Wszystkie 3 kotki mają DS!:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 16:53 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

To oczywiście, że PA będzie, bo bez tego ani rusz. :) Dlatego pytam Was o radę. :)

Zakochanawpsach

Od: Sob kwi 09, 2011 14:23

Post » Sob paź 29, 2011 17:07 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

Masz świetne koty, pięknie umaszczone, zdrowe, domowe, to domki powinny się o nie bić.Możesz spokojnie stawiać twarde warunki, zwykle tak jest, że jeśli trudno nam coś zdobyć, to bardziej to cenimy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 30, 2011 21:12 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

i co ze szkrabami?

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Nie paź 30, 2011 21:44 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

To raczej nie będzie ten dom. Szukamy dalej. Baaardzo dużo osób pyta o samego Gingera. Smutne to, bo o samą Pepę jeszcze nikt nie zapytał. A dziś ich tymczasowa właścicielka mówiła, że Pepa jest bardzo bystra.Starszym kotom nie pozwoli się ustawić.Wyjada im jedzonko z michy. Potrafi wysoko skakać. Ma bardzo milutką sierść w dotyku. Natomiast Ginger jest małą gapcią. :) Zdarza mu się czasami nasusiać tam, gdzie nie powinien. Jak za Pepa wskoczy na jakiej podwyższenie, to potem się zastanawia, jak zejść. ;p Także jak trafią razem do domu, to będą się fajnie "uzupełniać" wzajemnie. :)

A Tolka wydaje mi się, że się jakoś tak uspokoiła. Dziś jak byłam u niej, to nie widziałam ani przez chwilkę, żeby się bawiła, tylko sobie spała. Ale może akurat nie miała ochoty na zabawę.

Mamy w schronie kolejnego kocurka-szare cudo :1luvu: Jest piękny, a jego ulubionym zajęciem jest siedzenie na karku. Wchodzi na kolana, po czym stwierdza, że to jednak nie jest to miejsce, więc wdrapuje mi się po ręce na kark. No i tam to już jest wygodnie. Można siedzieć i mruczeć mi do ucha. :1luvu:

Zakochanawpsach

Post » Nie paź 30, 2011 22:13 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

A Broszka ich nie chce?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie paź 30, 2011 22:16 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

Conchita pisze:A Broszka ich nie chce?

Broszka da dom innej parce kociaków. :)

Zakochanawpsach

Post » Nie lis 06, 2011 9:49 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

halo, halo co to za cisza?! jak tam piękne maluchy?

AntoninaBandzioras

Post » Nie lis 06, 2011 17:12 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

ech, no ja dzwoniłam przed chwilą w sprawie Gingera... niesamowicie mnie zauroczył ten smark.
od wczoraj wiercę mężowi dziurę w brzuchu i jestem żoną idealną, żeby tylko się zgodził - mąż w końcu zmiękł, zadzwoniłam, no ale niestety maluchy w dwupaku to opcja, która nie przejdzie :(

strasznie szkoda :(

drogie panie, a może któraś z was orientuje się bardziej na bieżąco (bo ja od wczoraj wertuję forum, ale się gubię w natłoku wątków :oops: ) czy jest jakiś mały kocurek rudy jak Ginger albo cały czarny do adopcji w Poznaniu?

od razu piszę, że nie mam żadnych obiekcji przed wizytą przedadopcyjną (siedzę od lat na szczurzym forum i sama kilkukrotnie przeprowadzałam adopcje szczurasów, więc wiem, jak to wszystko mniej więcej funkcjonuje :) ), zapraszam również na wizyty poadopcyjne, bez problemu podpiszę umowę adopcyjną i jestem gotowa w odpowiednim momencie wykastrować kocurka (z naszym zwierzyńcem chodzimy do dr Przybylskiego Nad Wierzbakiem, widziałam, że jest polecany również na forum miau oraz do dr Czerwińskiego na Wawrzyniaka:) ). kot byłby kotem niewychodzącym, domowym - mieszkamy w bloku. żyją z nami:
- Mucha - 4 letnia suńka z adopcji, z wyglądu i gabarytów spanielojamnik, z natury przyjacielsko nastawiona do wszystkich pojawiających się w okolicy stworzeń
- czterej szczurzy panowie (trzej z hodowli, jeden z adopcji) zamieszkujący własną dużą klatkę
- chomiczka roborowskiego z adopcji okupująca przestronną klatkę-dunę

w kwestii karmienia - nasza psica z uwagi na potworne łakomstwo i tendencje do tycia jest karmiona suchą karmą (aktualnie wcina Bozitę i Orijena), więc jeśli nie było by przeciwwskazań, kociak również miałby zapewnioną dobrą suchą karmę + coś ekstra od czasu do czasu :)

to tak z grubsza chyba najważniejsze rzeczy...

kurcze no, nie mogę przeboleć Gingera... no ale dwa koty w mieszkaniu przy takim zwierzyńcu kompletnie odpadają, mąż by się ze mną rozwiódł :(
ze mną: mąż, sunia Mucha, kocur Salem, kotka Hexa, chomiczka Napoleonka Bonaparte :)
za TM: 33 szczurze duszyczki i sunia Iskra [']['][']

kejt.sz

Od: Nie lis 06, 2011 16:53

Post » Nie lis 06, 2011 20:58 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

kejt.sz proponowałabym w takim razie (skoro się gubisz w wątkach) samodzielnie założyć wątek na kociarni, że szukasz kota czarnego albo rude z Poznania i wszystko co tu opisałaś :)

AntoninaBandzioras

Post » Nie lis 06, 2011 21:16 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

AntoninaBandzioras, założę za jakiś czas, bo na razie mąż mój się zasmucił i zbuntował, że jak nie Ginger, to wcale... ech, mężczyźni...

może mu niebawem przejdzie, wtedy założę wątek poszukiwawczy :)
...ale jakby jednak nikt się nie znalazł dla Gingerka i Pepy razem, to ja podtrzymuję chęć adopcji rudzielca :)

przepraszam, że nie możemy przygarnąć go razem z siostrą (też jest prześliczna!), ale naprawdę, mając tyle zwierzaków, a przede wszystkim 4 szczuraków w podeszłym już wieku muszę się liczyć ze sporymi kosztami leczenia (w trakcie którego zresztą jesteśmy już teraz, 3/4 stada mi się pochorowało:( ). rozumiem, że koty lepiej czują się mając towarzystwo drugiego kota (szczury są zwierzakami wybitnie stadnymi, też nie popieramy na szczurzym forum trzymania ich pojedynczo), ale w tej chwili wolimy być świetnym domkiem dla jednego kota, któremu będziemy mogli zapewnić wszystko finansowo (bo z ilością uwagi i miłości nie ma problemu, znalazło by się jej dla jeszcze wielu futrzaków), niż takim sobie domkiem dla dwójki, która w razie choroby czy jakiejkolwiek historii wymagającej większych nakładów finansowych mogłaby przerosnąć nasze możliwości...

gdyby Ginger do nas trafił, miałby poza naszą uwagą i troską towarzystwo psiska - a najpewniej za jakiś czas, prędzej czy później, udało by mi się przekonać męża na dokocenie :) smutno, że nie trafi do nas, ale pewnie znajdzie się ktoś, kto zapewni świetne warunki dla maluchów...

mocno zaciskam kciuki za dobry domek dla wszystkich kociaków z tego wątku :)
ze mną: mąż, sunia Mucha, kocur Salem, kotka Hexa, chomiczka Napoleonka Bonaparte :)

kejt.sz

Post » Pon lis 07, 2011 11:22 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

kejt na forum jest mnóstwo rudzielców ( co dziwne, bo takie przewaznie mają wzięcie ).
zobacz u Liwi sa 2 takie cudeńka, też szkoda ich rozdzielcac, ale napisane jest, że w przypadku na parwdę fajnego domu Liwia rozważy możlwiość adopcji osobnej viewtopic.php?f=13&t=134801
A poza tym zajrzyj na wątek rudzielców viewtopic.php?f=13&t=89268&start=765 zobacz na tego słodziaka na górze strony nr 52, czyż nie piękny?
Powodzenia w szukaniu kotka :ok:
Transport przeważnie nie stanowi problemu, pomagają na forum dostarczyć kitulka :wink:

edit: jeszcze tutaj mały rudzielec ze Szczecina viewtopic.php?f=13&t=135327
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Pon lis 07, 2011 13:57 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

monitomi, bardzo dziękuję! zaraz się rozejrzę co i jak w tych wątkach i zacznę pertraktacje z upartym mężem :)

kejt.sz

Post » Wto lis 22, 2011 10:17 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

nic sie tu nie dzieję mam nadzieje że dlatego że kotki znalazły domki

AntoninaBandzioras

Post » Wto lis 29, 2011 18:12 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale wszystko w jak najlepszym porządku. :)

Tola znalazła cudowny DS!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zakochanawpsach

Post » Wto lis 29, 2011 22:12 Re: Trzy młodziuteńkie kotki pilnie szukają domów!

to wspaniale, że chociaż jeden kociak może już sie przyzwyczajać do swoich Dużych, a DS ma się w kim zakochać :ryk:

AntoninaBandzioras

[poprzednia][następna]