RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE maluchy - już w domu stałym :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 15:48 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Liwia_ pisze:chyba obyczaje adopcyjne upadają, bo non-stop słyszę, że mam śmieszne wymagania i piętrzę trudności

wiem, że to wcale nie pocieszające, ale przy adopcji jakichkolwiek zwierzaków jest chyba to samo - a przynajmniej ja identyczne sytuacje widzę co chwilę na szczurzym forum.
ludziom się wydaje, że przyjdą, powiedzą, że chcą takiego a takiego zwierzaka i już, natychmiast powinien do nich przyjechać dostawą do domu i wyprawką, za to oni nie mają żadnego obowiązku włożyć w adopcję minimum wysiłku, pokazać warunki, ani informować w przyszłości o losach zwierzaka.

smutne - ale coraz bardziej powszechne podejście...
ze mną: mąż, sunia Mucha, kocur Salem, kotka Hexa, chomiczka Napoleonka Bonaparte :)
za TM: 33 szczurze duszyczki i sunia Iskra [']['][']

kejt.sz

Od: Nie lis 06, 2011 16:53

Post » Pon lis 07, 2011 16:20 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Oby się znalazł ten naj naj dom :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto lis 08, 2011 8:21 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

anita5 pisze:Oby się znalazł ten naj naj dom :ok: :ok:

i ode mnie mocne :ok: :ok: :ok:
ten dobry domek gdzieś tam jest, na pewno
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto lis 08, 2011 11:14 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

ja tez kibicuję
tez newrowo-bo wiem ,źe czas goni :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lis 08, 2011 15:38 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Dzięki za kciuki, bardzo są potrzebne, bo robi się nerwowo :( Nie udało mi się wczoraj zgrać zdjęć, może dziś wieczorem dam radę.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto lis 08, 2011 16:21 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Witajcie,
bardzo piękne te kocurki i na dodatek dokładnie takie jakich szukam.
Są dwa problemy: pierwszy i najważniejszy to fakt, że póltora tygodnia temu musiałam uśpić takie rude maleństwo jak twoje na FIP-a.(podobno- taką diagnozę wystawił wet). Mam jeszcze 5 kotków, żaden nie choruje, ale wet kazał zaczekać 2 miesiące.
Mam propozycję-gdybyś mogła sprawdzić u weta czy kocurki są nosicielami koronowirusów i jeśli nie to zaszczepić na FIPa( szczepionka donosowa)-ja pokryłabym koszty tej imprezy.
Drugi problem to taki, że jestem z Lublina-przyjadę po kotki-to nie problem, tylko muszę mieć pewność, że im nie zaszkodzę. Strasznie przeżyłam odejście mojego Rudaska i nie chcę przez to przechodzić ponownie. Te piękności zasługują na wszystko co najlepsze.
Wiem,że to skomplikowane, ale wzięłabym oba kotki.

AgataB13

Od: Wto lis 01, 2011 17:22

Post » Wto lis 08, 2011 16:35 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

To jeszcze raz ja-zapomniałam podać numeru telefonu, bo takie sprawy trzeba uzgodnić dokładnie. (Nie wystawiam ludzi do wiatru.)
Oto on: 0506 056 796.
Pozdrawiam serdecznie.

AgataB13

Od: Wto lis 01, 2011 17:22

Post » Wto lis 08, 2011 19:51 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Bardzo się cieszę, że trafiłaś tu do nas, Agato :)

Póki co - obiecane foty, w dużych ilościach ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Liwia_

Post » Wto lis 08, 2011 19:57 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Ależ masz piękne kolorowe koty. Moje są bardziej stonowane. Tylko burasy i krówki.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Wto lis 08, 2011 19:58 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

synchroniczne spanie cudne :D

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lis 08, 2011 20:04 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Rezydenci są w miarę stonowani ;) ale faktem jest, że całe towarzystwo pięknie się komponuje kolorystycznie (i nie tylko ;) ) Szkoda tylko, że Zuza zachowuje dystans, z własnej inicjatywy tuli się tylko do Antosia.
Uwielbiam tą fotkę, swoją drogą :) :
Obrazek

Liwia_

Post » Wto lis 08, 2011 22:21 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Pożalę się jeszcze - miałam dziś telefon, po którym się rozbeczałam. Może odreagowuję te poprzednie, nie wiem...
Zadzwoniła babka o miłym głosie - chciała parkę. No i rzuciła lekkim tonem "Bo wie pani, miałam kotkę, ale zaginęła i kota mi brakuje". Zapytałam kiedy kotka zaginęła. Okazało się, że dziś!
Gdy zaczęłam mówić o tym, jak szukać pani się obruszyła, że mam jej nie pouczać, bo kotka miała u niej jak w niebie, a ona miała 15 lat psa z rodowodem. Ogłoszeń nie będzie - nie ma żadnego zdjęcia, a kotka była czarna, więc kto rozróżni... Koło bloku kotki nie było i na tym poszukiwania się zakończyły, a pani dzwoni, bo maluchy takie ładne i za darmo...
Zaginiona kotka nigdy nie była na dworze, miała 2 lata, w ogóle nie znała świata zewnętrznego. Jak sobie pomyślę, że siedzi gdzieś totalnie przerażona, bezbronna, a jej pańcia przegląda ogłoszenia kociaków to po prostu ściska mnie w żołądku.
Ostatnio edytowano Śro lis 09, 2011 0:18 przez Liwia_, łącznie edytowano 1 raz

Liwia_

Post » Wto lis 08, 2011 23:55 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

co za podejście, kobieta bez wyobraźni i uczuć..

piękne zdjęcia cudownych maluszków Liwia
postaram się kilka jutro wstawić tzn zamienić na tamte starsze dwa, które umieściłam na fb
zainteresowanie maluchami jest nie powiem
ale nic konkretnego się nie kroi :roll:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Śro lis 09, 2011 8:14 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Liwia_ pisze:Pożalę się jeszcze - miałam dziś telefon, po którym się rozbeczałam. Może odreagowuję te poprzednie, nie wiem...
Zadzwoniła babka o miłym głosie - chciała parkę. No i rzuciła lekkim tonem "Bo wie pani, miałam kotkę, ale zaginęła i kota mi brakuje". Zapytałam kiedy kotka zaginęła. Okazało się, że dziś!
Gdy zaczęłam mówić o tym, jak szukać pani się obruszyła, że mam jej nie pouczać, bo kotka miała u niej jak w niebie, a ona miała 15 lat psa z rodowodem. Ogłoszeń nie będzie - nie ma żadnego zdjęcia, a kotka była czarna, więc kto rozróżni... Koło bloku kotki nie było i na tym poszukiwania się zakończyły, a pani dzwoni, bo maluchy takie ładne i za darmo...
Zaginiona kotka nigdy nie była na dworze, miała 2 lata, w ogóle nie znała świata zewnętrznego. Jak sobie pomyślę, że siedzi gdzieś totalnie przerażona, bezbronna, a jej pańcia przegląda ogłoszenia kociaków to po prostu ściska mnie w żołądku.

lepiej nie skomentuję słowami bo mnie mod zbanuje, wstawię jedynie :twisted:
a babsku życzę aby los jej odpłacił tym samym :evil:
biedna, przerażona koteczka, oby znalazł ją ktoś dobry zanim...
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lis 09, 2011 16:50 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Bardzo to smutne, współczuję takich telefonów...

Jestem fanką biszkopcika, normalnie :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]