Działkowa banda u karmicielki ma się dobrze. W zeszłą sobotę koty dostały od formowych pisiokotów budki styropianowe, bardzo im dziękuje

, koty będą miały gdzie się schować przed zimnem i śniegiem.

Gdy przyszłam na działkę Bura Szylkrecie i Czarna Małpa czekały już na ławce.

Pierwsza do misek przybiegła Trikolorka, zobaczcie jak ona teraz pięknie wygląda, ma super futerko, brzuszek okrągły od tłuszczyku i czyste oczka oraz nos

Następna przybiegła Bura Szylkrecia

Kolejny, który przyszedł do stołówki to Krówek

Oraz Krówkowa dziewczynka

Ostatnia przybiegła Czarna Małpa

Wszyscy zgodnie jedli

Niestety nie zastałam dwóch burych dziewczyn, które do karmicielki przychodzą tylko na stołówkę, podobno mieszkają dwie—trzy działki dalej. Ostatni niewykastrowany kocurek pojawia się ostatnio rzadko, wiosną on tez pójdzie pod nóż, może wtedy będzie się bardziej pilnował działki.
Gdyby nie Wasza pomoc dziewczyny, te koty nie wyglądałyby tak dobrze, teraz martwią się tylko o siebie, nie będą rodzić ciągle maluszków, udało mi się je wyleczyć, dzięki pomocy fundacji i Waszym wpłatom wysterylizować oraz odrobaczyć całe stado. Teraz to piękne koty, z gruba sierścią dużym brzuszkiem od tłuszczu i bez życia wewnętrznego.
Dziękuję

w imieniu tych kotów i Pani karmicielki, która nie mogła uwierzyć, że są na świecie ludzie, którzy bezinteresownie pomagają jej kotom

„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer
"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!" - Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek
“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/