Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 5:36 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Ptachu, prezenty się należą. Podobno u tamtej Dużej jest dobre jedzenie dla kotów, tak duża słyszała od jednego dużego, którego córka tam właśnie mieszka.
Dużej Siostra może przywieźć neutralizator zapachów :mrgreen:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lis 07, 2011 5:35 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Ptachu? Fajna ta Ciocia?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lis 07, 2011 9:37 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Fajna :D , tylko jak przyjeżdża to ja mam pełne łapki roboty.
Muszę pilnować małego dużego, a teraz to będę miał trudniej, bo on zaczyna chodzić :roll:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon lis 07, 2011 10:01 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Tylko uważaj, żeby Cię za ogonek nie pociągnął.
Albo za wąsy :roll:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lis 07, 2011 10:05 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Fasolko, pociągnięcie to nic, on mnie cały czas chce całować :strach:
Ja nie lubię całowania a już szczególnie w pyszczek, za to duża bardzo to lubi i się czasami znęca nade mną

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon lis 07, 2011 10:06 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Moja też lubi. Ale tylko przy smarowaniu jej się udaje.
One w ogóle lubią się pastwić nad kotami, te duże :?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lis 07, 2011 11:22 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Niektórzy to maja super życie
http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,9438 ... 3.html?i=1

Ptachu

iwcia

Post » Pon lis 07, 2011 12:15 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Widziałam to :?
duża jęczy, że nie może nam zapewnić luksusowego życia.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto lis 08, 2011 9:50 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

iwcia pisze:Niektórzy to maja super życie
http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,9438 ... 3.html?i=1

Ptachu

Ja tak chcę mieć w domu!
Badylek niezadowolony ze swojego standardu życia
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Wto lis 08, 2011 18:46 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

ech,
a nam siatke na balkonie i klapke do sracza
Duduś
:roll:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto lis 08, 2011 19:10 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Po oglądnięciu tych zdjęć stwierdzam, że nasz dom nie jest przyjazny kotom.
Tak jak u Dudusia siatka na balkonie, a z trakcji to okap w kuchni, wanna i szafy.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Wto lis 08, 2011 19:38 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Nasz też, Haksiu. Ale duża mówi, że dla niej też nie.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lis 12, 2011 0:37 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

Ptachu co słychać u Basieńki - zadano mi pytanie na FB - coś nowego tam trzeba dopisać!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie lis 13, 2011 12:11 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona. Dziłkowcy dziękują :)

Działkowa banda u karmicielki ma się dobrze. W zeszłą sobotę koty dostały od formowych pisiokotów budki styropianowe, bardzo im dziękuje :D , koty będą miały gdzie się schować przed zimnem i śniegiem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gdy przyszłam na działkę Bura Szylkrecie i Czarna Małpa czekały już na ławce.
Obrazek ObrazekObrazek

Pierwsza do misek przybiegła Trikolorka, zobaczcie jak ona teraz pięknie wygląda, ma super futerko, brzuszek okrągły od tłuszczyku i czyste oczka oraz nos
Obrazek
Następna przybiegła Bura Szylkrecia
Obrazek

Kolejny, który przyszedł do stołówki to Krówek
Obrazek
Oraz Krówkowa dziewczynka
Obrazek Obrazek

Ostatnia przybiegła Czarna Małpa
Obrazek

Wszyscy zgodnie jedli :)
Obrazek Obrazek

Niestety nie zastałam dwóch burych dziewczyn, które do karmicielki przychodzą tylko na stołówkę, podobno mieszkają dwie—trzy działki dalej. Ostatni niewykastrowany kocurek pojawia się ostatnio rzadko, wiosną on tez pójdzie pod nóż, może wtedy będzie się bardziej pilnował działki.

Gdyby nie Wasza pomoc dziewczyny, te koty nie wyglądałyby tak dobrze, teraz martwią się tylko o siebie, nie będą rodzić ciągle maluszków, udało mi się je wyleczyć, dzięki pomocy fundacji i Waszym wpłatom wysterylizować oraz odrobaczyć całe stado. Teraz to piękne koty, z gruba sierścią dużym brzuszkiem od tłuszczu i bez życia wewnętrznego.
Dziękuję :1luvu: w imieniu tych kotów i Pani karmicielki, która nie mogła uwierzyć, że są na świecie ludzie, którzy bezinteresownie pomagają jej kotom :D

iwcia

Post » Nie lis 13, 2011 12:17 Re: Ptachu 3. Kotka po amputacji ogona potrzebuje pilnie pomocy

kussad pisze:Ptachu co słychać u Basieńki - zadano mi pytanie na FB - coś nowego tam trzeba dopisać!

Basia nadal bije moje koty, sytuacja jest coraz trudniejsza ale nikt nie pyta o Basieńke :(
Szkoda, bo to bardzo fajna kota, ona kocha ludzi, dla niej najważniejszy jest człowiek, mogłaby siedzieć godzinami na kolanach lub tuż obok człowieka.
Dziewczynka się rozbrykała, pięknie bawi się kocimi zabawkami, uwielbia myszki i piłeczki, to zupełnie nie kłopotliwy kot, może zostawać w domu sama na dłużej nie będzie nieszczęśliwa.

iwcia

[poprzednia][następna]