lepiej się łapie :D
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro lis 09, 2011 13:52 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

ja polecam łapać rekami na jedzonko oczywiście w specjalnych grubych rękawiczkach
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro lis 09, 2011 15:03 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

[quote="sroka7"]ja dzisiaj idę się biczować makaronem w kącie :cry: [\quote]

Tylko go ugotuj wcześniej ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro lis 09, 2011 15:07 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

turkawka pisze:
sroka7 pisze: ja dzisiaj idę się biczować makaronem w kącie :cry:

Tylko go ugotuj wcześniej ;)

I nie mów głośno bo jak Miecio usłyszy to zaraz zje ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 09, 2011 22:56 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

UUUUU...Mjeczysław powiadasz...musisz nas sobie kiedyś przedstawić :) bo ja też fanka makaronu jestem!

Z ostatnich wieści:
poszła kupa!!! tzn Myszka, mamusia kociaków w końcu się odblokowała i zrobiła piękną 2-dniową (albo i 3 dniową) kupkę do kuwetki i cudnie zakopała!!!

Jestem taka szczęśliwa!

(takie rzeczy tylko na tym forum...i na forach o niemowlakach pewnie też...)
Obrazek

sroka7

Post » Czw lis 10, 2011 0:48 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

a ja bazarek jakiś na kociaki zmontuję :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw lis 10, 2011 7:37 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

podrzucimy :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw lis 10, 2011 10:58 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Bardzo proszę o DT dla kociaków! noce coraz zimniejsze!!
Postaram się złapać kociaki na dniach z pomocą dziewczyn i wziąć je do siebie na razie, skoro i tak Mamusia-Myszka zajmuje mi lokal, ale niestety z powodu pracy będę musiała albo dojeżdżać do Kłodzka albo się tam przeprowadzić (najpóźniej w połowie grudnia). Dlatego mogę dać kociakom tylko TDT, bo nie będę mogła się nimi już zajmować, nawet nie wiem czy będę wtedy widywać moje własne koty...

Zresztą TŻ i tak się na te kotki nie zgadza :(
Obrazek

sroka7

Post » Czw lis 10, 2011 11:01 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

jessi74 pisze:a ja bazarek jakiś na kociaki zmontuję :)

Dzięki jessi!
postaram się na dniach przejrzeć rzeczy i też coś dorzucę!
Obrazek

sroka7

Post » Czw lis 10, 2011 17:39 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

może do połowy grudnia uda się trochę z nich wyadoptować

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt lis 11, 2011 0:22 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

jessi74 pisze:może do połowy grudnia uda się trochę z nich wyadoptować

Taką mam nadzieję, bo nie wiem co wtedy zrobię z nimi.. :(
Obrazek

sroka7

Post » Pt lis 11, 2011 0:33 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Wieści z frontu!
Dzisiaj, dzięki Magdalenie424 i Aurelii, złapałyśmy 3 maluchy - są u mnie w domu, zamieniły się miejscami z Myszką i chwilowo siedzą we trójkę w dużym transporterze (taki jak klatka). TŻ już nawet głaskał całą trókę 8O

Niestety zostało na zimnie jeszcze 2 kocurki - w tym ten, na którego czeka dom...trzeba je jak najszybciej złapać, bo teraz nie dość, że jeszcze zimniej się zrobiło, to na dodatek jest ich tam tylko dwóch.
Klatkę-łapkę mam pożyczoną do przyszłej środy jakby co. ale mam nadzieję, że wcześniej uda się chłopaków złapać.

Co do złapanej trójki, to zdążyłam z nimi do wetki - maja cztery i pół miesiąca tak jak myślałyśmy, na oko zdrowe, bez świerzbu - dostały krople na pchły i glisty na kark, mam też milbemax żeby im za kilka dni zapodać na tasiemca (koszta jutro uzupełnię).

Co ciekawe - od wczoraj pozwalałam Myszce pochodzić po pokoju, a dzisiaj gdy trzeba było ją na pokój puścić, a maluchy włożyć do transportera to maupa nie chciała wyjść - ani za głaskami, ani za jedzeniem, ani za zabawką, no uparła się, że on jest jej i tam siedziała!!!
Musiałam ją wyciągnąć i zamknąć drzwiczki :twisted: bo oczywiście chciała tam wleźć z powrotem, ale teraz to już szaleje po pokoju, i tradycyjnie zajęła ulubiony punkt obserwacyjny mojej Julci na parapecie.

Co do urody i charakteru Myszki, to może się wypowiedzieć Magda, bo ją widziała i głaskała!
Obrazek

sroka7

Post » Pt lis 11, 2011 12:59 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Kociaki po nocy trochę mniej przestraszone - w nocy zjadły karmę, którą im zostawiłam. Dzisiaj rano wypuściłam potworki na pokój, a raczej zmusił mnie do tego chłopczyk - Józio zwany Bułką. Chciałam im dać suchego do kontenera, a że one takie zestresowane, to myślę sobie, na pewno w mojej obecności żaden się nie przemieści "poza" więc zostawiłam drzwiczki otwarte. jasypie chrupki do miski, a tu jedna kulka wychodzi i prosto do Myszki - bo ona ma "domek" z pudła i tam sobie siedzi teraz. Okazało się, zę to Bułka który wczoraj najgłośniej krzyczał i był okrutnie wystraszony! Poszedł do Mamuśki, pewnie chciał się poskarżyć, a ona na niego syk, ryk i 3 pacnięcia w głowę, po czym Bułka się rozmruczał, a myszka do mnie na głaski przyszła 8O
To już pozwoliłam wszystkim na zwiedzanie, więc teraz mają swobodę ruchu łażenia po pokoju. Myszka widzę, że trochę na nich syczy i rozstawia towarzystwo po kątach, ale kociaki są posłuszne i żaden nie pyskuje.
Bułka dał się drapać za uszkiem i trochę głaskać jak widział, że Myszka się ciągle o to prosi i mruczał z godzinę non-stop! Dziewczynki są jeszcze nieco przestraszone - bardziej dymna Ksenia - można je pogłaskać, ale na razie nie sprawia im to przyjemności. Ale spokojnie, mamy czas...
Niestety zabawki dla kitków nie mam, bo zdążyłam im wczoraj kupić wędkę w nocy w tesco, ale moi chłopcy "pomagali" rozpakować mi zakupy i wiadomo, ze wędka już jest przez nich obśliniona z góry do dołu, a zabawka-kurczak- wypatroszona...
Obślinionej nie mogę maluchom dać, bo Bąbel jest chory i mógłby ich zarazić, więc na razie kociaki muszą przeczekać do jutra.
Postaram się im zrobić fotki i wstawić jak najszybciej.
Obrazek

sroka7

[poprzednia][następna]