Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
casica pisze:Niestety krajobrazy wychodzą na zdjęciach kiepsko bo cały czas w bardzo wilgotnym powietrzu była taka wredna mgiełka![]()
No, dzisiaj mam dopiero powód do wnerwieniaWłaśnie byli panowie fachowcy. Mają nam zmieniać rury. Chodzi o to, że ciepła woda ma być nie z termy gazowej tylko z sieci. No i świetnie. Pytanie - jak ma ta wymiana wyglądać i na czyj koszt się odbywać? W sensie kto poniesie koszty ewentualnej demolki, usłyszałam, że ja. O nie.
Mogę sobie zdjąć kafelki, zdemontować podwieszany sufit, albo obrzydliwe rury będą biegły po ścianieNo nie, nie proszę państwa, nie po to zamówiłam projektanta, nie po to on się męczył i wysilał jak zakryć te ohydne rury, które po ścianie już biegły, nie po to zaprojektował mi meble oraz odpowiedni typ glazury, żeby teraz dwaj cmokający panowie mówili - nie nie wiemy jak pani sobie poradzi. A zaręczam, że dla nich po stokroć lepiej, żeby się jednak dowiedzieli
![]()
Szczęśliwie nie podpisałam zgody, tzn podpisałam warunkowo - że godzę się na taki remont pod warunkiem doprowadzenia wszystkiego do stanu zastanego![]()
Ciekawe co zrobią z kabiną, bo przecież dotknąć nie dam - musi ją ewentualnie demontować serwis Artwegera. No mam już za sobą rozmowę z administracją, w czwartek ma przyjść projektant i główny wykonawca, zobaczymy. A ja muszę się chyba skonsultować z jakimś prawnikiem.
A poza tym kiedy oni to zamierzają robić? Czy może latem? Ależ nie, teraz, za jakieś 3 tygodnie ponoćTo Święta gdzie mam przygotować
No i myć się w grudniu w zimnej wodzie to miodzio wszak, a ja do klubu morsa zapisywać się nie mam ochoty.
Hańka pisze:A ja rozumiałam bez trudu: tu bohater bez skazy, a tam - morderca brata.
casica pisze:Ale Bohun przystojny czy Saszka Domagarow jak Bohun?Nie, mnie się podoba postać sama, ot taki rycerz z fantazją. I wcale bym się nie obraziła gdyby chciał mi rzucić pod nogi Ukrainę, albo jakiś inny niewielki kraj
![]()
I nie, nie wzdychamy do lotra, raczej wzdychamy w swej pysze i próżności do łotra obłaskawienia. Takie sobie mrzonki pt ja go nie zmienię? Eeee, oczywiście, że zmienię i ułożę. Co oczywiście na prawdzie wcale nie polega
moś pisze:...chociaz oblaskawiony i zmieniony lotr przestaje byc lotrem, nie jest juz atrakcyjny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954, Google [Bot], haaszek i 63 gości