Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 04, 2011 21:47 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

ewar pisze:L`lizyna jest rewelacyjnym preparatem.Sprawdziłam i bardzo polecam. Bazyli dostaje to raczej profilaktycznie, to enzym, białko, które mu nie zaszkodzi na pewno.

sama sie zastanawiam, czy tego nie łyknąć :oops: :)
a Bazyl coraz bardziej zasługuje na przydomek "Wspaniały" :kotek: :1luvu:

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Sob lis 05, 2011 10:51 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Skłamałam :oops: :oops: :oops: Napisałam kiedyś, że Bazyli wdarł się do pokoju Tino i skorzystał z jego kuwety.Nieporozumienie, nie zrozumiałam p.Izy. Bazyli NIGDY tego nie zrobił !
To tyle gwoli wyjaśnienia.Wczoraj p.Iza była u mnie, poczytała trochę postów, pooglądała zdjęcia, nie tylko Bazylego.Ona nie ma internetu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 05, 2011 13:33 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Witamy się :1luvu:
i co podobały się p.Izie zdjęcia, pewnie foty kotów, bo jakżeby inaczej :wink:
Pozdrów p.Izę :1luvu:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Sob lis 05, 2011 13:46 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

zwierzak08 pisze:Witamy się :1luvu:

Dziękuję, zrobię to :1luvu: Naprawdę Bazyli ma super DT, jego potrzeby są zaspokajane, jest miziany, uczony dobrych manier metodą "marchewki" wyłącznie, no rewelacja.P.Iza twierdzi,że Bazyli szybko się uczy, że bardzo dużo rozumie.To ładny kot, aż miło go przytulić, ma taką czyściutką, miłą sierść.Dzisiaj rano sam się bawił, to w ogóle dobry znak, prawda? Widać, że jest zadowolony, że ma dobrze.Dałam mu na zmianę niebieski kocyk w kotki, ten, który tak udeptywał przed pierwszą wizytą u weta.Bazyli lubi jasne kolory, chyba podobnie, jak inne koty.
P.Iza bardzo lubi oglądać zdjęcia i czytać forum.Tino też ma fotki, przegram je na płytkę i zrobię papierowe odbitki dla p.Izy.

ewar

Post » Sob lis 05, 2011 13:55 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

ewar pisze:
zwierzak08 pisze:Witamy się :1luvu:

Dziękuję, zrobię to :1luvu: Naprawdę Bazyli ma super DT, jego potrzeby są zaspokajane, jest miziany, uczony dobrych manier metodą "marchewki" wyłącznie, no rewelacja.P.Iza twierdzi,że Bazyli szybko się uczy, że bardzo dużo rozumie.To ładny kot, aż miło go przytulić, ma taką czyściutką, miłą sierść.Dzisiaj rano sam się bawił, to w ogóle dobry znak, prawda? Widać, że jest zadowolony, że ma dobrze.Dałam mu na zmianę niebieski kocyk w kotki, ten, który tak udeptywał przed pierwszą wizytą u weta.Bazyli lubi jasne kolory, chyba podobnie, jak inne koty.
P.Iza bardzo lubi oglądać zdjęcia i czytać forum.Tino też ma fotki, przegram je na płytkę i zrobię papierowe odbitki dla p.Izy.

Jak ktoś ma serce do zwierząt a p.Iza zdecydowanie ma, to pewnie niewiele już potrzeba żeby takiego kota jak Bazyl tylko troszkę naprowadzić na właściwą drogę :1luvu: A ciekawe z tymi kolorami, nie zauważyłam u Kity takich upodobań :lol:
Szkoda, że p.Iza nie ma internetu, zawsze byłaby kolejnym Dobrym Ludziem dostępnym dla świata :lol:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Sob lis 05, 2011 18:28 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

ewar pisze:Właśnie wróciłam.Kocio jest przekochany.Przy mnie załatwił się do kuwetki.Miałam zamiar zrobić mu wtedy zdjęcie, ale jakoś mi było głupio :oops: Za to są inne.Bazyli mył się zawzięcie na kolanach p.Izy, potem się pięknie bawił.U p.Izy kiepskie światło, stad zdjęcia niezbyt, ale zobaczcie, jakie ciekawe ma futro,Czarne, ale podszerstek jest biały.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
On cały czas by leżał na kolanach, patrzył w oczy i barankował.Bardzo miły kotek. :1luvu:

Śliczny, bazylkowaty Bazyli :1luvu:
Ten podszerstek taki szary może po burych rodzicach - chociaż moja czarna po burych jest jednolicie czarna, ale w okolicy przez pewien czas widywałam kota teoretycznie czarnego, a po "rozgarnięciu" właśnie widać było takie szarawe coś. Jakby nie był czarny, tylko maksymalnie ciemnobury.

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Sob lis 05, 2011 21:44 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Mały spam u Bazylego, bo to koty "z tej samej bajki". Zapraszam :kotek:
viewtopic.php?f=1&t=135290&p=8164578#p8164578
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Nie lis 06, 2011 7:51 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Zajrzałam :cry: Naprawdę płakać się chce, kiedy czyta się o tych kocich nieszczęściach.Jedyne rozwiązanie, jakie widzę to masowa sterylizacja po to, aby takich sytuacji nie było.Kciuki za domki dla kotków, tyle mogę :ok: :ok: :ok:
Nie chcę zapeszyć, ale ostatnio nie przychodzi żaden bezdomniak pod okno p.Izy.Uff. Wiem,że na działkach jest mnóstwo kotów, ale i wiele osób, które się nimi zajmują, sterylizują kotki w miarę możliwości, ale to i tak syzyfowa praca.Myślę tak, nie ogarniemy problemu, ale metoda małych kroków też jest skuteczna.Wysterylizowałam i wyadoptowałam kilkadziesiąt kotek ( zdecydowanie więcej niż kocurków), p.Iza też kilka sterylizowała i kastrowała, a potem albo przygarniała, albo karmiła, bo były dzikuskami.W pobliżu też są osoby, które tak robią i są efekty.Gminy jednak powinny się tym zajmować, chociażby pomagać finansowo i mam nadzieję, że nowa ustawa ich do tego zmusi.

ewar

Post » Nie lis 06, 2011 19:49 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Cześć Piękny Bazylku :lol:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Pon lis 07, 2011 17:54 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Wizyta u weta z przyczyn obiektywnych odłożona w czasie, ale nie ma pośpiechu, to tylko przegląd.P.Iza mówiła,że dzisiaj zauważyła, że Bazylemu sierść lśni się jak lusterko.Siedział na parapecie, słońce świeciło i aż przyjemnie było na tego kota patrzeć.Z jakiegoś jednak powodu Bazyli ma bardzo twarde kupki, chyba go to męczy, ale nie znamy przyczyny.Wetka poleciła dawać parafinę, ale nie można tak w nieskończoność.L`lizyna jest chyba tłusta, może to jakoś też mu ulży. Po kolei, uważam,że i tak jest niezwykły postęp, w końcu dopiero miesiąc Bazyli jest u p.Izy.

ewar

Post » Pon lis 07, 2011 20:16 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Cześć Bazylku :1luvu:
Miesiąc pod opieką Ewy i p.Izy a Ty wyglądasz jak cudo :lol:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Wto lis 08, 2011 7:17 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

cudny Bazylek nam rośnie :1luvu:
oby DS się znalazł
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto lis 08, 2011 7:36 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Edytka1984 pisze:cudny Bazylek nam rośnie :1luvu:
oby DS się znalazł

:ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Wto lis 08, 2011 16:09 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

tylko najlepszy dom dla Bazylka!!! :ok: :ok:
sam bym go wziela, gdybym mogla, ech :cry:

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Wto lis 08, 2011 17:14 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

No to napiszę, że Bazyli już zarezerwowany :lol: Pojedzie daleko, ale fajny domek się mu szykuje.

ewar

[poprzednia][następna]